Knoop doorgehakt, wel Sutent, halve dosering

Nou, na veel wikken en wegen en familieberaad heeft Erwin vanmorgen definitief besloten toch voor de halve dosering Sutent te gaan. De oncoloog belde op het moment dat onze huisarts ook even langs kwam, dus die kon via de speaker het hele gesprek volgen.Huisarts kon ons niet verder adviseren, iedere keuze is eigenlijk goed omdat je gewoon niet weet wat er gebeurt als je de pillen niet neemt, maar ook niet als je de pillen wel neemt. Niet iedereen reageert even heftig op de bijwerkingen. Hij kent de oncoloog en weet dat dit een goede specialist is die het niet zal voorschrijven als hij vindt dat Erwin daar te zwak voor is.

Vrijdagochtend moeten we ons melden bij de oncologieverpleegkundige waar het recept klaar ligt (of de pillen al zelf, dat weet ik eigenlijk niet eens). In principe bloedonderzoek over twee weken en over vier weken gesprek met oncoloog.
Energielevel/conditie van Erwin is op dit moment niet zo best. Scootmobiel en rollator staan stoffig te worden, de rolstoel komt twee a drie keer per week mee de auto in voor een uitje naar de stad om een uurtje buiten te zijn. Overige dagen ligt Erwin in de woonkamer op het hoog-laagbed. Heeft steeds vaker ongelukjes met ontlasting. Pfff.... dan voel je je zo machteloos. Postoel sinds vrijdag in huis, die staat boven. Erwin slaapt bij voorkeur nog steeds boven, behalve als hij een hele zware dag heeft waardoor hij 's avonds te moet is de trap op te gaan. Dan slaapt hij beneden.

Morgen apotheek bellen over incontinentiemateriaal. Er ligt daar al een incontinentieverklaring van de huisarts, dus hij krijgt al een soort mannen inlegkruisjes vergoed. Maar dat was alleen bij lekkage aan de voorkant zal ik maar zeggen. Morgen even bellen over mogelijkheden voor groter materiaal, en al helemaal als blijkt dat Sutent voor diarree gaat zorgen.

Nou ja... de beslissing is genomen, het ei is gelegd, de knoop is doorgehakt. Dat geeft voor nu even rust. Morgen donderdag hele dag niks, behalve 's avonds half uurtje visite. Mogelijk overdag weer even naar de markt. Erwin is sinds maandagmiddag niet meer buiten geweest behalve voor zijn sigaretten in de tuin. Oncoloog vindt roken en alcohol geen enkel bezwaar (meer) dus daar maakt hij dankbaar gebruik van.

Tot zover maar weer. Ik laat uiteraard later weten hoe het gaat met de Sutent!
Liefs voor iedereen,
Marleen


3 reacties

Begrijp dat de beslissing ook genomen is met het idee dat jullie niet achteraf het gevoel hoeven te krijgen van ...wat als... 
Halve dosering Sutent geeft mogelijk ook lichtere bijwerkingen?
kan me voorstellen dat het wat rust in jullie hoofden heeft gegeven, voor zover dat kan.
Mischien morgen nog even naar de markt, zou fijn zijn even wat anders dan binnen zijn. 
Ik wil jullie nogmaals sterkte wensen de komende tijd.

lieve groet, Cora
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo,
ook ik ben naar een halve dosering Sutent gegaan, omdat bij 50 mg en 37,5 mg de bijwerkingen bij mij erg heftig waren. Ik slik nu anderhalve week 25 mg en het gaat nog steeds goed. Praktisch geen last van bijwerkingen. Ik hoop dat het Erwin ook zo zal vergaan. Heel veel sterkte en veel succes.
Met vriendelijke Margreet
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Margreet,
Dank je wel voor je reactie. Dat is fijn om te lezen! Jij ook veel sterkte. Ik ga zo mijn blog weer bijwerken na het gesprek van vanmorgen met de oncologieverpleegkundige. Hoe is jouw conditie op dit moment? Ik vind Erwin al erg verzwakt en heb nog steeds grote huivering voor het gebruik van die pillen maar ga uiteraard wel mee met zijn keuze. In mijn nieuwe blogbericht zet ik meer over Erwins huidige conditie. Hartelijke groet, Marleen
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51