Agressieve kankerbeestjes 🦠🦠

Dinsdag bij de oncoloog geweest, een paar weken vroeger want bij mijn 9e cabazitaxel was mijn psa er in geslaagd om een voor mij nieuw hoogtepunt te bereiken, nl. 62,60. Daarom ook een ct-scan paar weken vroeger.
Ik had op eigen initiatief toch vrijdag nog eens mijn psa laten meten en deze bleek dan gezakt naar 46,10.
Mijn dokter was eigenlijk van plan om de chemo te stoppen, maar door het zakken van de psa, de volgen ct-scan een oncologisch status quo en ikzelf me bijna 3 weken tussen de chemo's prima voel, gaan we toch verder met nr.10. Dit stelde me eigenlijk gerust, want een paar dagen voor de chemo begon telkens de pijn in de wervels op te spelen, maar al direct na chemo verdween die weer. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als er geen chemo meer zou volgen.
De dokter wist me ook te vertellen dat er tussen het einde van de chemo en de volgende behandeling waarschijnlijk weinig tijd zal zijn door de agressiviteit van mijn smerige kankerbeestjes 🦠🦠. Hij sprak nu zelfs over de mogelijkheid om met cabazitaxel door te gaan omdat ik er me nog altijd goed bij voel. 
We zien wel wat wat volgt en ik hou jullie zeker op de hoogte.

10 reacties

Wat ik elders hoor en lees is dat , bij mensen die het verdragen ( en daar behoor jij blijkbaar wel bij ) de cabazitaxel langdurig doorgegeven wordt , tot 20 kuren of meer.
En als het dan ook  nog pijnstillend werkt , lijkt het me zeker een optie voor jou . 

👍👍
 

Laatst bewerkt: 18/03/2023 - 02:26

De diagnose van jou lijkt wel veel op die van mij. Lymfen aangedaan en er zit één uitzaaiing behoorlijk hoog, net onder het middenrif. Valt net een beetje in tussen de N en de M. Wordt geclassificeerd als T3a-N1-M1a. En ook GS9. Niet gevoelig voor de eerstelijns hormoonkuur, maar gelukkig wel voor de tweede. En die mis ik in jouw beschrijving. Of heb ik daar overheen gelezen? Geen Abirateron of Enzalutamide?

Te oordelen aan je hoge psa en de hoeveelheid uitzaaiingen zou je mijns inziens een ideale candidaat zijn voor luthetium. Er moet een groot psa vormend celoppervlak zijn en dat lijkt mij van toepassing in dit geval. Voorwaarde voor luthetium is, is dat chemo niets tot weinig doet. 

Wat denk jij hiervan?

Laatst bewerkt: 18/03/2023 - 08:44

Inderdaad Zweef heb ik nog geen abiterone noch enzalutamide gehad. Wanneer bij de adt kuur de PSA al na enkele maanden stijgt, zoals bij mij, schijnt de kans klein dat ik daar lang kan van genieten. Maar ik ga dat zeker proberen. Van lutetium is ook al gesproken, ook radium 223 rest me ook nog. Mijn probleem is dat ik de verschillende kuren vlug opgebruik zonder eens een lange, stabiele pauze. Maar tegen dat ik alles opgebruikt heb, zal er toch weer iets nieuws beschikbaar zijn. Dus we blijven nog altijd positief.👍🥰

Laatst bewerkt: 18/03/2023 - 09:41

De adt doet bij mij niets. En de Enzalutamide wel. Zeg dat maar aan je artsen! 

Kankercellen kunnen al aan een heel klein beetje testosteron genoeg hebben. In eerste instantie zijn het gedachteloze vreters, maar met adt worden ze op hun plek gezet en moeten ze nadenken. Genoegen nemen met minder, meer receptoren ontwikkelen.  En als ze dat gedaan hebben, dan wordt de testosteron helemaal onthouden. Moeten ze weer gaan leren te minderen. En iets ontwikkelen waar ze het wel weer op doen.

Ik heb er een blog over geschreven, over die lilleke achterbakse prostaatkankercellen van mij.

Laatst bewerkt: 18/03/2023 - 09:54

Fijn dat je ons op de hoogte blijft houden, Pomelvis.
Binnenkort start mijn man met cabaxitaxel. Eerst drie kuren en dan evaluatie.

Ik begreep dat je je goed voelt tussen de kuren door. Dat is goed om te lezen, want ik krijg buikpijn als ik eventuele bijwerkingen lees.
De verwachting bij mijn man is dat de cabaxitaxel niet lang werkzaam zal zijn.
 

Laatst bewerkt: 30/03/2023 - 12:39