Park Mobile

Na een recente kuur van 24 chemoradiaties (chemokuur met direct daarna bestraling) en vervolgens een pittige longontsteking als complicatie, val ik uiteraard onder de ‘corona-risicogroep’ en is het momenteel niet zo’n heel erg goed idee als ik zelf boodschappen doe. Gelukkig woon ik met 3 mannen (2 zoons en een echtgenoot ) die dat prima regelen.

Elke woensdag komt onze schoonmaakhulp. Veel mensen kiezen er momenteel wegens het Corona-risico voor om de schoonmaakhulp af te zeggen, maar allereerst is schoonmaken noch mijn hobby noch mijn talent en daarbij is mijn huidige conditie dusdanig dat ik al een kwartier buiten adem ben na het uitruimen van de vaatwasser. Het blijft daarom een goed idee dat ons huis wekelijks door een professional grondig van bacteriën en virussen ontdaan wordt.

Terwijl de hulp de bovenboel sopt, blijf ik daarom beneden, als ze vervolgens de benedenverdieping onder handen neemt, ga ik naar boven, of naar buiten. Dat werkt tot nu toe steeds prima.

Vanmorgen vroeg zag ik een gat in een van mijn BH’s. Plots borrelt het plan op, om een nieuwe BH te gaan kopen in het uurtje dat ik op de vlucht moet voor de poetshulp. Ik denk dat de mannen dit geen goed idee zouden vinden. Die zouden aanbieden om, na opgave van het juiste merk en de juiste winkel, een nieuw exemplaar voor mij op te halen. 4 jaar geleden werd mijn rechterborst geamputeerd en gereconstrueerd, sindsdien koop ik enkel nog BH’s van een speciaal merk, in een favoriete hiertoe gespecialiseerde winkel.

Ik google of de winkel open is, of ze goede Corona maatregelen getroffen hebben en of ik er vlakbij kan parkeren. Het antwoord is drie keer ja, dus ik stap in de auto en voel me een beetje als de puber die in 1982 onderweg naar de kroeg was op zondagmiddag terwijl mijn eigen vader en Onze Lieve Heer dat uitdrukkelijk verboden hadden. Zingend, met de radio hard aan, rijd ik naar Vlaardingen, terwijl mijn eigen mannen en onze minister president dat wellicht niet zo’n heel geweldig idee zouden vinden. Ik weet dat de mannen het superlief bedoelen door mij een beetje onder curatele te houden en me alle boodschappen uit handen te nemen, maar ik zit sinds half december al de meeste tijd aan huis gekluisterd en geniet daarom nu intens van het korte ritje in mijn eentje naar het naburige stadje.

Ik kan inderdaad voor de deur parkeren, en ik blijk inderdaad de enige klant te zijn in de ruime winkel op dit vroege tijdstip. De winkelmevrouw blijft keurig op afstand en helpt zoeken naar mijn favoriete merk en maat, en laat me alle vrolijke nieuwe kleuren zien. Ik wil juist de paskamer instappen, wanneer plots de man aan de telefoon hangt.

‘Ik denk dat onze Park mobile app gehackt is, want er wordt zojuist in Vlaardingen geparkeerd op onze app’, roept hij verontwaardigd, ‘ken jij kenteken 74-ZB-etcetera..’. Schoorvoetend geef ik toe dat ik het zelf ben…. De man aan de andere kant van de lijn is eventjes stil… ‘Oh’, komt er enkel uit.

De winkelmevrouw kan er hartelijk om lachen als ik vanuit de paskamer meld dat de nieuwe lichtblauwe BH perfect past, maar dat ik er beter maar niet mee langs een minnaar zal gaan omdat de app direct de man zal waarschuwen waar ik uithang.

Waarom in hemelsnaam krijgt de man een melding als ik míjn auto met míjn app op míjn telefoon in Vlaardingen neerzet? Hij heeft in zijn versie van de app op zijn telefoon, mijn kenteken niet eens als optie ingevoerd. Ik heb zijn kenteken wel in mijn app, omdat ik zijn auto wel eens gebruik als ik meer ruimte nodig heb, dus op die manier zal de app de link tussen ons gelegd hebben.

Dus…, mocht de regering nog een goede tip zoeken naar een app-bouwer met een vliegensvlugge en feilloze locatie verklikker: ik adviseer vooral eens naar Park Mobile te kijken ;-D

4 reacties

Haha, leuk verhaal! Ik verbaas me weleens over de ophef over de corona-app; mensen hebben geen flauw idee wat de Googles en andere bedrijven allang over ons weten, gewoon door data aan elkaar te koppelen. Dat gezegd, het eerste prototype van de corona-app was wel bedroevend .. maar zou dan ook nooit door de privacy-wetgeving komen. Terug naar tekentafel!

Check je BH ook even; hoop dat er geen track&trace chip in zit :). 

xx, Joke

Laatst bewerkt: 22/04/2020 - 21:34

Wat een heerlijk ontspannen en grappige manier van schrijven heb je. Hoe verdrietig de aanleiding ook is, ik had je bh verhaal niet willen missen xx Kim😘

Laatst bewerkt: 23/04/2020 - 11:20

Wat een geweldig verhaal maar ik snap je zo goed.

De wereld staat al stil maar de wereld van de mensen die nu in hun behandelingen zitten helemaal. Ik ben gelukkig al een tijd klaar en volop (onbeschermd) aan het werk in de thuiszorg.

Maar wel een vriendin die nu vol in haar behandelingen zit. Haar enige uitstapje is naar het ziekenhuis. Ik die haar altijd steun mag niet op bezoek komen net als die andere.

Wat zou ze er graag even uit willen. Maar ja wat een risico. Pas stond ze opeens zingend voor mijn deur omdat ik jarig was. Wat deed me dat goed.

Heel veel succes en op naar nog een illegaal uitje🤫

Laatst bewerkt: 01/05/2020 - 10:57

Hoi Petra, wat een lol laat je me hier hebben! Lees je wel een paar maanden 'te laat', maar de pret is er niet minder om. Heb een erg beeldend vermogen en ja, daarnaast begrijp ik je helemaal. Geweldig geschreven!

Dat kleine beetje  dat we nog zelf kunnen doen, willen we o zo graag ook zelf houden. Dat valt voor ons niet mee in deze bizarre tijd. 

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 14/08/2020 - 21:06