7 september 2020, dag lieve lotgenoten

Mijn laatste chemodag was 4 mei. 5 Mei was dus echt bevrijdingsdag. Inmiddels een echo gehad waar niets verontrustends op te zien was en een coloscopie omdat nog niet alle poliepen weggehaald waren. Alle uitslagen goed. Over 2 maanden weer een ct scan en bloedonderzoek. Tegen die tijd ongetwijfeld heel spannend. Verder steek ik als een struisvogel mn kop in het zand. Ik probeer alles weer op te pakken en wil er niet aan denken dat ik nog eens met kanker te maken krijg. Misschien naief, maar voor mij denk ik goed, een beetje afstand.

Als ik zie dat er weer nieuwe blogs van lotgenoten met dezelfde diagnose bijgekomen zijn, word ik onrustig. Het zal toch niet?!?
Daarom neem ik ook even een tijdje afstand van alles met kanker.

Ik ben met de oncologische fysio bijna weer op nivo van voor de operatie en chemo en ben met mijn werk nog in opbouw van uren. Heb inmiddels een nieuw jaarcontract maar dan met 20 uur ipv 32 uur (op mijn verzoek).

Sinds 3 maanden mijn relatie officieel geregistreerd (partnerschap) en woont mijn partner bij mij. Sinds 2 maanden een katje in huis en sinds 4 dagen een puppy.

Kortom zeer zeer vermoeiend allemaal maar het gaat de goeie kant op.

In deze 10 maanden dat ik nu actief ben op kanker.nl heb ik veel gehad aan de blogs, de ervaringen. Heel erg bedankt hiervoor.
Ik hoop dat jullie allen een zo fijn mogelijke toekomst hebben met de dierbaren om je heen. Jullie zijn allemaal strijders. Ik hoop hier niet meer terug te komen. Dat zou betekenen dat ik slecht nieuws te horen heb gekregen. Ik steek mn kop nog wat dieper in het zand. Als het zover is, is het vroeg genoeg om weer zorgen te gaan maken.

1 Lotgenoot moet ik vrijwel dagelijks aan denken. Paul, Paul 1965, wat een moedige, strijdlustige man was dat. Zo erg dat deze man zn strijd op moest geven en zich aan het lot moest overgeven.
Zijn woorden galmen nog dagelijks door mn hoofd:

"Vier elke uitslag die geen verslechtering oplevert door iets leuks te doen en een gebakje te pakken. Vier elke uitslag die verbetering oplevert groots! Dat levert je veerkracht op". Paul1965

3 reacties

Mooi Angelar, je positieve situatie, fijn dat je wat afstand kunt nemen. Ten aanzien van je 3 laatste alinea's: ik heb de vrouw van Paul je blogbericht doorgestuurd. Ik hoop dat het haar en de zoons van Paul tot troost is dat Paul zijn gedachtegoed nog in zoveel mensen doorleeft.

Groet, Deborah (community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 07/09/2020 - 15:25

Dag lieve Angela, het was me een genot om jou te leren kennen maar ik hoop je nooit meer terug te zien :). Gefeliciteerd met alle goede uitslagen en de stappen die je nu alweer zet met partner, werk, kat en pup. 

En Paul, ook bij mij was hij een van de eersten die reageerden na mijn diagnose. Hij had niet veel woorden nodig, bracht zijn wijsheid en medeleven fijn en doeltreffend door. Hij wordt gemist. 

Wens je alle goeds! Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 07/09/2020 - 17:52

Dag Angela,

Fijn dat je even afstand kunt nemen. Ik hoop van harte dat je kop in het zand kan blijven. 

Geniet van alle mooie nieuwe dingen!

Liefs, Conny

 

Laatst bewerkt: 08/09/2020 - 17:01