Ik pluk nu de dag het kan per uur anders zijn helaas.

2011
Was al een jaar ervoor bij huisarts geweest en uit onderzoek kwam niks uit. Mijn klachten waren droge vagina, bloedingen spontaan zonder sex gehad te hebben en jeuk.
Ben met gerust hart naar Portugal gegaan en daar merkte ik dat ik steeds meer een raar gevoel kreeg in mijn vagina.Het was een gevoel of ik een droge tampon in had. De jeuk werd erger en bloedingen kwamen ook af en toe. Ik kon ook steeds moeilijk zitten van wegen de pijn die ik had in mijn vagina.

2012
De pijn in mijn vagina werd steeds erger en erger tot dat het ik ook merkte dat het groter werd ja het groeide. Ik merkte ook dat er een andere geur was bij mijn vagina. Besefte dat het niet goed was en belde mijn huisarts op en wilde een verwijzing hebben naar mijn gynaecoloog in VU. Want het was net iets meer dan een jaar geleden dus moest een nieuwe verwijsbrief hebben.
Het deed me veel pijn kon niet fietsen meer en wat groeide was open gegaan. Ben staande op de fiets naar het VU gegaan. Ik moets inleg kruisjes gaan dragen omdat er vocht uit mijn vagina kwam en dat rook ook. Ik moest met een ander huisarts spreken omdat mijn eigen huisarts er niet was.
Het was voor mij best moeilijk om met een man over dit te praten. Gelukkig was het een arts die begreep dat hij niet mij hoefte te onderzoeken want ik wist hem duidelijk te maken wat mijn klachten waren en wat er groeide.
Hij schreef gelukkig de verwijzing om naar VU te gaan. Meteen ben ik gegaan om een afspraak te maken kon de volgende dag meteen terecht

26-10-2012 Kreeg ik het nare nieuws.
Mijn gynaecoloog die mij onderzocht en die zei meteen dat ze iemand erbij moest halen. De mannelijk arts die keek en zei meteen je moet laten.Dr. JW Trum komen hij is een specialist van kanker. Die kwam na een tijd en die keek en dekte mij toe en liet mij zitten. Hij vertelde mij dat het nieuws wat hij moest vertellen door zijn ondervindingen in mijn vagina. U heeft zeker kanker helaas. Ik kon alleen aan mijn zus denken hoe ik het haar moest vertellen op dat moment. Zij woon in Portugal. Dat zei ik als eerst tegen hem. Hij vertelde dat ik vaginacarcinoom had. Hij was lief en vertelde dat hij meteen vaart achter alle onderzoeken zou zetten. Hij vertelde ook dat het een ouderdoms kanker voor vrouwen was. Dat ik te jong ben dit te hebben. Hij liet mij verdoofd achter met mij gynaecoloog en had meteen mijn gegevens meegenomen om meteen vaart er achter te zetten.
Het was of ik in een achtbaan terecht kwam. Meteen allerlei onderzoeken en gesprekken meteen gehad. Tussen door heb ik toch mijn zus gebeld om dit nare nieuws te vertellen. Huilen kon ik niet want was murw geslagen. Na alles ben ik naar huis gegaan en daar kwamen de tranen en boosheid. Toch diep in me wist ik dat het ook niet goed was dat ding wat groeide inwendig.

Heb daar in VU onder narcose onderzoek gehad omdat ze niet met een eendebek in me konden komen. Normaal al niet en nu helemaal niet omdat het gezwel open was. Ze hebben gekeken of ik uitzaaingen had in mijn grote lymfebanen had. Gelukkig niet daar was Dr. JW Trum blij om dat kwam hij vertelllen. Gelukkig was een vriendin mee gegaan naar ziekenhuis want ik wilde niet alleen zijn. Ik leefde nog steeds in een roest en onderging alle prikken en onderzoeken.

Dr MY Tijong had ik nog een afspraak mee over die onderzoeken ben niet alleen gegaan. Het is echt beter om met iemand te gaan want jezelf hoor zoveel informatie en het raak je van binnen echt wel. Zij heeft al voor dat ze mij binnen riep al met een dokter in AMC een afspraak gemaakt bij afd. Radiologie.

Dr Pieters radioloog die heeft mij onderzocht en samen met het team een plan gemaakt hoe hij mij ging bestralen.
Ik heb 23 uitwendige bestralingen gehad en 23 inwendige bestralingen gehad.
Daar voor moest ik opgenomen worden. en de laatste bestarling dag was 9-1-2013. Het was voor mij een zware tijd vooral de laatste dag dat ik zelf huilend mijn vriendin belde omdat het zo pijn deed en de zuster die niet mijn morfine wilde bijvullen. Het was vreselijk die pijnen die je heb hoor. De pijn bestraling die elke dag lang kwamen om te vragen hoe het ging heb ik het ook gezegd en mijn vriendin ook. Het is een pomp die je kan gebruiken als de machine aan gaat. Heb er een foto van gemaakt ook van machine. Heb mij later mijn ondervinding ook door geven aan de artsen en ziekenhuis over deze zuster.

2013
14 februari Kon Dr Pieters mij vertellen dat het gezwel weg was dus ik was kanker vrij weer. Toch helaas voor mij voelde ik in mijn rechter lies een knobbel groeien. Die groeide ook snel en ik liet het op een controle aan Dr Pieterse zien en ja hoor ik ging weer in een achtbaan en ja hoor het was weer kanker. Hij heeft samen met het team een plan gemaakt hoe ze die weer aan gingen pakken.
Ze gingen die knobbel eruit halen daar na radiobestralingen en hypertensie dan meteen erna. Eerlijk te zijn deed het mij dit keer veel meer pijn ook mijn huid was al dun en zacht.

12--7-2014 Naar AMC naar darmonderzoek. afspraak.
Kreeg vandaag de uitslag van darmonderzoek. Had mijn muziek op om mijn gedachten af te leiden. De reis ging goed gelukkig wel van ochtend weer bloed bij ontlasting. Merkte ook dat ik geen pinda's moet eten want daar kunnen mijn darmen niet tegen. Lopen ging niet echt lekker bij mij knie rechts deed het zeer. Ik werd binnen geroepen door de dokter en ging zitten. Hij vertelde dat er een goed nieuws was en minder goed nieuws. Hij begon met het goeie nieuws dat ze een gezwel weg gehaald was en dat het gelukkig goed aardig was. Hij nare nieuws was dat ik in de groep zat dat darmkanker voor kan komen en dat hij terug kan komen. Toch dat nieuws liet ik langs me heen gaan het eerste nieuws was zo goed en ik kon hem om zijn nek vliegen hoor.

8-10-2014 Hoorde ik van mijn gynaecoloog en arts die mijn knobbel eruit gehaald heeft Dr Velden. dat er geen kanker cellen in mijn bloed zijn. Hoera Hoera. toch als je diep inwendig kijk blijf ik bang waarneer komt er weer een knobbel voel ook vaak mijn lichaam nu.


Toch leven met de bijwerkingen die je toch krijg door bestralingen. Door dat ik af en toe mijn blaas niet vol kon houden zijn dit soort dingen gekomen. Mijn sluitspier werk niet als ik moet moet ik meteen. Mijn rechterkant van mijn darmen zijn beschadig inwendig verbranding en met lopen trek het en dat is niet fijn gevoel. Leef met tabletten tegen de pijn en heb lymfe masage eerst 2x per week nu wil ik omdat het mij toch te veel kost om de 10 dagen. Ook niet vergeten de verkleving die in mijn vagina is waar door ik nu voor een uitstrijke echt naar ziekehuis moet. Met een wattenstaafje kon DR Velden het nemen.


Toch ik ben zeer te vrede met de artsen die mij geholpen hebben en waar ik nog steeds onderbehandeling ben. Dank ze hun kan ik nog steeds door leven.

hier een link waar het goed uitgelegd word http://www.oncoline.nl/vaginacarcinoom