Opnieuw een tegenvaller, in quarantaine!

Gisteren, ben ik na een kleine boodschap bij de lokale supermarkt ingestort.

koude rillingen, benauwdheid en koorts. Via de spoedeisende hulp opgenomen in een quarantaine kamer. Er bestond een vermoeden van een bacterie en/of een virus. Inmiddels is duidelijk dat er sprake is van streptokokken pneumonia, basis voor een longontsteking. Het risico op een virus is er nog steeds dus de quarantaine blijft gehandhaafd.

volgens de specialist is dit een mogelijk indirect gevolg van de chemotherapie en dus van de kanker, doordat de chemo de witte bloedlichaampjes afbreekt.

omdat er geen plaats was op de quarantaine kamers van de oncologie, lig ik op de afdeling interne geneeskunde. Daar waar bij kankerpatiënten het optimisme veelal leidend is, en de waardering voor artsen en verplegers hoog staat aangeslagen ervaar ik nu het tegenovergestelde op deze afdeling waar nagenoeg niemand ongeneeslijk ziek is, m.a.w. Iedereen heeft kans op herstel. Ik heb het daar moeilijker mee dan met eerdere opnames. Het is teveel gezeur, maar goed het eigen leed weegt het zwaarste.

hoe mijn proces hier verder gaat is nog onzeker. Voorlopig is de voorzichtige verwachting dat ik gedurende het weekeinde of kort na het weekeinde naar huis mag.

ik hoop dat ik deze tegenslag weer snel te bovenkom, een vakantie die ik voornemens was wordt een vakantie dichterbij huis, de Nederlandse kust, of vooraan in de Eiffel. We zullen wel zien. Eerst de resultaten van de ct scan na de 6e kuur, daarna de vakantieplanning.

ik houd me vast aan mijn motto, zolang er leven is er hoop.

3 reacties

Hoi Paul ik ben de moeder van dayna en ik stuur je kracht in alles wat je meemaakt. Dit wens ik ook aan je familie. Wat een kanjers van zonen heb je.hartelijke warme groeten zend ik jou José.
Laatst bewerkt: 23/03/2018 - 18:22
Dank je José. 
Ik krijg niet mee wat mijn zonen en Dayna onderling uitwisselen maar begrijp wel dat er nog steeds contact is. Fijn dat ze elkaar kunnen steunen.
Laatst bewerkt: 24/03/2018 - 06:23
Ik hoop voor je dat je weer thuis bent. Balen zeg! Ik hoop zo dat er nu een periode van lichtpuntjes aanbreekt voor jou en je gezin. Veen sterkte. Groet, pauline
Laatst bewerkt: 26/03/2018 - 19:17