Kuur 3 is uitgesteld!

Maandag 22 februari 2021

Vandaag heb ik een afspraak met de oncoloog, dus vooraf eerst even via de dagbehandeling bloed laten afnemen. De afgelopen week merkte ik wel dat het langer duurde voordat ik me beter voelde. Ik merk ook dat ik op alles veel emotioneler reageer. Ik ben al een emotioneel mens maar nu kan ik om alles wel janken, ook de lieve en positieve dingen. Wanneer ik een stuk wandel of fiets moet ik echt even gaan liggen. De neusbloedingen die ik heb, houden langer aan.

Ik heb vorige week ook werk gemaakt van mijn verwijzing naar een fysiotherapeut, eigenlijk een olncologietherapeut. Ik wist niet dat het bestond maar in het ziekenhuis vertelde ze mij dat uit onderzoek blijkt dat je lichaam beter kan herstellen wanneer het in goede conditie is. Rust is heel belangrijk, maar, op de juiste manier aan je conditie werken, dus ook. Dit sprak mij heel erg aan, met name ook omdat ik maar niet kan wennen aan het hebben van minder energie. Het is natuurlijk logisch dat je minder energie hebt met al die chemicaliën in je lijf maar toch... Maandag ga ik beginnen.

Maar ik was vandaag bij de oncoloog om te bespreken hoe het gaat. Dus hij stelt me de vragen over vermoeidheid, andere klachten, of mijn handen en voeten tintelen etc. Ik vertel mijn verhaal en hij zegt me dat het bloedbeeld dat bevestigt. Dus de kuur wordt met 20% teruggeschroefd en met een week uitgesteld. Het voelt als een nederlaag. De arts vertelt me meteen dat dit zeker geen nederlaag is; "De kuur wordt standaard vastgesteld op gewicht en lengte, maar wanneer een patiënt anders reageert dan de computer heeft bedacht, moeten we gewoon bijsturen, de kuur is nog net zo effectief en bovendien moet u nog 7 kuren en we willen dat u die wel kan halen. Vandaar dat we een beetje gas terugnemen en u een week ademruimte geven." Het voelt toch als een nederlaag. Daar ga ik komende week aan werken.

Ik ben heel blij dat de oncoloog zo goed oplet en kijkt naar wat voor mens er voor hem zit. Hij maakte nog een compliment over mijn haar. De hoofdkoeling werkt bij mij goed. Ja, mijn haar is dunner en voelt als stro aan maar ik heb nog voldoende. Nu maar hopen dat we snel weer naar de kapper kunnen zodat er weer wat model in zit, dan voel ik me direct veel beter.

Lieven mensen, tot zover mijn 2e kuur, ik meld me snel weer!

6 reacties

Hoi,

Ik hoor vaker dat mensen dit denken maar ik vind het echt meevallen. Een half uur voor de ijsmuts, neem ik 2 paracetamollen. Hierdoor zijn de eerste 10 minuten net goed te doen en daarna went het. Ok, wanneer de Taxol erin zit ben zeker 1 a 1,5 uur verder en ben ik het ook zat. Dan is het heerlijk dat de ijsmuts af gaat. Maar ik heb mijn haar nog, ietsje dunner, maar het is er nog. Ik raad het iedereen aan om te proberen.

Groetjes, Judith

Laatst bewerkt: 25/02/2021 - 21:29

Ik snap dat het uitstel als een nederlaag voelt, maar zo moet je het niet zien. Waarschijnlijk is je weerstand te laag, wat een belangrijke factor is die ze in de gaten houden. Je lichaam heeft zoveel te verduren door alle kuren, dat het niet altijd tijd heeft om alles weer op voldoende pijl te krijgen. Dus gun jezelf de tijd om bij te komen. Je moet nog zoveel ondergaan dat een pas op de plaats af en toe helemaal niet verkeerd is om goed de eindstreep te halen. 

Goed dat je voor jezelf opkomt en alvast aan je conditie gaat werken. 

Groeten Saskia

Laatst bewerkt: 24/02/2021 - 16:07

Hoi Saskia,

Bedankt voor je lieve reactie. Daags erna realiseer ik me ook dat mijn lijf  veel te verduren heeft. De arts zei dat ook al maar ik ben een bijtertje en vind het moeilijk te accepteren dat mijn lijf zo is veranderd in zo'n korte tijd. Vrijdag ga ik weer naar de fysio, ik heb er zin in en dat is een goed teken.

Groetjes, Judith

Laatst bewerkt: 25/02/2021 - 21:33

Hoi Judith,

Heel begrijpelijk en herkenbaar dat het voelt als een nederlaag dat je kuur is uitgesteld. Maar je lichaam is keihard aan het werk. Een weekje adempauze is niet ongewoon. Wat goed dat je naar een fysiotherapeut gaat. Ik heb tijdens mijn kuren een oncologisch revalidatieprogramma bij het revalidatiecentrum gevolgd. Dat was zo fijn. Heel goed dat je blijft bewegen ondanks dat je weinig energie hebt. Al is het maar een wandeling van een half uurtje, je bent goed bezig 💪🏻
 

Groetjes Carolien

Laatst bewerkt: 24/02/2021 - 20:26

Dankjewel Carolien,

Je hebt helemaal gelijk. De oncoloog zei het ook maar je zit in zo'n flow hè, je leeft van kuur naar kuur en je wilt van die rottige tumor af. De dagen na dit bericht gaf mijn lijf ook toe. Dat was voor mij een duidelijk teken. Ik geniet nu van de extra tijd. Vrijdag weer naar de fysio. Ik merk nu al dat ik er mentaal van opknap.

Dankjewel voor je oppepper!

Groetjes, Judith

Laatst bewerkt: 25/02/2021 - 21:24