Het zit er op. Nu alleen nog 2 jaar onderhoud

mooie wandeling over de hei vlak achter Bladel

De laatste sessie zit er op. Hij is gegaan met een weekje op en een weekje af. 

De eerste week na de injectie en de dexamethason zoals gebruikelijk beetje hyper maar vanaf dag 2 voel ik me goed. Heb erg veel energie en ben dan ook constant in de weer. Ramen lappen, weliswaar met spul waar ze alleen streperig van worden, tot groot ongenoegen van Ilse. Dus daarna opnieuw ramen lappen maar nu met het juiste spul waardoor ze schoon worden. Daarna in de tuin aan het werk en de planten besproeien zodat de ramen weer vuil worden (spoot iets te hoog) Ach ja, al met al houdt het me van de straat. Verder een zonnen luifel gemaakt waardoor we lekker in de tuin kunnen genieten van het geweldige weer. 

Zo vliegt de week voorbij en start week 2 waarin de vermoeidheid zoals gewoonlijk toeslaat. Gelukkig kan ik lekker onder het zonnen luifeltje in de tuin hangen. Camping zit er even niet in. Pas in week 3 kan ik naar Bladel om de auto een beurt te laten geven. Weer is iets minder, maar nog steeds is het genieten. kan lekker wandelen en een beetje fietsen. verder heb ik tijd om een wespen nest dat zich heeft gevestigd in de lucht kanalen op het dak te verwijderen. In eerste instantie gaat dat niet zo goed (lees een beetje dom) ik word dan ook beloont met 3 heuse wespen steken in mijn been. tegen de tijd dat de derde steek zat, was ik van het dak. Daarna maar gewacht op de duisternis. 's avonds opnieuw het dak op en toen kon ik ongestraft de nesten verwijderen. Steken vielen gelukkig best mee. Ben in ieder geval niet allergisch.

Eind van de week weer terug naar huis om de verjaardag van mijn schoonmoeder te vieren. Bedoeling was dat we dat in verband met de ruimte bij ons in de tuis zouden doen met een BBQ maar toen Rutte melden dat bijeenkomsten ook in huiselijke kring uit niet meer dan 6 personen mocht bestaan, en zowel mijn schoonmoeder gezien haar leeftijd als ik in de risico groep vallen, besloten deze plannen aan te passen. Toch maar in kleine groepjes bij haar langs. Achteraf maar goed ook het heeft bijna de hele dag geregend dus echt geen weer voor een BBQ.

De maandag na de verjaardag mocht ik weer naar de VU. Nu niet voor de gewone behandeling, maar voor het eerst voor een onderhoud behandeling. Vanaf nu mag ik 28 dagen de zelfde medicijnen slikken, waarna ik op de maandag daarna weer naar de VU mag voor een injectie met de Daratumumab. Ik krijg dan ook nog maar eenmalig 20mg. Dexamethason. verder dagelijks  lenalidomide maar in een lagere dosis als voorheen, de bloedverdunner, acetyl.salicyl.zuur ,de valaciclovir (= tegen gordelroos) de valaciclovir tot een jaar na de beenmerg transplantatie (=mei 2021).

Verder werd omdat dit het einde van de reguliere behandeling was beenmerg af genomen. Al met al was het minder erg dan verwacht. Ik had eg opgezien tegen het afnemen van het beenmerg, maar misschien dat je er aan gewent raakt, of was het de zachte hand van Patty die dit keer mocht oogsten, het viel me erg mee. en ook de na pijn was minder erg dan ik me van de vorige keren herinnerde.

Ook deze eerste week van September was het geen camping. Na maanden op jacht te zijn geweest hebben Renske en Kenneth eindelijk een huur huis toegewezen gekregen. Plots ging het allemaal heel snel. Donderdag kregen ze te horen dat ze waren in geloot, de maandag daarop kon er worden getekend, waardoor ze Maandag avond al aan de slag konden. 2 dagen Muren schilderen, waarna Ik mocht komen opdraven om het laminaat te leggen. Woensdag avond was dan ook mijn linker knie ontveld, waarna in Donderdag het nog eens dunnetje over deed met mijn rechter knie. Nu zijn ze dus mooi in evenwicht. 2 ontvelde knieën maar dan heb je ook wel wat. Vloer is echt een plaatje. Het was zwaar, maar geeft een zeer voldaan gevoel. Dat ik dit 3 maanden na mijn ontslag uit het ziekenhuis al weer kan geeft de burger moed.  De Zaterdag zijn ze wezen verhuizen, en Zondag mocht ik nog even komen voor de lampen. Eigenlijk ongelofelijk Binnen een week verhuist.

Rest van de week gehad om weer bij te komen. Dinsdag nog met Ilse rondje Golf gespeeld, waarna Ilse nog 2 daagjes moest werken. Vanaf donderdag heeft ze vakantie. Wij meteen donderdag avond richting Bladel. Het genieten is begonnen.

Nog 3 weekjes rust, dan mag ik weer op voor mijn onderhoud. Zal me nu langzaam maar zeker met de maand “nog” beter moeten gaan voelen.

 

1 reactie

Hoi Jelle!
Sorry dat ik jouw bericht helemaal gemist heb. Nu miste ik je al even en ben je gaan zoeken. Mooi blog en weer beeldend verteld...hihi; ik zie je voor me, dat weet je hè.... vooral die ramen!! Nou ja zeg, dat zou mij nou ook kunnen gebeuren (als mijn arm dat kon), maar mijn dierbare wederhelft weet precies hoe dat het beste kan...hahahaha! 

Bedoel je met beenmerg afnemen een sternumpunctie? Pfffft... jaaa, die zijn om van te genieten...wèhhh... 
Heb mijn oncoloog toen gezegd dat ik haar normaal heel aardig vind, maar nu even niet.... Moest ze lachen...

Je bent inderdaad een topper dat je dit na 3 mnd alweer kunt. Hoe gaaf is dat. Ik hoop dat deze trend zich heeft voortgezet in de tijd tussen dit blog en mijn reactie. Corona hopelijk buiten de deur gehouden; dat kunnen we er niet bij hebben, hoe goed je je ook zou voelen. 

Ben je nu weer in behandeling? En hoe gaat het? 

Doei! 
Vele lieve groetjes xxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 24/10/2020 - 20:55