Leren leven met de bijwerkingen die je kan oplopen door bestralingen.

Ben met dit blog begonnen om andere die dit overkomen te steunen in hun strijd er tegen. Je staat er niet alleen voor. Ik probeer een beeld van mijn darmen te krijgen wat er gebeurdmet bepaald eten in hun.

Naar controle ga weer eens alleen.
Zo moest naar AMC wilde zelf gaan zonder iemand erbij te hebben. Ik me voelde sterk en krachtig om het te doen. Het was voor het eerst dat ik zelf op eigen benen stond gevoel om ergens heen te gaan. Vroeg opgestaan om mijn darmen leeg te maken zo ver al het kon. Ja met lopen trek het aan mijn darm die beschadig is door bestralingen.
Ik op weg goed met de tram maar de metro het ging allemaal goed ik blij van binnen.
Was bij AMC en liep van de metro naar het ziekenhuis door een gang en ik was net bij de ingang waar ik naar radiologie moest altijd maar moest naar poli afdeling gaan. Ik kreeg een kramp en probeerde nog iets sneller te lopen maar door dat mijn sluitspier niet werkt en wat er uit kwam waterachtig was mijn hele broek vol en voelde het langs mijn benen glijden. Bij de deur nog maar iemand eerst laten gaan want ik ben te laat al en ik rook mezelf. Ben naar binnen gegaan en meteen naar toilet om alles van onder uit te trekken mijn lange broek gelukkig zwart van de binnen kant helemaal schoongemaakt. Mezelf bij de wasbak schoon gemaakt met handdoekjes. Voelde me diep ongelukkig natuurlijk dat het mij is overkomen.

Heb me boven aangemeld bij de balie en vroeg aan degene die daar werkte een luier omdat ik het haar uitlegt en ging op een donker plastieke stoel zitten dicht bij toilet. Ondanks mijn ongeluk ging ik er voor. Degene bracht mij die luier en ben weer de toilet in gedoken en daar nog eens met zeep wat er hang mijn benen en van onder schoongemaakt. Ik zat net goed en wel werd ik op geroepen door dr. van der Velden. Loop met opgeven hoofd achter hem aan ze konden door dat mijn broek zwart is niet zien dat ik ongeluk had gehad. Binnen bij hem en vertelde wat er aan de hand was en dat ik veel pijn heb. Ik kan zelf af en toe niet op mijn buik slapen en mijn benen doen zo zeer meer hier dan Portugal. Maar ik zet door hoor. Hij was erg lief en ik kon me uitkleden in hokje en op tafel gaan en mijn benen in die klote steunen doen. Hij wilde met een eendenbek gaan kijken nou daar schrok ik van hij merkte dat ook en ik zei hem dat het mij erg veel pijn doet nog. Hij ging zonder dat ding kijken en zei ook dat mijn huid nog erg dun was en heeft mij voor de pijn zwaardere med voor geschreven. dat ga ik nu proberen ga zo naar apotheek om die te halen. Heb gelukkig vannacht maar 1x kramp gehad had voor dat ik voelde dat ik wilde slapen 2 tabletten in genomen en merk dat ik door heb geslapen nu gelukkig...... Ondanks alles deze dame voel zich lang geleden zo lekker en ga door hoor. Laat mij niet kisten. Weet nu dat ik een washandje en extra kleren mee neem in een tas en luier maar in mijn ondergoed helaas hoop dat het allemaal help toch.

12--7-2014 Naar AMC naar darmonderzoek. afspraak.
Kreeg vandaag de uitslag van darmonderzoek. Had mijn muziek op om mijn gedachten af te leiden. De reis ging goed gelukkig wel van ochtend weer bloed bij ontlasting. Merkte ook dat ik geen pinda's moet eten want daar kunnen mijn darmen niet tegen. Lopen ging niet echt lekker bij mij knie rechts deed het zeer. Ik werd binnen geroepen door de dokter en ging zitten. Hij vertelde dat er een goed nieuws was en minder goed nieuws. Hij begon met het goeie nieuws dat ze een gezwel weg gehaald was en dat het gelukkig goed aardig was. Hij nare nieuws was dat ik in de groep zat dat darmkanker voor kan komen en dat hij terug kan komen. Toch dat nieuws liet ik langs me heen gaan het eerste nieuws was zo goed en ik kon hem om zijn nek vliegen hoor.

23-10-2014 Afspraak huisarts
Vroeg opgestaan om dat het mijn ritme is om mijn darmen leeg te hebben dat als ik loop niet las heb. Ja ik zal het uitleggen elke stap die ik doe trek mijn darm.Mijn darm is beschadig tijdens de bestralingen die ik kreeg voor mijn vaginaKanker . Toen is begonnen dat ik mijn sluitspier niet werkte meer zoals het moet. Toen ik nogeens een knobbel in mijn lies kreeg en toen ook weer bestralingen kreeg en hyperthermie(warmte bestraling) toen is een stuk darm verbrand van binnen en er is verkleving en dat trek als ik loop.
Moest naar mijn huisarts om bij te praten omdat ik 3 weken spontaan een vaginale bloeding had en naar dr van der Velden ben geweest. Die bij mij een uitstrijkje en bloed onderzoek had laten doen. Uitstrijkje gaat bij mij dus moeilijk omdat er in mijn vagina verkleving is door bestralingen. Had ook afgelopen maandag mijn cadrioloog Dr Vliegen gesproken mijn bloeddruk blijf hoog en had nog een medicijn gekregen. Wilde gewoon dat ze echt op de hoogte is van alles daarom deze afspraak.

Loop naar de tram en voel al dat die darm niet lekker gaat toch door gaan. Ik sta te wachten dat de tarm komt en de darm die gaat erger te keer. Ik denk nog als het on de tram gebeurt dan kan ik daar meteen naar toilet en daar me wassen en schone kleren aan doen. Heb namelijk altijd een tas waar extra kleren en zeep en handdoek en een plastiek zak waar ik de vuile spullen in kan doen bij mee. Toch de tram bleef te lang weg en ik voelde het komen. Ben richting huis gegaan en onderweg mijn huisarts gebeld dat ik dit ongeluk je had gekregen.

Thuis meteen naar de douche en kijken wat de schade weer is. Draag nu ook boxerbroekjes die pijpeen houden het gelukkig tegen dat het langs je benen gaat. Dat werk wel merk ik. Nou mij gedouched en schone kleren aan gedaan. Het huilen stat me nader dan het lachen natuurlijk door dit soort momenten baal je erg. Gelukkig kan ik dan met een vriendin er over praten en ik hoef me niet te schamen dat het mij overkomt.

Mijn huis arts belde en via de telefoon hebben we alles kunnen bespreken. Ze zei ook waarom doe je geen luier om. Mijn antwoord hier op was ik stond voor de kast en had het in mijn handen maar dacht ben al zovaak naar toilet geweest dus het zal me lukken. En ik stap hier de deur uit 50meter lopen dan tram en voor de deur uitstappen en dan 5min lopen. Dus niet. Als ik een luier aan doen door het zweten krijg ik sneller blaasonsteking en die heb ik nu al.
Nu zit ik even achter mijn laptop om dit voor val op te schrijven. Want dit soort dingen gebeuren helaas. Je overleefd de kanker maar je heb bijwerkingen zoals dit dus. Ik klaag niet maar soms baal je gewoon want het belemmer je gewone doen. Ik moet er over nadenken als de kuur van blaasonsteking over is en mijn ontlasting nog zo dun blijf dan maar een tablet in nemen er voor.


25-10-2014 Na 3 dagen binnen wilde brood halen.
Ja wilde samen met vriendin brood halen was 3 dagen binnen geweest. Dacht het kan wel weer even buiten zijn. Ik ga naar buiten heerlijk even de frisse lucht inademen. Merkte al om de hoek dat het trekken alweer begon. We gingen langzamer lopen toch naar 50 meter moets ik zeggen tegen haar dat het weer niet gaat. Huilen staat mij nader dan het lachen hoor. Diep adem halen maar weer en naar huis gaan. Thuis gekomen meteen je kleding uit doen en kijken wat de schade alweer is. Ja kon weer meteen onder de douche gaan. Het bleef komen weer. Na de douche meteen de kleding in wasmachine en die draai weer. Gelukkig dat ik er een heb zeg. Mijn vriendin kwam na een tijdje met brood terug en we praten gelukkig kunnen we er over praten. Toch zei ik tegen haar ik laat me niet kisten door dit ga straks de markt even over rustig eerst maar een tijdje rustig aan doen.

27-10-2014 Fys vandaag gelukkig.
Ja had vandaag een afspraak voor lymfemasage weer dat doe ik nu om de 10 dagen. Susan is een zeer goed luisterd oor voor mij. We hebben even de week door genomen hoe het gaat. Vertelde dat ik op mijn rechterboven been achter kant een verdikking had. Ze heeft die meteen ook meegenomen . Door het koude weer merk ik dat het op staan van een stoel iets zwarder word stram. Het lopen is ook of ik mijn been mee sleep af en toe. Na de masage vroeg ze nog moet ik nog iemand regelen voor masage in de tijd dat ik op vakantie ben. Nee zei ik vast en krachtig wil proberen of het zonder kan die tijd. Zal mezelf extra oefingen laten doen thuis en masage aan mezelf geven zoveer als ik kan.. Ben thuis gekomen altijd moe toch zin om te koken. Had prei met kaassaus gemaakt en aardappellen.

28-10-2014 Wekker gaat vroeg af,
Ja vandaag gaat een zeer goeie vriendin weg op vakantie. Ik wil en zal haar uitzwaaien. Gelukkig dat een andere vriendin mijn bericht zag en die een privebericht stuurde dat ze morgen pas weg gaan. Ja moest lachen hoor stond echt al in de startblokken om te gaan. Was vanochtend vroeg wakker om dat ik kramp kreeg en ja het was weer dat het met bloed kwam. Ja door dat die darm verbrand is heb ik dat ook. Ik schrik niet meer ervan hoor. Dat is ook van die bijwerking dat je er mee om leer gaan.

29-10-2014 Weer proberen.
Ja vroeg gaat de wekker af voor mij en zet koffie voor mezelf. Doe de laptop aan om mijn gedachten even te laten gaan. Moest aan de moeder denken van een vriendin. Als zij nog geleefd had dan was dit ook iets waar ze lotgenoten kon ontmoeten. Zij is gestorven dat haar borstkanker na jaren weer terug was gekomen. Helaas voor haar. Het was een vrouw die door zette en veel liefde weg gaf aan andere die het nodig had.
Heb haar dochter geschreven dat ik vandaag er aan haar moest denken.
Ben naar Schiphol geweest en voelde zo vrij dat het lukte vandaag.
Thuis dood moe inslaap gevallen maar wel te vrede.

30-10-2014 Goed geslapen en lang.
Stond op pas laat voor mij doen heerlijk in mijn warme bed blijven liggen. Gordijnen nog dicht gelaten. Heb mobiel bij me altijd war ik heen gaat zelf in huis want het geef mij een veilig gevoel was er wat gebeurd. Ja zins 1,5 maand last van mijn hart gekregen. kijken of mijn vriendin op mobiel al aangekomen in Indonesie. Ja gelukkig voel een opluchtig komen van blijschap ze is al veilig daar. Ga hier na uit bed en krijg zin om te koken. Had gisteren al vlees eruit gehaald en ging snijden. Leker als ik zo'n goeie dag heb voel ik me sterk en ga er voor. Het ene gerecht naar het ander ben ik aan het maken. Ja ga alvast voor koken voor mijn verjaardag dan is dat al klaar. Ja maak heerlijk Indische eten klaar. Pannen staan op en het huis ruik al lekker. Merk op eens dat ik nog niet naar toilet ben geweest en wacht maar rustig af.

31-10-2014 Daar kom eindelijk we wat.
Voelde dat gisteren na alles wat ik gegeten had een opgeblazen gevoel in mijn onderbuik. Ja mijn darmen die stil waren maar dat ik dus niet naar toilet kan gaan. Ben vanochtend even buiten gaan lopen om in beweging te zijn goed voor mijn been en darmen. Thuis gekomen moest ik naar toilet en kreeg een kramp. Ja gelukkig er kwam wat niet veel en gelukkig er zat geen bloed bij dit keer. Blijf opgeblazen gevoel houden.

1-11-2014 Nog steeds niks echt.
Het is vervelend wakker worden met een opgeblazen gevoel in je onderbuik. Sta onder de douche en masseerd mijn buik darmen om beweging in mijn darmen te krijgen. Met veel moeite komt er wat uit ja hele mais nog steeds dus ik kan nu ook geen mais eten meer. Darm wil niet. Merk nu dat ik ook door dit niet met pelzier naar buiten ga omdat ik bang ben dat opeens die darm wel wil werken en dan met een broek vol zit. Voel me niet lekker kom niet echt opgang merk ik buik doet zo zeer vandaag. Ben miselijk ook.

2-11-2014 Eindelijk komt er wat
Ja heerlijk eindelijk kom het met moeite er aan. Toch merk dat opgeblazen gevoel langzaam verdwijn. Had vanochtend gelopen en moest daarna meteen naar toilet.

3-11-2014 Naar apotheek lopen
Het was koud maar moest wel gaan want een tablet die was op voor mijn hart. Thuis ja hoor weer naar toilet meteen maar er kwam weinig.

30-11-2014 Helaas weer morfine pleister
Ja was alweer 2 dagen met veel pijn de paracetamol die deden hun werk niet. Zondag had ik visiste en had ales klaar er voor en zei tegen mijn gasten lieve mensen ik ik kan niet meer dus schep zelf op a.u.b. Ben toen naar mijn kastje gegaan en heb daar mijn morfiene pleister gepakt en die opgeplakt. vlakbij de dar die zeer deed. Ben gaan liggen op de bank en zag hoe de mensen hun bord op schepte gelukkig. De tranen die probeerde ik te verdringen maar het lukte mij niet. Na een tijdje voelde ik dat de pleister hun werk deed en probeerde op te staan en liep naar de keueken en moest iets pakken wat lager lag en toen schoot er weer een hevige pijn scheut en liep met ogen vol tranen die ik niet meer tegen kon houden naar de bank. Strak met een paar vriendinnen over deze bijwerkinging wat mij zeer bezig houd steeds maar weer. Ontslasting is slap en slijmvormig. Ik zou kijken wat krukken gaat kosten en proberen daar mee te lopen om dat been minder te beslaten.

4-12-2014 Gelopen met krukken.
Heb afgelopen maandag de krukken gehaald en vandaag ben ik van mijn huis naar surinameplein gaan lopen. Fys. die merkte hoe blij ik was weer. Moest 2 x rusten maar de trek aan die darm viel mee. Toen ik daar aan kwam meteen naar toilet gegaan en er kwam niks uit. Masage was heerlijk en die built is een stuk minder dan vorige week.

5 reacties

eet geen prei,uien en scherpe produkten, als je darmen zo gevoelig zijn moet je denken als iemand die allergies reageerd,

dus geen melk[soya kan] geen pinda.s kijk bij voedingsallergie, jouw darmen zijn zo gevoelig geworden,

pilletje van de dokter helpt even maar is weer chemisch, probeer superfoods en vooral te detoxen, doe ik ook

bijvoorbeeld tegen pijn geven ze morfine, maar daardoor verhard alles in je darmen, daardoor gaat de chemische werking

door de darmwand heen en is je lichaam gewoon ziek, ik heb alle medicatie er langzaam uitgegooid, ook de Lidocainezalf

die de huid bij de vagina  flinterdun maakt, gevolg extreme pijn bij plassen, iedere patient met onze klachten komt uiteindelijk bij kanker terecht omdat je huid en afweersysteem niets meer tegenhoud, daarna wordt toch weer bestraling aangeraden met de gevolgen die jij en vele anderen hebben plus na een aantal jaren ziekte  terug.

Als je logisch denkt valt het kwartje, waarom alles ziek en van slag raakt,, ik ben voor de operatie al gezond en vleesloos gaan eten rood vlees mag ook niet bij kanker, plus dat alle vlees veel energie vraagt bij verteren in darmen,energie die jij juist nodig hebt

was binnen 6 weken geheeld en al weer thuis, veel lympfoedeem massages vanwege weghalen lympfklieren[was niet nodig achteraf] gezond eten is nr.1 kijk bij Rawfood of Superfoods zelfs met de zwaarste steunkousen is alles na halfjaar weer normaal.

Ga ervoor en lees meer hier over, artsen en verpleegkundigen waren verbaasd dat ik zo snel geheeld,en zonder onstekingen naar huis kon, gebruik ook veel vitamin C voor herstel en de blaas.

Je bent wat je eet, sterkte en welkom in de natuurlijke voedingswereld, je zult je verbazen en gaan begrijpen, groeten Loes.

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Beste Loesrael, had een paar slechte dagen doordat mijn medicijnenen van mijn hart die ik tegen woordig moet slikken mij extra bijwerkingen geven. Mijn eten wat ik wil eten is net een ontdekking reis. Dingen die een andere niet kan eten kan ik gelukkig eten. Weet dat ik geen vezels kan eten omdat die te zwaar zijn. Melk drink ik niet maar soms vraag mijn lichaam om toch wat melk binnen te nemen en doe het dan als een bord brinta. Mijn eet patroon is veranderd net als de smaak hoor. Ik merk dat ik naar mijn lichaam beter luisterd dan ooit daar voor. Vroeger dwong ik meelf om te eten omdat ik geen eetlust had nu eet ik omdat ik ergens trek in heb en ben gelukkig aan gekomen. Natuurlijk eet je soms dingen die je weet dat is niet goed toch ik doe het en ik heb er daarna problemen mee maar heb wel genoten even. Mij eigen vrijheid terug vinden in het leven wat ik nu leef is met vallen en opstaan. Maar door zetten doe ik en eerlijk tegen over je zelf zijn dat doe ik. Weet dat mais en pindas drop bonen (bruine) en zo zijn ermee dingen die ik al op mijn lijst je heb staan. 
Heb met mijn huisarts gesproken over de medicijnen die ik helaas moet slikken voor mijn aorta en ook dat ik door een luier aan te doen weer blaasontsteking krijg gesproken en ja samen komen wij eruit wat voor mij het beste is om weer mezelf te worden. steunkousen kan ik niet aan doen heb van fys een lap wat vocht weg neem bij mijn boven lies. We hebben tape ook geprobeerd helaas gaat het niet.
Wil je bedankten voor het gene wat je geschreven heb uit ervaring en dat me mij wilde delen hoor.  
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
8-11-2014 Was er een paar dagen niet 
Ja lig op bed nadat ik mijn huisarts gebeld heb van wegen duizelige hoofd enz. Mijn wekker ging vroeg af en ik even achter de laptop en maakte koffie wat ik niet echt drink maar als ik vroeg zo'n afspraak heb juist wel doe. Haalde net de douche en kon meteen me douchen en daar na bijkomen even.
Ga de deur uit en loop extra langzaam naar de tram die mij bij de hsarts voor afzet. Daar gekomen gevraagd of ze mijn bloeddruk wilde meten. Helaas ze hadden geen tijd. 
De arts riep mij binnen en ja het was een waterval die los brak. Vertelde haar wat er aan de hand is en wat mij dwars zit. Ben mijn vrijheid kwijt door alles. Had haar 14 dagen gelden gesproken door telefoon toen ging het beter en dat klopte. Door de nieuwe medcijnen die ik moets slikken voor mijn aorta wand die zorgde dat ik duizelig naar voel mijn hoofd niet snel moet bewegen enz. Ze luisterde naar mij en we zaten oplossingen te zoeken. Ze liet mij ook te besffen wat ik in die korte tijd ook in die bestraling tijd allemaal gedaan heb en daarom is het ze wrang dat juist nu dit gebeurd namelijk 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
22-12-2016 Alweer een jaar voorbij zeg.
Zag reclame van kanker.nl en heb dit erbij geschreven.
Laat ik mezelf voorstellen was 60jaar er groeide op eens iets en ging snel kwam in een achtbaan terecht toen ik hoorde dat het vagina kanker was. Wereld stort in toch als alleenstaande je gaat automatisch piloot. Heb achteraf te danken de beslissing van de artsen dat ik nu dit kan schrijven. Vandaag met ONCOLOGIE arts mijn controle gehad. 
Hij begrijp en met zoveel begrip voor wat wij als vrouwen moeten door maken door BESTRALING uitwendige en ook 3 dagen dag en nacht inwendige BESTRALING. Dan die overwinnen. Nog geen maand later een verdwaalde kankercel die snel groei OPERATIEF weg gehaald weer uitwendige BESTRALING en ook hitte BESTRALING.
Bijwerkingen die ik niemand gun over gehouden. Ben niet iemand die in een hoekje en weg wil zijn van alles.
Vandaag mijn controle gehad kon nadat ik mijn mijn ONCOLOGIE arts gesproken en nare onderzoek gehad blij aan gehoord dat ze zoals hij zeg dat ze nu voor vrouwen als ik een groep artsen de vrouwen willen helpen. 
Helaas mijn lampion kan ik niet betalen maar daarom mijn geschreven woord dat vrouwen die vagina kanker hebben durf door te gaan. Wees open oprecht je maak veel door vraag aan je ONCOLOGIE arts en RADIOLOOG arts. Durf schaam je niet om te vragen te vertellen wat je door maakt. 
Ik ben trots ben nu 65 jaar en voel me gehoord door de artsen om me heen. Ze denken met mij omdat ik ondanks schaamte er eerlijk over te zijn. Hoop hier mee andere vrouwen mee te helpen. Dus ik laat ingedachte mijn lampion op voor alle vrouwen jong en oud durf te praten

23-12-2016 Bijwerkingen en erkenning door arts doet mij goed.
Gisteren weer naar AMC geweest heb daar mijn arts Tjong gezien die mij van VU naar AMC heeft gestuurd.
Voelde meteen weer haar drukte gehaast maar o zo eerlijk en oprecht zeg. Door haar ben ik in AMC terecht gekomen en Pieterse Radioloog ontmoet. 
Mijn oncologie arts is  van der Velden. Ben blij naar radioloog moet ik altijd in juli en oncologie in dec. Ze overlappen elkaar om mij te zien en te spreken.
Heb ook eens echt in paniek  van der Velden eerder gebeld omdat ik bloed plaste spontaan. Hij heeft echt tijd genomen en mij laten komen. Met mij gepraat en onderzocht. Ja mijn huid is zo dun daar en knap spontaan....

Gisteren dus met hem gesproken omdat mijn bijwerking is een sluitspier niet werk en dat darm beschadig is van binnen. Hier door bloed bij ontlasting elke dag. Heb met huisarts waar ik ook een goeie mee heb gelukkig. Zij heeft een brief geschreven en bloed laten prikken weer. Bloedarmoede heb ik niet want echt ik eet als ik me even niet sterk voel kalfslever en tempe. Doe bij al mijn eten aardappels wat dan ook koenjit erbij dat doe ik nu 2,5 jaar en ben er aan gewend.

Hij vertelde nu dat ze in AMC iets op zetten voor vrouwen zoals ik "zoals hij zei je val net buiten het schip en de wal" Ja darm afdeling kom ik ook niet verder mee omdat ik door beschadigde darm niet alles kan eten wat hun aan raden. Ben zelf aan het uitzoeken wat ik wel en niet kan eten....

In jan. word ik gebeld door hem want hij gaat het met de groep bespreken het geef mij best weer hoop hoor. 
Soms word je er niet goed van en word ik depressief ervan. 
Hoop door dit te doen andere vrouwen te helpen om zo eerlijk en oprecht te zijn over mijn belevenis van mijn kanker en de bijwerkingen die je oploop. 
 
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
24-12-2016 kerstavond vieren bij vriendin.
Vanmiddag nog fys therapie oedeem gehad voel me los heerlijk. 
Thuis gekomen toch gaan rusten even omdat ik pas laat de deur uit moet.
Had er echt zin in om te gaan. 
Heb me zowaar eens wat opgemaakt zeg.
Me rugzak in gepakt en extra warm aangekleed omdat het toch koud is buiten en wilde mijn spieren lichaam warm houden.
Daar aan gekomen bij vriendin gezellig mensen zaten al aan de tafel en hadden al wat te eten.....
Langzaam kwamen de ander gasten binnen en het sfeertje was goed.
Ging zitten bij de deur naar de tuin omdat ik toch mijn sigaret wilde roken.
Ja weet het is niet goed voor mij toch ik kan het nu nog niet laten.
Nam na de thee een drankje en ook een hapje.
Ja hoor kon meteen naar de toilet gaan en het was weer raak. Helaas afscheid moeten nemen van de gastvrouw en haar broer die zalig piano speelde.
Jas aan en maar op weg naar huis.
Elke stap die ik buiten deed voelde ik dat mijn sluitspier weer eens niet werkte. Gelukkig een legging onder mijn broek aan.
Thuis gekomen meteen door naar de douche gegaan daar alles uitgetrokken meteen en mezelf afgespoeld maar weer.
Verdrietig was ik ervan mijn avond waar ik naar verlangde was in deugen gevallen.
Ja zo is het nu met de bijwerkingen.


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28