Verbonden door kanker

Ik haper om mijn laptop dicht te klappen... Vrijdag is normaal mijn vrije dag met de kinderen, maar   vandaag was de jaarlijkse uitzondering: de eindejaarsbijeenkomst met de moderatoren van de gespreksgroepen op kanker.nl. Die zijn allang vertrokken uit de online meeting, maar toch geeft het nog een gevoel van verbinding zolang het licht van mijn scherm nog op mijn toetsenbord schijnt.   

Van de 50 moderatoren was ruim de helft aanwezig, en daarbij nog zo'n 8 collega's van kanker.nl. Er is zoveel moois gedeeld met elkaar, ondanks en misschien wel dankzij alle omstandigheden waarin iedereen verkeert. Ik ben er trots op om deel uit te maken van deze groep mensen, die stuk voor stuk graag iets positiefs willen doen met de ingrijpende en soms heftige dingen die hen zijn overkomen. 

Om maar iets te noemen... De een hoopt haar zoontje nog lang te zien opgroeien, de ander heeft met recent verlies te maken, de volgende staat een heel intensief traject te wachten met haar partner. Verbonden door kanker, het is een paradoxale mix van gevoelens.  

Dit jaar hadden we ‘muzikale maker’ Reinier uitgenodigd om onze bijeenkomst mooier te maken met zijn zang en gitaarspel. We kozen allemaal een vraag om te beantwoorden. Misschien ook wel een idee om dat zelf even te doen nu je deze blog leest: “Wie hoort er echt bij jou?” en “Wat wil jij graag doen in je leven?”. Al onze miniverhalen werden groots samengevat door Reinier, waarbij de moed en de wil om het positieve in het leven te zien en de liefde te vieren de boventoon voerden. Wat een onschatbare waarde hebben deze mensen, voor ons, voor elkaar, en voor jou als deelnemer aan kanker.nl 

Ik stuur nog even een chat naar een collega. Kan de laptop gewoon nog niet dichtdoen. Mijn hart staat nog op ontploffen door de veelheid aan moois die ik heb ervaren. En hoewel het jammer is dat we elkaar opnieuw niet live konden ontmoeten, schrijf ik mijn collega dit over de bijeenkomst: “We creëerden een plek waar gevoelens tot leven kwamen en er konden zíjn, en er was echt een bedding om ze te delen.”  

Dus, lieve deelnemers, weet dat die bedding er is. Voor jou, voor je naaste, voor iedereen die het nodig heeft. Er is goed gezelschap. We zijn er voor je. Nu, en in het komende jaar! 

Judith de Vries
communitymanager kanker.nl

1 reactie

Lieve Judith,

Op een andere manier zat ik in diezelfde flow..

Dank voor jouw mooie en lieve woorden!
Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 13/12/2021 - 21:28