59. Rolstoel

1 maart. Krokussen en narcissen. Ik heb hetzelfde geluksgevoel als met kerst. Dat ik ook dit nog mee mag maken.. precies een jaar na de horror uitslag. De uitzaaiingen die opeens overal zaten. Botten, longen, bijnier, eierstok, ruggenwervel en zelfs in mijn hersenen. En in de tussentijd ook nog corona overleefd. Hoe lang mag dit nog goed blijven gaan?

De rollator bevalt toch minder goed als gedacht en dus kopen we een rolstoel. Nu kunnen we hopelijk weer echt op pad. Niet alleen met de auto maar ook te voet. Geen half uurtje maar een halve dag! Verre tochten door steden en mooie landschappen. Ik zie het al helemaal voor me. We beginnen met het rolstoelpad bij ons achter in de bossen. Mooie route maar niet als het dagen geregend heeft. Het duwt zwaar en de rolstoel (en auto) zijn meteen ingewijd met grote klonten geel zand. Eric heeft er een dag later zelfs spierpijn van. Het weekend daarna gaan we naar Maastricht. Heerlijk wandelen langs de Maas. Dit is precies waar de rolstoel voor bedoeld is. Een hele mooie dag. En gisteren naar het vestingstadje Heusden. Eric duwt me meteen de buitenwal op. Dat doet hij graag.(ahum) Naar boven en naar beneden. En weer naar boven en naar beneden. Boven, beneden..tot we uiteindelijk helemaal rond zijn over de buitenwal. Op de route komen we ook trappen tegen waardoor ik verschillende keren uit de rolstoel moet. Nee we zoeken niet de makkelijkste paden uit maar wel de mooiste!  Vandaag  een avondwandeling bij landgoed Velder. Een mooi en groot bosgebied vlakbij huis. Het is een raar idee dat ik hier zonder rolstoel echt niet meer zou kunnen komen. We lopen via de negensprong en zien 2 reeën. De meeste paden op dit landgoed zijn perfect voor de rolstoel dus hier kunnen we vanaf nu vaker naartoe. Het liefst morgen al met mijn jongste dochter. Meteen even appen en ze stemt ermee in. Leuk! Nu al zin in.

Vorige week 2 nachtjes gelogeerd in het klooster waar onze oudste dochter een studentenkamer heeft en natuurlijk samen door het centrum van Breda ‘gerold’. Extra qualitytime mede mogelijk gemaakt door.. de rolstoel.

 

1 reactie

Wat heerlijk dat jij ons mee laat genieten lieve Linda. Geweldig dat Eric dit kan en doet. Hoop dat je ons nog heel lang kan vertellen van nog meer mooie momenten. Is jou zo gegund.

Warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 21:16