en het is een.............. 😏

zo ziet t eruit. waar de streep van de pancreas eindigt op de pancreas zit mijn bultje

tja, wist t wel maar wilde t niet weten 😉 want we weten nog niks!

het lange wachten is weer begonnen, ook dat wist ik wel maar wilde dat ook niet weten 🤣

tis eigenlijk raar! kanker, er zijn nu zelfs nog mensen die t alleen over "K" hebben, iedereen vind t maar niks, over praten vergt soms heel veel empathische en diplomatieke skills, want..... erg gevoelig allemaal! je zou dus denken dat in een maatschappij waarbij 1 op de 3 kanker krijgt het ziekenhuis en dus het behandelsysteem daarop ingesteld zou zijn met de grondgedachte: kanker, haal er uit wat er in zit  en SNEL! nee, niets van dat alles! heel veel wachten, wachten, wachten, wachten.......... tenzij de tumoren zo groot zijn of uitgezaaid dat ze levensbedreigend zijn, dan gaat t allemaal zo snel dat heel veel mensen de info stroom, onderzoeken en behandelingen die ze over zich heen krijgen niet kunnen behappen en heel snel "volwassen" moeten worden.

vanmiddag dus bij de mdl-arts (maagdarmlever) geweest, die had nog s overlegd met de röntgenoloog en zelfs de "NET" is losgelaten en opgegaan in de DD lijst (differentiële diagnose) want wetenschap en gissen gaan niet samen! het wordt dus een mri van de pancreas (alvleesklier) hierna evt nog een radioactieve scan (afhankelijk van de uitslagen) en bloedonderzoek; gastrine (maagzuur stimulerend hormoon) chromogranine-a (tumormarker voor NET-jes) en nog wat dingetjes.

verder, wat scenario's besproken met de woorden "het is allemaal nog niet duidelijk maar" en in t kort is dat van; kan een cyste zijn (onwaarschijnlijk) via chemo / immuun therapie tot operaties waar je niet vrolijk van wordt! is t wel een NET dan ga ik in ieder geval door naar t AvL (antonie van leeuwenhoek) één van de kennis centra in nederland op NET gebied.

zelf naar de röntgen gegaan voor mri aanvraag en omdat we geen van beiden wisten of de vaatclips die in mijn buik zitten wel of niet magnetisch zijn. het blijkt dus niet zo te zijn maar de manier waarop dat verteld werd deed me toch weer afvragen of ze t wel zeker wisten 🤣 waarschijnlijk omdat ik zelf ben langsgegaan kan ik wel 8 dagen eerder dan de 1 ste optie die ik kreeg voor de mri.

op t lab kreeg ik te horen, zat er al 10 minuten, dat ik nuchter moest zijn! pfff staat gewoon op t formulier maar dat krijg je op de poli dan weer niet te horen van de dokter, want.......... (wat voor reden dan ook) mijn tijd is niet kostbaar waarschijnlijk. dus daar ga ik morgen dan maar heen, nuchter! maar goed dat ik zoveel vrije tijd heb.

verder gaat t goed met me, af en toe komt t omhoog en dan verdwijnt t ook weer, ben er dus niet dag en nacht mee bezig; vandaag dus wel 😏 ik ga niet op de zaken vooruit lopen en laat t maar over me heen komen; en ja, alle scenario's zijn uitgebreid geanalyseerd, misschien zelfs wel veranalyseerd!

ga nu lekker biertje doen, tot gauw 😊

 

6 reacties

Holy shit . Veel, vreemd, slecht, goed nieuws? Op naar het AVL zou ik zeggen. Niet ewns hier een scan maken....Kanker,  waanzinnig dat mensen daar zo moeilijk over doen. Alsof je het krijgt als je het uitspreekt. 

Schat ik neem nu ook een biertje op jou, wel een half uur te vroeg voor mij. Maar goed, ik maak een uitzondering.

Proost!❤

Laatst bewerkt: 20/02/2020 - 18:27

Wat een verhaal weer, nou de weg is nog lang. En wanneer je na het eten je bestek kwijt bent, dan waren je vaatclips waarschijnlijk toch wel magnetisch.

maar even serieus nu, succes met het wachten, kan me voorstellen dat het vervelend is, en zeker wanneer alles zo onduidelijk is. Hopelijk heb je snel meer duidelijkheid omtrent je diagnose.

In de tussentijd lekker genieten van je Zotte Brugse biertjes. Ik zal er 1 halen vanavond in mijn "sober" periode. Speciaal om het leven te vieren en om op jou te proosten Smallie! (daarom ook een speciaalbiertje)

Lieve groet helderekoning

Laatst bewerkt: 06/03/2020 - 13:56

ik ga t bestek meteen tellen 😂 dat gaat wel los lopen denk ik! ik geloof dat ik iedereen zo wel aan de drank help 😢 zotte is lekker vond ik, had m nog nooit gehad. aankomende donderdag de mri en dan maar s zorgen dat ik naar t AvL gestuurd ga worden

Laatst bewerkt: 08/03/2020 - 20:50