3e kuur begint goed

Hier lig ik dan!

Dinsdag 2 maart 2021

Vandaag start de derde kuur na een week vertraging. De kuur is wat teruggeschroefd dus ik ben benieuwd hoe het nu zal gaan. Op de foto's zie je in wat voor ruimte de dagbehandeling is en de helft van de zakken, dit is nog de immuuntherapie. De chemo zijn deel 2. Als ik om 9.30 uur op zaal kom word ik hartelijk welkom geheten en ze vragen meteen hoe het met me gaat na een weekje extra rust. Een heel warm gevoel krijg ik ervan. Ook hebben ze al een bed voor me klaargezet met het hoofdkoelingsapparaat ernaast. Heerlijk in een hoekje bij het raam. Het is een zonnig dag dus ik krijg wat mee van het heerlijke weer buiten. Als alles doorgespoeld is en de immuuntherapiezakken(Trastuzemab en Pertuzemab)  hangen en zijn aangesloten wacht ik op het moment dat ik me duf ga voelen en doe ik mijn ogen dicht. Maar er is veel reuring vandaag. Het is volle bak, alle bedden zijn bezet en 2 van de stoelen ook. Er komt nog een patiënt bij die door de ambulance liggend wordt vervoerd. Na 2 uur zit de de beide middelen immuuntherapie erin en is mijn infuuslijn doorgespoeld. Daarvan moet je wel vaak naar de wc, zoveel vocht wordt er toegediend.

Ik word voorbereid voor de chemo (Taxol) met hoofdkoeling. Mijn haar wordt natgespoten en het icepack in de vorm van een kap wordt op mijn hoofd geduwd. Het moet nauw aansluiten. Daarna komt een soort helm van stevige stof eroverheen om de kap goed te laten aansluiten, compleet met kinband (zie foto eerste blog). Het is. niet heel comfortabel maar ik heb mijn haar nog. Eerst wordt er voorgesteld en die 10 minuten zijn niet fijn, daarna begin ik te wennen is het prima te doen. Na 1,5 uur zit de Taxol erin wordt het infuus weer doorgespoeld, gevolgd door de carboplatin, en daar word ik heel duf van en trek wit weg. Maar ik lig comfortabel en ik weet dat ik om 15.00 weer naar huis kan.

Wanneer ik om 15.30 thuiskom wil ik meteen gaan slapen, ik ben kapot. Ik slaap tot 19.00 uur. Veel trek heb ik niet maar ik neem een kop soep en een boterham. Ik voel me redelijk goed.

Na een rommelige nacht, sta ik onverwachts met een helder hoofd op. Ik ben niet misselijk, kan heerlijk genieten van een latte macchiato en een ontbijt. Met de buurvrouw (op afstand) 2,5 km gelopen. Ja, het gaat goed. Ik ben nu weer moe en voldaan en ga lekker op de bank een filmpje kijken.  Morgen graag weer zo'n dag.

2 reacties

Hoi lieverd, wat goed van je dat je deze blok hebt aangemaakt.  Ik volg je nu. Zo ben ik altijd op de hoogte, hoe het met je gaat. Heel veel sterkte de komende maanden. 

Laatst bewerkt: 03/03/2021 - 22:29

Hai , inderdaad goed om een blog te schrijven . Ik volg je nu en wens je veel sterkte de komende tijd, liefs Rina

Laatst bewerkt: 06/03/2021 - 16:10