12000 stappen

lang wandelen doet mij goed

Gisteren heb ik gevoeld wat het is vooruit te gaan. Ik heb mijn gympen aan gedaan, en Jaap mee naar buiten gelokt, 'we gaan weer wandelen'. Deze week al drie keer een strandwandeling gemaakt; heerlijk die schone zilte lucht, en nu wilde ik de Voert op,  een weggetje met weinig auto's, (die rijden sowieso minder), richting Egmond....in het begin dacht ai, ik hoest en ben toch beetje aan het hijgen, maar naarmate ik doorwandelde in een rustig tempo, ging ik dieper ademen, en ging het beter. We kwamen bij de Herenweg, je kan het fietspad terug naar Bergen nemen of naar boven lopen, het PWN in, ik weet dat stijgen zwaar is voor mij, ik heb het wel gedaan, kleine stapjes naar boven, ging heel goed, en toen we boven waren, werd ik geraakt, ik ging janken van geluk, daar stond ik in de zon, kon de zee zien, voelde de wind, de schone lucht, de stilte, en de zingende vogels, het was alsof ik dicht bij de hemel was. Het intense geluk raakte me en gaf me kracht, voelbaarder dan dat bestaat niet. We liepen rustig langs de mooie bomen, het kreupelhout, het zand was mul, maar goed te doen, en verder naar de Zeeweg, via het wandelpad van de Eeuwigelaan naar huis, op het laatste ging ik steeds harder lopen ik voelde me als een veertje, Jaap zei, je bent 23 kilo lichter dus dat scheelt een hoop. Mijn hartje op de telefoon gaf 12.000 stappen.

Toen ik dankbaar thuis kwam heb ik een post op Instagram gezet: dit is de tekst: 
Dit ben ik nu, kwetsbaar en strijdbaar, sta boven op een prachtig duin tussen Herenweg en Zeeweg in Bergen, dit is mijn eerste lange wandeling sinds maanden. Heb zeven kilometer gelopen, en alle stappen zelf gezet.
Je kan je niet bedenken hoe ik me nu voel.
Dankbaar, rustig, zen en gelukkig.
Ik leef meer dan ooit, voel alles in mij sterk worden, het heet zelfgenezend vermogen....lets beat the #cancer#staysafe #stayhealthy#intelligentelockdown #wandelen#everydaywalking #evengeenwijn#23kilolichter

Dus ik ga door met bewegen en sterker worden, met gepaste  intensiteit, "niet doorslaan Lies" hoor ik van alle kanten, want ik voel dat wandelen en buiten zijn mij zo goed doen. Ik wens mij mede kankerpatiënten dat jullie ruimte krijgen om dit te kunnen doen, want bewegen in deze uitdaging is super belangrijk.

Heerlijk pasen allemaal!

1 reactie

Jeetje wat goed zeg! Ik snap dat je bovenaan hebt staan janken van geluk, want inderdaad je hebt het zelf gedaan. En die foto’s, prachtige plekken om je stappen te zetten.

Laatst bewerkt: 11/04/2020 - 12:11