Controle en operatie

Lieve lezer,

Nu alle behandelingen er op zitten, volgen er controles. Morgen 24/10/2019 heb ik de eerste controle. Weer een PET-scan. Zo fijn om weer 50 minuten aan het infuus te moeten zitten.. Not! Er gaat een radioactief isotoop toegediend worden. Door dit spul zullen kankercellen en ontstekingen te zien zijn op de scan. Wanneer deze scan achter de rug is mag ik 24 uur lang niet meer dan 5 minuten in de buurt van mijn dochtertje zijn. Dit is het meest vreselijke van het verhaal. Spannend vind ik het wel hoewel ik er geen slecht gevoel bij heb. De 31e hoor ik de uitslag.

In mijn vorige blog heeft u wellicht kunnen lezen dat helaas nog niet alles er op zit. Als gevolg van de chemo zal ik 11/11 worden geopereerd aan mijn neus. Mijn slijmvliezen zijn erg aangetast door de chemo. Ik heb altijd een verstopte neus gehad en een erg benauwd gevoel. Door het vele gebruik (misbruik) van neusspray en ook erg veel snuiten (hard snuiten), snoot ik mn tussenschotje mee. Dit gaan ze door middel van een siliconen plaatje herstellen. Ook branden ze mijn neusschelpen een deel weg. Deze zijn erg groot en dat verklaart het benauwde gevoel.  Het is een kleine ingreep van 10 minuten, maar wel onder narcose. 

Gisteren 22/10.... Weer huilend voor de spiegel! Mijn haren groeien enorm hard terug. Dit is natuurlijk super fijn, maar de overgebleven haren gingen er tussen hangen. Dit was zo vreselijk lelijk. Ik heb besloten om naar de kapper te gaan en het sprieterige haar gewoon weg te laten halen. Zal wel koud worden in de winter... 
Ik heb wel een pruik, maar het voelt niet als mijzelf. Ook loop ik dan rond met het gevoel dat mensen het zien.. Jep, ik ben wat dat betreft enorm onzeker. Ergens super stom en ik voel me er ook best schuldig over. Ik heb deze pruik helemaal op maat laten maken en het is een duur grapje. Hij werd voor de helft vergoed. Het andere deel moest en zou mijn schoonmoeder betalen. Astrid, als je dit leest... SORRY! Maar ik zal, denk ik, nu wel sneller het haarstuk opzetten. Alhoewel ik me voor dit korte koppie ook niet schaam.

Nou...Op naar morgen! Er zal een update volgen!

JoeJoe x
 

5 reacties

Je korte koppie staat je fantastisch! 

Heel veel sterkte morgen, de vreselijke 24 uur daarna en de uitslag natuurlijk.

Miranda X

Laatst bewerkt: 23/10/2019 - 22:03

Lieve annie, je bent echt een topper. Hou je sterk schat het komt goed. Vooral blijven schrijven. 💋💋

Laatst bewerkt: 24/10/2019 - 14:10