Woensdag 10 augustus 2022 -Just (24y) married-

(Las Vegas 1998)

Vandaag precies 24 jaar geleden stonden lief en ik  òp van de zenuwen ergens op 'the Strip' in Las Vegas met de fonkel nieuwe trouwringen om onze vingers. Wij waren nu helemaal na deze 10 minuten durende  ceremonie helemaal kapot van alle indrukken. De hier aanwezige  24 uurs economie, de jetlag, de herrie, de warmte en al die gekke Amerikanen om je heen.  Wij hebben het daar net 3 dagen volgehouden en zijn toen per auto 'gevlucht' naar mijn familie in Arizona en San Francisco. Wat verder volgde waren 3 schitterende weken door meerdere staten en geen dag spijt van gehad. (Lief ook niet zei ze net nog🥰.)

De keek op de week: (was dat niet van Koot en de Bie??)
Eigenlijk een prima week gehad zonder al te veel rariteiten. Meeste moeite koste mij denk ik nog het genoeg eten en drinken. Nu was ik al nooit een grote drinker en eter maar ik vind dit toch wel een dingetje. Ik blijf gelukkig rond de 72-73 kg hangen maar er zou wel wat bij mogen. De 'spieren'  hangen aardig los in het vel en de spiegel is nog steeds niet mijn beste vriend. Vroeger stond ik zo trots als een pauw ervoor maar eerlijk gezegd is dat al vele jaren geleden. 

Toch inmiddels weer begonnen met de bijvoeding die nu beter te pruimen is. Nu lukt 1 flesje per dag en gelukkig wordt de smaak langzaam beter. Zo jammer dat de koffie, thee, wijn, bier etc nog niet is als voorheen maar ik denk dat  ik realistisch moet  zijn en blij mag zijn dat het hier bij blijft. Het beste smaakt mij nog steeds het zelfgemaakte ijs (door vrouwlief) en de zelfgemaakte groentesoep (door schoonmama). De soep is inmiddels op dus denk dat ik naar mijn schoonmoeder vandaag of morgen een 'spontaan' belletje moet doen.🤣

Inmiddels ingeschreven in het hospice en daar gaan wij volgende week heen voor een interview. Zo vreemd en dubbel daar ik nu heden nog dagelijks door het huis huppel en het liefst de hele dag (op een erg rustig tempo) een deel van het  dagelijkse huishouden verzorg en alle klusjes doe die de afgelopen jaren zijn blijven liggen. Dit onderwerp is  erg moeilijk want je zal zien dat het weer anders gaat lopen. Althans zo gaat het mij meestal. Ook staat de optie euthanasie paraat en hoe gaan  deze 2 opties uiteindelijk tot uitvoering gebracht worden. (niet alle 2 tegelijk natuurlijk)

Druk programma volgende week daar ik ook een begin wil maken met onco-fysio. Geen idee wat ik mij er bij voor moet stellen en misschien red ik het niet en sprint ik hard terug naar mijn vrienden van omroep Max (al lid??) en is de dagelijkse  15 minuten 'Heel Holland Beweegt' (of heet het anders) mijn laatste redding. De spierkracht wordt wel minder en alles gaat steeds langzamer. Dat vind ik moeilijk!

Zoon-lief is gelukkig weer terug met zijn meissie. Ruim 2 weken naar Italie/Rome geweest en is voor zijn leeftijdsgenoten erg  cultureel bezig geweest. Dompertje vond ik wel dat hij in 1 ruk vanuit Rome naar huis is gereden. Ja met wat pauzes maar had hier erg veel moeite mee. Voor dat hij vertrok was hij natuurlijk wel bang dat hij mij misschien niet meer in levende lijve of actieve lijve zou zien. Ook dat hebben wij weer overleefd.

Inmiddels staat vanmorgen onze woonkamer vol met ballonnen, bloemen, kadootjes en leuke presentjes die bezorgd zijn. Onze omgeving was niet vergeten dat wij vandaag 24 jaar getrouwd zijn en iedereen weet natuurlijk ook dat wij de 25e jubileum niet gaan halen. Maar laten wij het droog houden en van deze dag weer genieten. Het is gewoon een erge mooie dag!

14 reacties

Van harte proficiat met jullie huwelijksjubileum. Deze dag zal de nodige emoties losmaken. 
Heel mooi bruidskoppel zijn jullie.

Laatst bewerkt: 10/08/2022 - 12:48

Hi Tom,

Eerst nog een felicitatie voor jullie beiden.

Maar dan mooi K dat je weet dat je de 25e niet gaat halen.

Je schrijft zo duidelijk over jouw proces en hoe je bezig bent om van alles te willen regelen. Palliatief is ook niet alles want het kan heel moeilijk zijn voor de familie en de bijstaanders. (Uit ervaring) Het kan soms een langgerekt en moeilijk proces zijn.

Met de wetenschap dat niets meer kan helpen zou het moedig zijn om ook hier het heft in eigen handen te nemen. Er van uitgaande dat je geen pijn wilt lijden is euthanasie misschien een goede uitkomst voor jou/jullie.

Het is absoluut moeilijk om op deze leeftijd zo over de dood te moeten praten, maar jij weet dat je binnen afzienbare tijd gaat, maak het Zwaan en de kids daarmee zo minder zwaar mogelijk.

Het ga je goed in dit traject man en VEEL STERKTE in het besluitvormingsproces.

Laatst bewerkt: 11/08/2022 - 15:03

Moest even glimlachen Tom toen ik je verhaal las over Las Vegas. Ongeveer in dezelfde periode liep ik met mijn vrouw over de Strip. Ik had half uurtje daarvoor mijn kosten van het verblijf in deze illustere stad gedekt, omdat ik 1 quarter in één of andere slotmachine had gedouwd met als resultaat dat ik nu rondliep met een grote kartonnen beker vol quarters.

We kwamen langs één van de trouwkappeltjes op de Strip en toen kwam het idee op, dat het misschien leuk zo zijn om al die quarters aan ons huwelijk te besteden. Het is er niet van gekomen. Of beter gezegd: we hebben dit heugelijke feit bewaard voor later.

Ach ja. Herrinneringen nemen een steeds belangrijkere plaats in van het leven, dat ons nog rest. En ik ben blij met ze. Want over de toekomst nadenken is wat somberder als je palliatief bent en zeker weet, dat op weg bent naar de uitgang.

Maar we doen ons best om er nog wat van te maken. Sterkte..... H

 

Laatst bewerkt: 12/08/2022 - 06:22

Hi Tom

nog even een nabrander. Je hebt duidelijk in je eerste bericht gevraagd om steun. Het is goed om te zien dat een aantal mensen dit ook doet en laten we hopen dat het werkt. Elk uur dat je nu kan winnen door de steun van deze supporters is dus mooi meegenomen. 
 

mensen verdienen het niet om onopgemerkt ineens als RIP in de krant te verschijnen, hulp is zoooo fijn en doet goed.

vandaar al dit geschrijf. Omdat we er niets tegen kunnen doen - dit in een glazen bol verborgen einde - doen we het dus maar zo.

geniet nog zoveel mogelijk van de dag en je naasten maar laat de pijn - lichamelijk of geestelijk - niet de overhand krijgen.

all the best

gozah

Laatst bewerkt: 12/08/2022 - 15:14

Nog gefeliciteerd met jullie jubileum

Ik wens jouw en je gezin nog vele mooie dagen samen.

Gr willeke

Laatst bewerkt: 13/08/2022 - 19:58

Tom en Zwanetta van harte gefeliciteerd met jullie 24 jarig huwelijk! Als neef van Zwanetta natuurlijk door de familie over jouw ziekte en jullie situatie op de hoogte gehouden en hier meegelezen. Enorm veel respect hoe jullie hier mee omgaan! Had je graag vanuit Curaçao sopi de galina laten eten maar de soep van tante Anna is vast ook heerlijk! Hopi forsa tur hende, bon siman!

Albert & Orlando

 

 

 

Laatst bewerkt: 15/08/2022 - 04:03

Hi Tom,

Zomaar een voor-brander voordat je een nieuwe blog gaat schrijven.

Toch maar zwaar waardeloos dat je nu juist in deze (mogelijk de) warmste zomer van je leven allerlei beslissingen moet gaan maken over hospice , palliatief en of euthanasie. Jullie hadden 24 jaar geleden wel gehoopt en gedacht dat je nu eens kon gaan nadenken over pensioen en wat dan te doen.

Dan is het wel zwaar K dat je dan over die dingen uit de tweede regel moet denken.

Aan de andere kant is het wel goed en/of fijn dat er in die jaren de mogelijkheden zijn gekomen om over een jou passend einde na te kunnen denken en er ook nog iets over mag beslissen. Dat moet voor jou, Zwaan en de kids toch wel een geruststelling zijn. Eindeloos en ondraaglijk lijden is zwaar , heel zwaar en voor alle partijen.

Wens je virtuele steun bij alles wat door je hoofd blaast en waait en hoop dat je nog kan genieten van alles wat je nog gegeven is/wordt.

ALL THE BEST

Nonnetje Gozah

video is zo maar een geintje !

Laatst bewerkt: 16/08/2022 - 11:05

Tom,

ok man en sterkte

wel mooi filmpje toch?   om toch even aan iets anders te kunnen denken.

Laatst bewerkt: 17/08/2022 - 15:28

Hi Tom

 

nog even over 15 Augustus

inscriptie heeft het ook over jouw geest

Laatst bewerkt: 17/08/2022 - 15:43

Beste Tom 

Wat een top foto en een mooi paar waren en zijn jullie ,oh jeetje in las vegas das apart zeg maar ik lees ook dat er familie woont ,mooie herineringen zijn dit en verdrietig dat jullie weten dat helaas de 25 jaar het niet gaat worden maar dit neemt niemand jullie af .

wat een onmogelijke beslissingen moeten jullie nemen zeg zowat geen haalbare kaart als je nog door je huis loopt en dingetjes doet ,wat gaan jullie hier goed mee om een topteam zoals ik het lees 

warme groet hes 

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 15:48