Spagaat...

Het onderzoek van mijn darmen hebben niets opgeleverd. Geen bacterie, virus, enge ziekte, maar wel steeds diarree en dikke buik na eten en - omdat ik niet kan boeren - veel geburp daarna. Vooral als ik naar bed ga en op mijn linkerzij lig. 

Ik zou er toch aan gewend moeten zijn dat er bij mij steeds niets te vinden is: geen tumor, geen reden voor opzwellen maag, geen reden voor acute diarree dagen achter elkaar, geen reden voor burpen als ik iets eet of drink...  

Wie, o wie, geeft wat duidelijkheid. Alle kenners geven tot nog toe aan dat  ze er niets van snappen... Het spijt me echt, maar ik denk wel eens: wat als het een dierbare van hun betreft? Zeggen ze dan ook zo makkelijk dat ze het niet kunnen verklaren?  

Primaire tumor onbekend. En dat al vanaf oktober vorig jaar. Donderdag weer een scan en de woensdag daarna de uitslag. Dat laatste niet omdat dit was ingepland, maar omdat ik heb gebeld dat er nog geen uitslagafspraak gemaakt was. Waarom moet je steeds weer achter je eigen gezondheid aan? Als ik niet gebeld had vandaag, had ik geen oproep gekregen van de uitslag van de scan... bijzonder toch? 

Ik word er zo moe en verdrietig van... Weet niet waar ik tegen kan vechten...

4 reacties

Lieve Rene,

Vreselijk die onduidelijkheid, ik ben geen docter uiteraard maar vindt het zo erg dat je nu leef in deze vraagteken tijd.

Persoonlijk maar heb uitstekende evaringen met het universitair zoekenhuis Gent lees mij blogs, als je verzekering het toelaat ( ik denk van wel) kun je een afspraak maken voor een second opinion en eventueel behandeling  met de dienst in UZgent:

https://www.uzgent.be/nl/zorgaanbod/mdteams/ibdcentrum/Paginas/default…

Wellicht heb je er iets aan.

groet Frank

Laatst bewerkt: 07/10/2019 - 10:11

Lieve Frank. Wat lief dat je zo meedenkt. Ik heb een second opinion gekregen in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Daar zijn ze gespecialiseerd in primaire tumor onbekend. Helaas hebben zij ook niets gevonden. Aanstaande woensdag de uitslag van mijn scan. Ben er helaas steeds weer nerveus voor. 

Laatst bewerkt: 07/10/2019 - 12:01

Fingers crossed voor vandaag ... Hopen dat ze vinden waar het zit ... Of, is het mogelijk dat het door de behandelingen weg is? Mijn buurvrouw in Zwitserland had bestraling gehad om een tumor te verkleinen en bij de pre-operatieve scan was hij verdwenen. De zon komt op achter de kerk ... een nieuwe dag ... Dikke knuffel  vanuit den Haag ☀️

Laatst bewerkt: 09/10/2019 - 09:01