⚡️ Bliksembosch

Vandaag heb ik mijn eerste intake gesprek in bliksembosch gehad.

Ik zou jullie ook op de hoogte houden van mijn eerdere onderzoek. Ze hadden bacteriën en leukocyten gevonden in mijn urine maar de kweek was negatief. Het was geen duidelijke ontsteking of infectie. Dus het was gewoon afwachten , zou ook nog de nasleep kunnen zijn van de operatie. Omdat ik nou eenmaal nog herstellende ben.

De laatste weken gaat er veel door me hoofd heen. En voel ik dat het mentale stuk echt aan is. Alles ligt erg op de voorgrond in mijn dagelijkse bezigheden.

Ook voel ik me soms eenzaam in het proces, dit is ook logisch. Want zo werkt het nou eenmaal voor mijn dierbaren en andere mensen om me heen is het nu klaar. Ik ben schoon verklaard en het is nu toch goed. Ook kunnen ze niet begrijpen wat ik precies door maak nu. Maar nu komt juist voor mij pas het verwerken , en kijk ik terug wat er eigenlijk wel niet allemaal gebeurd is de afgelopen tijd.

De onzekerheid , de eenzaamheid , de pijn , het verdriet , het afwachten , de operaties , de vele afspraken, de telefoontjes , de heftige gesprekken , angst, boosheid ,frustratie, machteloosheid, paniek, radeloosheid, schaamte, somberheid, verbijstering, verdriet, wanhoop, wantrouwen.

Ik heb al 2 gesprekken gehad thuis van care for cancer dit is een hele fijne vrouw . Ze kan mij erg goed helpen. Hiermee heb ik nu nog 3 gesprekken staan.

In bliksembosch kan ik waarschijnlijk 11 mei starten , het is erg druk. Ze hopen een nieuwe groep eerder te kunnen starten , hier word ik dan in meegenomen. 

Dit is een oncologische revalidatie op alle vlakken . Hier ga ik zowel met een psycholoog aan de slag. Maar ook fitness 3x in de week zwemmen 1x in de week , ergotherapie , fysio , sport en spel dus erg divers.

Dit traject zou 3 maanden duren en is dan 3 dagdelen in de week , erg intensief dus. 

Je bent met een clubje van 4 lotgenoten. 

Wat fijn is lijkt me dat je dan met mensen bent die mij begrijpen en ik dan daar mee het traject aan ga. En dat je natuurlijk op alle vlakken de juiste begeleiding gaat krijgen.

Ook heb ik de brief gelezen die naar bliksembosch is gegaan waar ook genoteerd stond welke vorm ik precies had van de K*. 

Dat is dus een Adenocarcinoom en deze variant komt maar bij 2 op de 10 vrouwen voor met baarmoederhals kanker . 

Deze vorm is agressief en ongunstiger en is moeilijker op te sporen .

Hier ben ik dus vandaag pas achter gekomen. Ik ben hier erg van geschrokken , Hierdoor voelde ik weer veel spanningen en angst in me lichaam. 

Ik heb hier ook nooit naar gevraagd, dit is ook nooit zo verteld aan mij.

Hopenlijk gaat dit traject me helpen om dit alles op de juiste manier te verwerken en op alle vlakken te herstellen. En gaat dit op een goede manier naar de achtergrond. 

 

So Lets do This .! 💪🏻❤️

 

 

 

 

 

8 reacties

Oh Daan wat leef ik mee! Ik vind herkenning in het stukje dqt het verwerken nu pas komt. Post operatie en pre bestraling merk ik dat er een vloedgolf aan gevoelens en gedachten weer omhoog komen en een hele hoop ideeën over leven na kanker. Ik weet het nog niet zo goed hoe, maar we zullen een weg vinden 💪

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 21:17

Hoi Hannah ,

jaa het onbezorgde leventje wat we eerst hadden , die is er niet meer. Zou dat ooit weer helemaal terug komen , ik denk van niet als ik nu naar mezelf kijk. Het zou wat meer naar de achtergrond gaan maar dat onbezorgde dat komt niet meer denk ik. 
Maar inderdaad we gaan hier een weg in vinden .! We zijn sterk 💪🏻.

Liefs Daan ❤️

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 22:22

Zoveel herkenning in hoe jij je nu voelt Danielle. Je wil zo graag nu de behandeling klaar is, dat het weer normaal is. Maar je merkt dat je zowel fysiek als mentaal veel ingeleverd hebt. Fijn dat je kunt starten met oncologische revalidatie. Mij heeft dat toen enorm geholpen. Hartelijke groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 22:17

Hoi Dasje , 

jaa ik zou willen dat het weer normaal is inderdaad . Maar helaas dat onbezorgde is er vanaf. Jaa zo is het jaa je hebt veel in moeten leveren op verschillende vlakken. 
Jaa ik ben ook erg blij dat ik daar ga starten , denk dat het me enorm goed zou doen.! 
 

liefs Daan 

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 22:24

Hoi Daan,

Het leven wordt niet meer zoals voorheen, je bent immers een stukje meer Daan geworden. Niet anders, maar meer. Vertrouw erop dat het wel nog stukken rustiger gaat worden, maar dat heeft echt zijn tijd nodig. Als je over een tijd weer wat terug kunt kijken, dan zul je merken dat er echt wel verschil gaat komen met hoe je je nu voelt en hoe je er over een tijd in zal staan. Succes met je revalidatie in ieder geval!

Liefs Bianca

Laatst bewerkt: 11/03/2021 - 08:28

Lieve Daan,

Wat herkenbaar wat je nu voelt. Voor de mensen om je heen is het idd vaak klaar. Alle aandacht die je eerst kreeg, gaat langzaam weg . Maar voor jou gaat het gewoon verder en voor jou moet alles een plekje gaan krijgen. Jij moet de angst onder ogen komen en alles gaan verwerken. Ik weet dat ik me daar ook vaak alleen in voelde staan. Goed dat je erover gaat praten. Ik hoop voor jou dat het helpt. 

Dikke knuf

Laatst bewerkt: 11/03/2021 - 20:39

Hoi Aukje, 

Jaa dat is het precies hè .! Gelukkig zijn jullie er die dit gevoel wel begrijpen maar voor een buitenstaander is dit moeilijk om te snappen wat er in je om gaat. 
Ben daarom ook blij inderdaad dat ik hier de juiste hulp bij ga krijgen . 
 

Liefs Danielle 

Laatst bewerkt: 12/03/2021 - 07:18

He Daan,  net na je operatie heb ik je een PB gestuurd. Ik was toen in afwachting van dezelfde operatie. Ondertussen operatie gehad en daarna nog 5 weken bestraling. Ik lees dat je start met oncologische revalidatie en ik ben gisteren ook aangemeld voor dit traject. De afgelopen maanden hebben er echt ingehakt en dat realiseer je je pas na de behandeling. Catharina ziekenhuis is echt top, supergoede begeleiding.

Ben benieuwd hoe je blixembosch zal ervaren en mss kom ik je er nog tegen.

Groetjes Tanja

Laatst bewerkt: 08/04/2021 - 16:25