Van de nood een deugd maken 🤭

De Corona heeft ons allemaal in de macht. Wat kun je wel verantwoord doen en wat moet je juist laten? 

Ik heb voor mezelf besloten niet meer boodschappen doen, op visite,  niet te dicht bij mensen buiten staan praten enz. De sportschool daar ook niet meer heen. Maar juist door bewegen en sporten ben ik zoals ik nu ben. Zonder te bewegen krijg ik last van de spierreuma atrose en de hernia. Zaterdag was het prachtig weer. Lekker met manlief in de tuin geweest. Gister was ik alweer vroeg op zonnetje schijnt en wat zal ik eens doen? Ipv in de ban van wat niet mag/kan bedacht ik maar eens kijken wat ik wel kan. De gordijnen er maar af en ramen wassen,  gelijk alle ramen en gordijnen maar. Afnemen stofzuigen een energie die ik lang niet heb gevoelt. Heerlijk alles ruikt zo lekker fris ook daar kreeg ik weer energie van. Vanmorgen gelijk het beddengoed uitgewassen en naar buiten. Mijn energie kwam gelijk met de zon weer dus ramen ook maar even aan de buitenkant gedaan.  Bed inmiddels weer opgemaakt. Heerlijk het hele huis ruikt zo lekker fris. En wat ben ik blij, dat ik zoveel nog kan ondanks mijn ziek lichaam en ondanks de chemo.Hier geniet ik ontzettend van.

Iedereen maakt zich druk om de corona en hoeveel toiletpapier mensen inslaan, noem maar op. Ik maak me zeker wel zorgen net als iedereen hier. Gaat mijn behandeling door? Neemt manlief het virus mee van zijn werk in Amsterdam? Gaat het ons deur voorbij? Waar maak jij je zorgen om of zit je mee? Misschien kunnen we elkaar helpen.

Liefs Alice ❤

43 reacties

Hoi Alice,

Dat klinkt goed, fijn dat je dat allemaal kunt! Ook mijn wereld speelt zich momenteel vooral thuis af. Maar gelukkig woon ik vlakbij natuurgebieden en heel veel stranden, daar durf ik me nog wel aan te wagen. Al vind ik het momenteel thuis ook nog wel best: even de rust om een boek te lezen ofzo.

En inderdaad dezelfde angsten als neemt mijn man het mee, hoe kunnen we het voorkomen? En vandaag ging mijn behandeling niet door omdat ik met m'n verkoudheid de chemoruimte niet in mag. Ik vind het wel best, lekker een weekje extra rust. 

Geniet van je energie!

Groetjes Sandra

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 12:53

Genieten doe ik zeker Sandra. En ja we hebben de corona en moeten er niet laconiek mee omgaan zijn wel een risicogroep.  Hopen dat het ons deur voorbij gaat en veiligheid in acht nemen meer kunnen we niet.

Sterkte en geniet zoveel je kan.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 14:11

Een sterk, wijs mens ben je, Alice! Inderdaad van de nood maar weer een deugd maken, kijken wat wel kan in plaats van wat niet kan. We zijn toch niet anders gewend? En meer kunnen we niet doen. Komt het, dan komt het, je kunt extra goed opletten maar het niet tegenhouden. Natuurlijk is het voor ons 'kwetsbaren' bedreigend. Maar dat is de kanker ook en daar leven we al zo lang mee. Ik denk dat wij qua mentale weerbaarheid een voorsprong hebben op mensen die niet ziek zijn. Wij gaan door als voorheen en zoeken het geluk in het kleine. En natuurlijk steunen we elkaar!

Sterkte en liefs,

Hanneke

 

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 13:41

Klopt lieve Hanneke telkens weer incasseren, opstaan, aanpassen en weer doorgaan. We zijn er zeker goed in hier met zijn allen.

En sterk zijn we allemaal. Stuk voor stuk doen we stinkend ons best. Hopelijk gaat het ons deur voor allen voorbij. 

Sterkte ook voor jou

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 14:22

Mijn beddegoed hangt ook lekker buiten nu. Ik doe mijn boodschappen nog zelf, loop lekker buiten met mijn hondjes, mijn jongste dochter heeft nu thuis les via internet, mijn zoon werkt nog en ik denk dan hetzelfde, als hij maar niks meeneemt.  Mijn oudste dochter woont op zichzelf en klaagt dat ze nog moet werken in een overvolle Ikea, wat ik ook niet snap dat mensen daar nog massaal naar toe gaan. Ik maak me zorgen om mijn moeder waar  de staaroperatie tot nu toe nog gewoon doorgaat morgen. Ik ben heel de winter nog niet verkouden geweest, terwijl iedereen hier in huis heeft gehoest en gesnotterd, ik heb dan wel weer andere ongemakjes, zoals koorts, maar nu gaat het prima en hoop dat ook zo te houden, dus doe wat ik kan, hou afstand, was mijn handen en socialiseer zo min  mogelijk. Ik hoop alleen dat het niet te lang gaat duren, mijn tijd is niet meer voor eeuwig en zou toch best nog wat leuke dingen willen doen zolang ik me zo voel als nu. Ik vind het fijn dat je nog zoveel kan Alice, ga zo door! Heel veel liefs 😘

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 13:20

Lekker he Daan dat we er nog wel uitkunnen. De energie hebben om dingen te doen. Ook jij hebt dus in een heerlijk fris bed geslapen.

Inmiddels is he moeder aan staar geholpen. Hoe is het gegaan? Mijn moeder kort geleden ook. Het viel haar mee geloof ik. Alleen de druppels voor en na de tijd waren niet prettig zei ze.

Hopelijk gaat het ons deur voorbij. Sterkte Daan.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:56

Nee ze is niet geopereerd, gisterenmorgen zeiden ze nog van wel en in de middag werd ze gebeld van niet. Ziekenhuis nu code rood. Haar andere oog is al geopereerd en inderdaad dat druppelen was een dingetje. En inderdaad een lekker fris bed, heel mijn kamer rook naar buiten 😁. Nu las ik vanmorgen dat uit onderzoek is gebleken dat het virus 3 uren in de lucht besmettelijk blijft  en toen had ik zoiets van is het wel verstandig nu dat buiten drogen 🤨. Het is me wat dat virus ik hoop dat het niet te lang gaat duren! Liefs

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 18:53

Hallo Alice,

Wat een energie heb jij !!

Ik moet zeggen dat er voor mij eigenlijk niet zo heel veel verandert ...

Ik ben al ruim twee jaar alleen maar thuis en kom niet buiten.

Alleen de onzekerheden die erbij komen, zoals het bezorgen van

mijn boodschappen wat niet gaat zoals voorheen en mijn huishoudelijke

hulp is ziek [ krijg wel een vervangster maar is toch weer een "verandering " ]

Bestellingen bij andere webwinkels die of niet doorgaan of pas veel later...

Ik moet eigenlijk een beetje toegeven dat ik de laatste twee jaar een beetje

erg  "autistisch " ben geworden en sterk reageer op onverwachte  dingen .

Maar nogmaals....ik heb het al vaker gezegd, ik mag niet echt klagen, maar

ik kom mijzelf een beetje tegen dat ik al deze "veranderingen" moeilijk vind...Pffff

Groetjes  Hans

---

 

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 13:34

Lieve Hans,

Ik snap je gevoel en er is ook inderdaad niets aan als dingen niet gaan zoals je gewend bent. Lastig als je het niet in de hand hebt.

Helemaal niet meer naar buiten Hans? Is er niemand die eens een blokje met je omgaat of even een eindje rijden? Is ook wel wat. Als ik in de buurt woonde kwam ik je halen.

Sterkte en hopelijk heb je de boodschappen onderhand gekregen. 

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:50

Dank je voor je lieve reactie!!

Het helemaal niet meer naar buiten gaan is onderdeel van mijn

eigen manier om met de  "kanker-zooi" om te gaan.

Ik voel mij daar het meest zeker en veilig bij.

Dat is niet voor iedereen te begrijpen, maar zo werkt dat bij mij...

[ maar ik moet wel zeggen dat als zo'n leuke en charmante vrouw als jij ineens

voor mijn deur zou staan...twijfel....twijfel....hahaha]

Ik ben overigens de halve dag aan het bellen en mailen geweest met

"mijn " supermarkt en heb eindelijk een lieve medewerkster van de service

zover gekregen dat ze gaat regelen dat ik mijn boodschappen morgen binnen krijg.

Ik zelf hou nog een slag om mijn arm, maar een beetje hoop heb ik nu.

Wordt vervolgd ...hahaha

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 15:55

Ik mag hopen dat je ze morgen krijgt. Hopelijk heb je wat gehamsterd om te voorkomen dat je volgende week weer niets hebt. 

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 18:25

Met alle plezier Paul. Maar helaas ik ga nu niet de deur uit.😉

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:27

Hoi Alice, zoals jij het beschrijft krijg ik ook ineens heel veel zin in schoonmaken. Met alle macht probeer ik het te onderdrukken,haha. In plaats daarvan besteed ik extra aandacht aan het eten, lekker ingewikkelde gerechten maken. En met haken, lezen, netflixen, wandelen en even uit de wind in de zon zitten kom ik ook de dag wel door. Ik mis vooral mijn werk, sinds 2 weken was ik weer serieus aan het opbouwen. Maar dat komt later wel.

 #stayhome 

Miranda

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 14:12

Lieve Miranda,

Jij bent ook een bezige bij. Je zit niet stil krijgt beweging en je kookt lekker. 😋

Ieder zijn ding doen waar je energie van krijgt. Voorlopig dus even niet aan het werk. Jammer snap dat het niet leuk is vooral omdat je het net weer oppakte. Gelukkig kun je dat straks wel weer doen.  Hebben ze geen thuiswerken bij jullie?

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:24

hoi Alice ,tuurlijk dat speelt bij ons ook ,man trug v werk utrecht ,zoon als werk in de zzp ,en ga zo maar door .......doe mijn boodschapjes zelf ,moet soms wel ,en tuurlijk alles ligt stil .....hier ook ,toch maar elke dag frisse neus halen ,en hamsteren doen wij niet ,alles wat goed blijft in huis halen .....vermijd zoveel mensen en tuurlijk het is zoals het is ,ik geniet nog ....alleen zorgen over onze vakantie 3 juni spanje hellup al gebeld ,omboeken ,of ander land ,geld zijn we niet kwijt ............en moest deze mnd dermatalogie ,hebben ze afgebeld ,geen noodzaak ,dus nu in juli .........life goes on ............word je vrolijk v dit weer he ,maar de energie die jij hebt heb ik niet gauw moe ....hooikoorts klachten ,en al 2 mnd dikke infectie te pakken ,is hardnekkig mijn inmuumsysteem ligt op zijn gat ,maar verder gaat goed ,ben hier weing ,valt niks te melden en geniet v het mooie weer Sterkte  en alles komt goed 🙏🙏🙏🙏💙💙💙💙💙 Liefs v mij Marjo 

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 14:32

Lieve Marjo, 

Wat vervelend dat je je al 2 maanden niet goed voelt. Ook je dochter met het ongeluk er nog bij. 

Ik hoop dat je snel opknapt en wat energie krijgt. Misschien is het een idee om te gaan sporten onder begeleiding.  Hier krijg je energie van ook al kost het je energie. 😉

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:17

Lieve Alice,

want ben je toch een veerkrachtig mens. de voorjaarschoonmaak is vroeg gearriveerd. Mooi om te lezen dat je geniet van deze tijd. Dat je niet bij de pakken neerzit, maar juist geniet en je ding doet.

realiseer me dat ik ook maar eens aan de bak moet, en bedankt.......🤔💋😂

Liefs Bianca

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 19:17

Lieve Bianca,

Het schijnt aan te steken. Niets moet he, het is wat je kan en wil doen. Jij moet je er gelukkig bij voelen. Ik had hier echt zin in. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:13

Tjonge, wat een energie! Ik heb wat in de tuin lopen rommelen - vond ik al heel wat op dag 5 van mijn kuur, meestal dipdag - maar als ik jou zo hoor, moet ik een beetje opschalen :). Mijn ramen kunnen ook wel een beurtje gebruiken..

Geniet van je blinkende huis, het mooie weer,  en de voldoening dat je zo'n actieve dag had!

xx, Joke

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 21:03

Lieve Joke,

Niets moet en trek je niets aan van wat een ander doet of kan. Geen mens is hetzelfde en reageert hetzelfde.  Lekker in de tuin bezig met dat mooie weer is ook bewegen en bezig zijn.

We kunnen vast nog wel door je ramen heen kijken.

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:09

Heerlijk: activiteiten rondom het huis doen. Ik ben niet zo van het poetsen, dus wordt het in de tuin rommelen, was lekker buiten hangen, zolder opruimen. En vandaag gewandeld: 8 km!

Ik voel me goed, heb energie dus dat is fijn. Kan me goed houden aan de minimale sociale contacten. Minder fijn was het telefoontje van mijn oncoloog: mijn immuunkuur volgende week gaat niet door vanwege Corona. Ik heb geen ziekteverschijnselen, maar blijkbaar is het risico op besmetting in het ziekenhuis groter dan het overslaan van deze kuur.

Het voelt even niet prettig, maar ik geloof dat ik vertrouwen in mijn arts moet hebben. Als de scan begin april dan maar wel door kan gaan. Alleen als ik die uitslag zie, ben ik gerust dat het echt goed met mij gaat!

Tja, leven met de dag ben ik al wel gewend, maar dat het nu voor zoveel meer mensen zo is...Best gek eigenlijk. 

Blijven bidden dat het virus zich minder snel gaat verspreiden en dat we daar niet ziek van worden.

Sterkte allemaal!

Astrid

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 23:04

Dank lieve Astrid,

Ook jij zit niet stil. Je moet dingen doen waar je energie van krijgt. Dat is voor een ieder verschillend. 

Wat niet verschillend is is de scan ook ik heb hem eind van de maand. Dat wordt spannend dus voor ons 🤞🤞🤞🍀🍀🍀

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 13:05

Om dat kleine hondje nu te laten helpen om de was op te hangen vind ik wat ver gaan je ramen schoonlikken en straks ook nog helpen met afhalen en strijken zeker. Van die kleine geluksmomentjes krijg je een boost en dat is lekker om weer eens te ervaren.

Geniet ervan

Sterkte

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 23:49

Genieten doe ik zeker. Max is niet zo handig dat hij dat zou doen voor mij. Wel is hij er altijd waar ik ben is Max ook. Sinds ik ziek ben onafscheidelijk en hij is een stuk waakser geworden wat niet altijd prettig is.

Jij ook sterkte Liefs mij😘❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 12:59

Ja Alice, goed gedaan! Heerlijk de was buiten en anders buiten bezig zijn. Geeft mij ook altijd energie. We maken ons zorgen, maar laten ons niet klein krijgen. Met elkaar komen we (ook) hier doorheen. 

Topper! Trots op jou xxxx 

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 11:57

Ik ga aankomende vrijdag starten met mijn chemotraject. En ik ben er heel eerlijk over, ik vind het spannend. Ik woon helaas in een gebied waar de besmettingen snel om zich heen grijpen. Ik heb er dus voor gekozen om zelf in quarantaine te gaan, man en kinderen zijn noodgedwongen thuis vanwege werk en school, dat maakt het iets makkelijker. Wel ga ik heerlijk lange wandelingen maken in het bos met mijn trouwe viervoeter. En ik geniet!

gelukkig gaan in ons ziekenhuis de chemokuren door want ik heb geen tijd meer om te wachten. Maar er is in het ziekenhuis alles op alles gezet om de kwetsbare kanker patienten apart te houden van de rest van alle patienten. De ‘cytostaticakamer‘ is zelfs verhuisd naar het nieuw gebouwde deel van het ziekenhuis waar het airco systeem niet met elkaar in verbinding staat en waar geen verpleegafdelingen zijn waar Corona patiënten worden verpleegd. Ook nag ik niemand meenemen wat best lastig is maar wel begrijpelijk. Ik heb er vertrouwen in en ik ga ervoor!

Ik wens jullie allemaal sterkte en succes in deze roerige tijd. Keep safe♥️

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 20:44

Wat goed van jou ziekenhuis om zoveel mogelijk te doen om de risico's te vermijden.  

Ik wens je heel veel sterkte met je chemo. Niemand is hetzelfde iedereen reageerd anders. Ik hoop voor je dat je weinig last hebt van bijwerkingen. Bewegen is ontzettend goed en heel belangrijk. Dus met de hond uit en wandelen altijd goed. 

Sterkte ik hoop dat het ons deur allemaal voorbij gaat.

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 21:12

Hallo Alise,

Ja, klussen in huis dat is wat we nu goed kunnen doen. Mijn man en ik zijn begonnen de vloer  van de kamer in de olie te zetten. Een klusje dat we al veel te lang hadden uitgesteld. Verder heb ik nu alle tijd om cello te studeren, al mis ik de orkestrepetities natuurlijk wel erg.

Vorige week was ik op controle bij de oncoloog en heb gevraagd of ik mij als extra kwetsbaar moest beschouwen. Tot mijn verrassing zei ze dat dat niet zo was. Ik heb geen chemo of immuuntherapie, alleen letrozol. Mijn bloedwaarden zijn goed, dus ik loop niet meer risico dan andere vrouwen van mijn leeftijd. Als patiënt met uitgezaaide borstkanker hoor je dus niet per definitie tot de risicogroepen, maar had aan mijn omgeving gemerkt dat anderen daar wel van uitgingen. Wellicht goed om dat ook te delen.

Ik ben dus eergisteren gewoon op mijn kleinzoon gaan passen. Wel volg ik natuurlijk alle voorschriften zoals handen wassen, afstand houden enz. En gelukkig kunnen we nog wandelen. Ik probeer wel zoveel mogelijk in beweging te blijven om de conditie goed te houden. 

Ik wens iedereen heel veel sterkte en geduld.

Margriet

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 10:15

Lieve Margriet, 

Waar de corona al niet goed voor is. Jullie vloer zit lekker weer in de olie. Nu nog uitpoetsen denk ik.😂

Wat fijn dat je niet tot de risicogroep behoort. Ik denk dat heel veel het niet weten.

Ik snap dat je het repeteren in groepsverband mist. Het is gezelliger en klinkt beter.  Misschien samen repetitie via Whatsapp beeldbellen in groepsverband. 

Wat fijn dat je gewoon nog op je kleinzoon kunt passen. Mijn middelste kleindochter is ziek heeft koorts hoofdpijn en zere keel.  Kan gewone griep zijn natuurlijk maar ook die moet ik maar niet hebben. Dan gaat de chemo ook niet door.

Fijne dag 

Liefs Alice ❤

 

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 11:02

Hoi Alice, 

Goed te zien dat je het zo positief oppakt en dat je jezelf zorgen maakt om de Covid 19 begrijp ik. Wie niet op dit moment? Zelf  ben ik eind januari geopereerd aan darmkanker en lig op dit moment in het ziekenhuis aan het infuus voor mijn 2e chemokuur welke ik er 4 moet ondergaan. Ook ik maak me zorgen om het virus in relatie met mijn afnemende weerstand. Ook ik doe geen boodschappen meer en kom zo weinig mogelijk onder de mensen. Wel ben ik ook blij dat de chemokuren doorgaan, mogelijk dat gelijktijdig met mijn herstel de wereld weer een beetje open gaat en we samen weer in mogen stappen in het dagelijkse leven zoals we gewend waren.

Sterkte, succes en kop op, het glas is half vol.

 

Groet Jan

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 11:13

Ik ga het ook hopen Jan.🤞🤞🍀🍀

Heel veel sterkte met het herstel van je operatie. Hierbij kun je zeker geen  griep hebben en zeker de Corona niet gebruiken 

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 13:44

Lieve Alice

Goede vraag! Ik ben maandag 16 maart geopereerd aan darmkanker en kwam gistermiddag thuis. Zelf was ik nog behoorlijk rustig onder alles, echter vanaf dinsdagochtend was het een chaos in het ziekenhuis. Met 19 andere patiënten werd ik verhuisd naar een andere afdeling omdat onze afdeling omgebouwd werd tot Corona unit. Vanaf toen ging veel mis.

Dus blij om thuis te zijn. Mijn man, onze 2 kinderen blijven voorlopig thuis om risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Fingers crossed

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 11:44

Snap dat het ook voor jou heel erg spannend is. Bezoek maar even buiten de deur houden. Herstel van de operatie is belangrijker lijkt me. 

Heel veel sterkte met het herstel laat je maar lekker verwennen door het thuisfront. 

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 13:47

Ik wens je een spoedig herstel, heerlijk thuis met de mensen die je lief zijn. Ook wij zitten met zijn vieren in lockdown, we zien niemand, zwaaien door het raam naar ouders en vrienden en de boodschappen worden gebracht. Het enige uitje is de dagelijkse wandeling met onze hind naar het bos. Een gebied waar we niemand tegenkomen. Maar het voelt goed, dit voelt veilig.

hou je haaks,

groetjes Yvonne 

Laatst bewerkt: 06/04/2020 - 10:23

Lieve Yvonne,

Het is wel wat die Corona, dat we al belemmert zijn in ons leven en dan ook dit nog. We hebben die arm en die knuffel af en toe zo nodig. Gelukkig is het prachtig weer daar worden we weer blijer van. Ook ik ga alleen met de hond er even uit. Zaterdag zijn we even een eindje wezen rijden in de auto verder blijf ik ook lock down.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 06/04/2020 - 11:51

Komende week zal het frisser zijn maar zal de zon wel heel vaak voor ons schijnen. Heerlijk. Krijg al zin in het voorjaar. Liefs Dasje

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 19:50

Frisser kunnen we ons op kleden. De zon doet wonderen. Het is net of iedereen er vrolijker van wordt.

Liefs Alice❤😘

Laatst bewerkt: 22/03/2020 - 07:30

Dag Alice,

Ow precies.. het lekkere zonnetje en de wasmachine mag overuren draaien🤣 Ook al is het nog niet super warm, maar blij word je ervan!

Pfffff klopt hoe gaat het nu verder met indicatie en of behandeling, helemaal gelijk!

Zit ook zo in over mijn moeder. Ik hoop voor je dat de behandeling doorgaat op de manier wat het best voor je is! Geniet in ieder geval van de zonnige dagen die gaan komen .

Laatst bewerkt: 31/03/2020 - 21:58

Dank je wel. Op dit moment zweef ik nog even tussen hoop en vrees. Gister een Pet-ct-scan gehad en morgen krijg ik de uitslag.🙏🙏🍀🍀💪💪

Hoe gaat het met je moeder? En hoe gaat het met jou?

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 01/04/2020 - 06:52

Lieve ALice,

Ik ben zooo benieuwd naar de uitslag van de pet-scan! Mama en ik hopen op zeker goed nieuws voor je. Ik hoop zsm te horen van je...hou je goed!

Mijn moeder maakt overdag ook korte wandelingen. En voor de rest blijft ze veel thuis!

Ik ben vooral veel aan het werk in het ziekenhuis in de apotheek en de kids gaan naar de speciale opvang, fijn dat het zo geregeld is. 

Liefs,

Össsiii

Laatst bewerkt: 02/04/2020 - 13:11