Einde van de eerste kuur Folfiri

Aan het eind van de middag is de pomp met 5fu afgekoppeld. De kuur is daarmee afgerond en als het goed is krijg ik nu de ruimte voor herstel tot dinsdag 9 oktober wanneer het nieuwe infuus in het ziekenhuis weer wordt aangesloten. De kuur heeft me meer gedaan dan ik had verwacht. Tijdens het verblijf in het Ziekenhuis (irinetocan) kreeg ik een halve ampul atropamine tegen diaree en buikkrampen. Echter dit medicijn behoort te worden gedoseerd obv lengte en gewicht. Met bijna 2 m en ruim 100 kg was deze dosis veel te laag met als gevolg dat ik toch ernstige buikkrampen kreeg. Na de 2e halve ampul was dit probleem getackeld. Wel werd ik nog geconfronteerd met tranenvloed waardoor lezen moeizaam ging. Na beëindiging van het infuus in het ziekenhuis werd de thuispomp aangekoppeld en mocht ik naar huis. Thuis heb ik onder invloed van de 5fu chemo nog een aantal keren anti misselijkheidstabletten moeten slikken. Ik hoop na vandaag hiervan te zijn verlost. Nu de eerste kuur achter de rug is van Folfiri verwacht ik dat ik er beter mee kan omgaan omdat het onbekende nu minder onbekend is en ik een beetje weet wat ik kan en mag verwachten. Voorlopig even relatieve rust. Hoewel er volgende 3 afspraken staan voordat de week erop de kuur weer begint.

2 reacties

Hoop dat je weinig last van de bijwerkingen krijt het voordeel van deze kuur is dat je lekker thuis kan zijn en daar je eigen ritme op kan pakken en in je eigen bed kan slapen ,sterkte.

Laatst bewerkt: 28/09/2018 - 08:56

Fijn dat je er toch redelijk door bent gekomen. Het is inderdaad altijd spannend wanneer je met een nieuw medicijn begint, je weet immers niet hoe je zal reageren en dat is ook niet te voorspellen. Nu hopen dat het zn werk doet en even “rust” voor jullie. Zet m op 

Laatst bewerkt: 30/09/2018 - 10:29