Kan iemand het geluid uitzetten?

Het is eind februari en dus alweer 3 maanden geleden dat ik klaar was met mijn laatste kuur. Ongelooflijk wat er allemaal gebeurd is in die 3 maanden...het onwennige gevoel nadat je voor de laatste keer de chemokuur uit liep, het bekende zwarte gat..., mijn re-integratie, mijn contract dat niet werd verlengd...maar na 2 intensieve gesprekken op het werk...toch weer wel, het heen en weer schommelen in mijn emoties, de eerste keer onbezonnen hardop lachen, weer op pumps kunnen lopen...nou ja, nog even wennen...oftewel mijn nieuwe leven aan het inrichten...Cindy 2.0 zoals mijn kinderen en man dat gekscherend zeggen.

Ik moet zeggen dat ik mezelf verbaas hoe snel ik weer wat op de been ben. Ik heb soms energie teveel. Later kom ik er dan achter dat ik mijn energie nog moet leren verdelen...hahaha! Maar goed ik mag serieus niet klagen. Volgende week begin ik alweer aan mijn 4e dagdeel van de zes op mijn werk in de huisartsenpraktijk en bij mijn andere baan zit ik nu op 2u in het weekend. ‘ s Ochtends probeer ik 45 min te lopen, zodat ik de sportschool kan ontlopen...Daarnaast puberen mijn 5 kinderen nog heerlijk door en merk ik dat zij mij weer volledig inzetten bij al hun levensvragen en liefdesverdriet. Oftewel...ik geniet weer van het leven.

Maar toch ziet het er naar uit dat ik ook zal moeten leren leven met de onaangename bijwerkingen van de chemo...de chemo die mijn lichaam kapot maakte om te kunnen genieten zoals ik nu doe. Ik heb namelijk erg last van een suizend/piepend geluid in mijn oren...Zo’n ouderwets testbeeldgeluid. In het begin was ik nog zo bezig met al mijn andere bijwerkingen, maar dit er wel eentje te zijn die niet zal weggaan...

Binnenkort word ik opgeroepen door de KNOarts, maar ik was benieuwd of hier meer mensen last van hebben. En nog meer...of zij iets hebben wat hun helpt. De berichten op internet zien er niet veel belovend uit laat ik maar zeggen...

JustLive...

3 reacties

Wat goed van je dat je al zo snel weer op de been bent in het normale leven.

Dat oorsuizen heeft verschillende oorzaken en afhankelijk daarvan kan het herstellen. Schoonvader van mijn dochter heeft het ook heel heftig gehad. Nu is het beter dan het was. Je leert er denk ik ook mee omgaan.

Sterkte en ik hoop dat het te verhelpen is. Succes met je werk alleen niet te snel willen😉

Liefs Alise❤

Laatst bewerkt: 27/02/2019 - 07:08

Hoi Cindy,

wat fijn dat je weer zo goed gaat en dat je je draai alweer begint te vinden. En met zoveel positieve energie!

Wat betreft het oorsuizen: ja dat is een vaker voorkomende bijwerking van Cisplatin (bestanddeel van chemo). Ik heb t ook.

Bij mijn weten zit er niks anders op dan ermee te leren leven. Wat op zich best goed te doen is, door er als het ware geen aandacht meer aan te besteden. Ook weer: accepteren dus, dat dit je nieuwe werkelijkheid is... Tsja zo krijgen we heel wat te verstouwen hè? 

Maar heus, het went.

Ik wens je veel sterkte en geluk bij de rest van je leven met je 5 pubers! (Volgens mij kom je dan niet vaak aan het luisteren naar je oorsuizingen toe ;)

Laatst bewerkt: 27/02/2019 - 07:31

ja, ook ik heb last van oorsuizen, met daarnaast ook een geringe afname van het gehoor. Bij de 1e kuur na mijn operatie is de dosering daarom ook verlaagd. Bij deze kuur met verlaagde dosis was het ook niet erger geworden. Inmiddels de 2e kuur na de operatie gehad en nu het gevoel dat het toch langer blijft doorgaan. Volgende week bij de controle bij de internist maar weer aangegeven.

Wat ik begrepen heb is dat oorsuizen vaak wel verdwijnt. Het gehoorverlies zal helaas niet verdwijnen.

Ik heb er vooral last van het stil is om me heen.

Veel sterkte en hoop dat je af en toe ook rust vindt met zo'n groot gezin om je heen.

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 19:30