2 en 1/2 jaar na de MRI/Linac bestraling

Na 2 en 1/2 jaar ervaar ik de 1/2-jaarlijkse controle als het doen van examen waarbij je het gevoel hebt dat het wel goed gaat echter je onderbuik gevoel geeft aan: 'Ja maar je weet het niet zeker'. Dus met enige spanning wacht je de uitslag af en ook deze keer was de arts tevreden hoewel de uitslag van mijn PSA hoger was dan de vorige keer nl 1.83 tov 1.21 de vorige keer. De arts zei dat deze uitslag binnen de marge valt. Hij vroeg me nog naar de ongemakken voor zover ik die heb en ik kon hem vertellen dat ik weinig tot geen ongemakken ervaar in het dagelijks leven. Ik hoef zelden mijn bed uit s'nachts heb geen pijn of iets dergelijks. Het enige waar ik zelf van baal, is dat als de controle in beeld komt dat je toch een onzeker gevoel hebt en daar is weinig aan te doen, denk ik dus het is niet anders. Als dit het grootste ongemak is dan mag ik niet klagen.

over een 1/2 jaar weer een vervolg, ik houd u op de hoogte.

1 reactie

Eerste keer dat hij weer iets gestegen is?
Mijn arts/professor die de MRI Linac deed zei me dat de kans dat er weer iets mis gaat heel, heel erg klein is, omdat we met de MRI Linac zoveel straling hebben gekregen op zo'n geconcentreerd gebied, dat de kans dat er nog iets zou bijven zitten wat zich weer ontwikkelt veel en veel kleiner is dan bij de tradiotinele bestralingen..
In november zijn de bestralingen bij mij 1 jaar geleden. 3 maandelijkse PSA evolutie is 5,56, 2.54, 2,50. Nauwelijks tot geen klachten of beperkingen gehad.
Heb jouw PSA evolutie destijds in een bestandje bewaard, maar kwijtgeraakt. Maar dacht ook zoiets?
Dank voor het blijven delen. Hoop dat het je goed gaat.

Laatst bewerkt: 14/09/2022 - 16:22