En???

En? Hoe was het??

Zelfs na zes keer meedoen aan Alpe d'HuZes waarvan vijf keer met team kanker.nl blijft het lastig om uit te leggen wat meedoen met je doet. En elke poging het te beschrijven doet de werkelijkheid te kort.

Ik kan wederom vertellen over bevriende deelnemers die we elk jaar daar op die berg treffen en hoe dat weerzien was. Of over de oud teamleden die we terug zouden zien op de berg, maar die de reis niet meer konden maken. De mensen hier op kanker.nl waarvan we afscheid hebben moeten nemen, waaronder ons trouwe teamlid Thea (Doortje).

Ik kan weer proberen uit te leggen dat in die ene week in het jaar dat stempeltje kanker wat je hebt gekregen er niet toe doet en dat gezond en ziek daar samen schouder aan schouder die berg op gaan. Samen angst omzetten in hoop en onmacht in kracht.

Maar zoals ik al zei: elke poging het te omschrijven doet de werkelijkheid tekort. We hebben weer gehuild en gelachen en soms zelfs gehuild van het lachen, waarna ik overigens ietwat verblind door die tranen even vergeten was dat de deur naar de badkamer een schuifdeur was. En wat galmde de dreun die toen volgde mooi daar in dat dal tussen die bergen.

Dit jaar waren er overigens niet alleen maar deelnemers van team kanker.nl, maar ook een zevental medewerk(st)ers van kanker.nl die in bocht zeven zich bezig hebben gehouden met het fourageren en later ook nog bij de finish deelnemers hebben staan binnenhalen. Onder hen ook Chris, de directeur van kanker.nl

Gelet het enthousiasme van dat zevental, ga ik er van uit dat het team volgend jaar meer medewerkers van kanker.nl zal bevatten en dat daarnaast medewerkers van kanker.nl ook gebruik zullen gaan maken van de mogelijkheden die deelnemersdagen en de week in Frankrijk bieden, om daar ons mooie platform te promoten.

Al met al was het weer een week waar wij als team met veel genoegen op terugkijken evenals op een prachtig resultaat qua opbrengst.

Ik sluit dan ook af met een woord van dank aan mijn lieve teamgenoten en alle lieve vrijwilligers en supporters die er ook dit jaar weer voor ons waren en ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie van Alpe d'HuZes.

Als 2019 team sluiten wij binnenkort deze editie af met de gebruikelijke BBQ in Hulsberg en blikken dan samen terug én vooruit naar de volgende editie. Ga jij die keer dan ook mee?

 

6 reacties

Jij bedankt! Al begrijp ik dat je beschrijving de werkelijkheid te kort doet, ik vind het een prachtig verhaal (en ik moest erg lachen om je anekdote over de schuifdeur)!

Ik zou heel graag volgend jaar mee willen, ik hoop dat ik dat qua conditie en door te trainen voor elkaar kan gaan krijgen. Ik ga je blog volgen en zal je een privé bericht sturen met mijn e-mailadres, zodat ik (weer) op de mailinglist kan.

 

Laatst bewerkt: 21/06/2019 - 11:55

Dankjewel en zoals je via PB weet sta je genoteerd op de mailinglist. Binnnekort wordt het lopende actiejaar afgesloten en ga ik starten met het rondsturen van de info voor volgend jaar en met het inventariseren van de wensen rond reis en verblijf.

Tot gauw!

Sportieve groet,

Herman

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 16:41

Wat een mooi verslag Herman. Veel dank voor je inspanningen, en ik hoop dat we van de opbrengst mogen profiteren.

Hartelijke groet, Hanneke
 

Laatst bewerkt: 21/06/2019 - 12:02

Hoi Hanneke,

Dankjewel! En uiteraard graag gedaan. Wat het profiteren van ieders inspanningen betreft valt er nog een wereld te winnen. Maar de mouwen zijn hier alvast opgestroopt, en weet je welkom om mee te doen of mee te gaan met team kanker.nl bij de volgende editie. Als deelneemster, supporter of vrijwilligster.

Sportieve groet,

Herman

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 16:39

Hallo Herman. Ik ben er ook 2x geweest als vrijwilliger. Dus ik weet precies wat je bedoelt. Net als in Lourdes is het heel bijzonder op de berg. Onze berg. Allemaal met hetzelfde doel. Woorden waar ik daarbij denk zijn: danken, dankbaar, hoop, steunen,herdenken, vreemden worden vrienden, kaarsjes, herdenkingswand, lachen en huilen, saamhorigheid, prachtige omgeving, aanmoedigen, voorlopige tussenstand, bijeenkomsten 's avonds, al die kanjers die de berg opgaan. Maar ook heel veel vrijwilligers-kanjers. En al die kanjers die staan aan te moedigen. Iedereen is belangrijk. Volgend jaar wil ik graag weer mee. Deze keer met kanker.nl

Ik stuur je een PB Herman.

Lieve groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 15:54

Hoi Dasje,

Ik had je eerder ook al gezien, samen met "onze"Thea (Doortje) in gesprek op de berg, maar we hebben elkaar toen niet gesproken. Voor buitenstaanders zijn het wellicht gewoon woorden, voor de mensen die op de berg geweest zijn (als deelnemer, supporter of vrijwilliger) is het een feest der herkenning.

En wat fijn dat je er bij bent met team kanker.nl in 2020!

Dank voor je PB-tje (je hebt er al eentje terug) en tot gauw!

Liefs en sportieve groet,

Herman

Laatst bewerkt: 04/09/2019 - 16:36