SEH met bloedneus na Folfiri kuur

Afgelopen week na de chemokuur had ik al 3 keer een bloedneus gehad. Vannacht was het bloedneus nummer 4 en 5 en kreeg ik ze niet onder controle. Na 40 minuten, opvolgen van de richtlijnen voor een bloedneus, contact opgenomen met de afdeling oncologie.

Zij verwezen me door naar de SEH. Inmiddels was het linkerneusgat "droog" maar rechts zaten nog verschillende bloedproppen omdat de locatie niet kon worden herleid is besloten een neustampon te plaatsen. 

Ik dacht dat ik wist wat pijn was, maar dit was een nieuwe ervaring. Ik wilde de arts een "zacht" klapje op zijn schouder geven, om hem een vergelijkbare ervaring te geven. Later werd me verteld dat het regelmatig gebeurt dat er mensen flauwvallen bij het plaatsen van een neustampon.

Op dit moment ben ik extreem benauwd, komende dinsdag mag de tampon worden verwijderd. We hadden toch nog niets te doen met zorgverleners deze week.

Het lijkt erop dat net als bij de voorgaande chemokuur CAPOX de bijwerkingen me het meeste pijn en overlast gaan bezorgen.

2 reacties