Vrijdag 18 januari 2019 - Genieten...

In de afgelopen weken heb ik mijn verhaal vanaf het begin in een blog gezet.  Een mooie herinnering...stukje bij beetje zet ik het in deze blog, maar nu maak ik een sprong in de tijd. Want ik worstel mijn mijn gevoel...

Eind november was het einde van mijn chemoperiode. Geen behandelingen meer in het ziekenhuis, geen prikkerij meer, geen uitslagen...nu even tot 23 mei “rust”...Dus nu vooruit...ben aan het reintegreren met ups en downs...en langzamerhand heb je het gevoel steeds een stukje meer weer in de maatschappij te staan. De kaartenregen is gestopt en eens in de zoveel tijd haal ik een vers boeket bloemen...en zo hoort het ook. Maar wat het moeilijkste van alles is ...is het genieten...”Vooral lekker genieten” hoor je bij alles wat je doet...

Jasses...het hele woord genieten gaat me zo tegen staan. Natuurlijk geniet ik van de mooie momenten ...de momenten met een gouden randje. Maar het lijkt alsof ik niet heb geleefd als ik niet heb genoten...Zoiets als een dag niet genoten...is een dag niet geleefd...Grrrr...Ik merk dat ik er knorrig van word. Maar ik weet niet waarom...of misschien toch wel. Ik mis mijn haar...ik mis mijn haar zo erg! Ik mis daarbij gewoon zo mezelf. Zoals ik ben...met mijn lange bruine haren, mijn lach...en de onbezonnenheid in mijn ogen...die zie ik nu niet meer terug in de ogen. Als ik de foto’s terug zie van een jaar geleden, dan herken ik mezelf niet meer. Ik mis de uitdrukking op mijn gezicht...Dat maakt dat ik het zo lastig vind. Ik weet niet waar ik goed aan doe...pfff...zo’n gemixte gevoelens. Soms zo onzeker...soms zo boos...soms zo ontzettend gelukkig!

Deze week zijn we met een grote groep bij vrienden in Oostenrijk. Ik had het plan om deze week niets te doen...in de hoop wat meer rust te vinden...maar ook hier vliegen de dagen..en heb ik de rust nog niet gevonden...of is hij er al...en heb ik het niet door...zeg het maar. Morgen rijden weer richting Nederland...naar huis...dus nog maar even genieten....!

...JustLive...

 

 

9 reacties

Volgens mij moet je het toestaan. Als je ik je mooie lach zie denk ik dat het helemaal goed komt.

Een goede terugreis blijf lachen probeer jezelf terug te vinden. Zoals je was zal het nooit meer worden. Maak er wat van. 😊

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 18/01/2019 - 15:15

Het leven is anders geworden, maar anders is niet per definitie minder. Probeer meer te laten zijn wat is, juist door een mindere dag voel je je de volgende dag weer super gelukkig. Zonder de dalen geen pieken, zoooo stom al die clichés, maar zo waar. Liefs Kim 😘

Laatst bewerkt: 19/01/2019 - 10:08

Dank je wel!  Het valt wel zwaar de laatste tijd...maar na regen komt zonneschijn...dus ik doe mijn best! Wat je zegt...het leven is er niet minder om geworden. Dank je wel, liefs, Cindy

Laatst bewerkt: 23/01/2019 - 22:48

Dank je wel!  Het valt wel zwaar de laatste tijd...maar na regen komt zonneschijn...dus ik doe mijn best! Wat je zegt...het leven is er niet minder om geworden. Dank je wel, liefs, Cindy

Laatst bewerkt: 23/01/2019 - 22:49

Genieten, ik heb er ook een keer een blog over geschreven, ga genieten, zegt iedereen. Je kunt onmogelijk continu genieten en dat hoeft ook niet. Geef jezelf wat tijd. Niets wordt meer hetzelfde, maar de nieuwe versie van jou is ook goed. En je ziet er prachtig uit op de foto's!

Laatst bewerkt: 19/01/2019 - 11:18

Heel herkenbaar allemaal, het lijkt of je in een zwart gat beland na alle behandelingen enz. Alles werd geregeld je word een soort van geleeft door andere. En dan ineens moet je alles weer zelf doen, bedenken wat je gaat doen met al de tijd die je nu hebt ipv ziekenhuis in en uit.

Heel fijn natuurlijk maar nu komt dan eigenlijk pas het verwerkingsproces van wat je allemaal is overkomen.

En iedereen heeft gelijk als ze zeggen ga genieten, maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hele lijf is afgebroken door de behandelingen, en dan nog wat er in je koppie zit. Dat vond ik het moeilijkste, ik dacht dat ik alles wel weer kon zoals voor die tijd, maar helaas niet dus hoofd en lijf matste niet meer met elkaar en daar werd ik heel boos en verdrietig van.

Telkens maar moeten accepteren dat dingen niet meer als vanzelf gaan.

Nu nog steeds worstel ik met dat en zeker nu het kouder en natter weer is, merk ik dit aan mijn lijf. Spieren worden stijf en alles gaat moeizamer. Ik ben altijd al geen fan van deze periode van het jaar geweest maar nu nog minder.

Maar ik kan wel genieten, genieten van leuke dingen doen met vrienden en familie. Mijn hobby's vooral mijn allergrootste hobby bij mijn bijrijdpaardje Sebb zijn, en samen met mijn nichtje Kirsten naar bijrijdpaardje Gauke gaan, ben haar groom hahaha, Gauke is 1.70m en Kirsten is 11 jaar dus nog te klein om hem op te zadelen.

De paarden hebben mij erg geholpen en ook mijn lieve  steun en toeverlaat Proetieproet (maincoon poes) die altijd bij me is soms tot vervelends toe hahaha.

En natuurlijk mijn man en zoon die het ook niet makkelijk hebben staan altijd voor me klaar.

Cindy zoals ik jou heb leren kennen via je mooie blogs en foto's weet ik wel zeker dat jouw het ook gaat lukken om tot rust te komen en dan echt te kunnen genieten.

Je bent een mooi mens met een prachtige lach.

Sterkte met de verwerking van alles wat er gebeurd is.

Dikke knuffel Irma

Laatst bewerkt: 19/01/2019 - 12:53

Dank je wel voor je lieve berichtje! Het doet me goed al die lieve berichtjes. Fijn om te merken dat je niet de enige bent...hihihih...dank je wel ...liefs, Cindy

Laatst bewerkt: 23/01/2019 - 22:44