Definitief einde werkzame leven

Afgelopen week heb ik met mijn werkgever de voorwaarden en dergelijke besproken rond beëindiging van mijn contract. Ik ben 11 september 2 jaar ziek en dan ga ik uit dienst. We hebben geprobeerd te re-integreren maar dat is niet gelukt. in 2016 ging het nog wel, maar na de vaststelling van ongeneeslijk ziek en de chemo's eind 2017 begin 2018 was/is werken nagenoeg geen optie meer. Als ik een dag iets wil doen moet ik van te voren rekening houden met voldoende rust en weet ik dat ik de dagen erna moet bijkomen. Maar goed gisteren kwam het door mijn werkgever getekende contract binnen. Alles was zoals het hoorde te zijn. Maar ik moest nog tekenen. En dat was nogal confronterend. Nadat ik mijn handtekening en parafen heb gezet onder het "scheidingscontract" liepen de tranen over mijn wangen.

De bijwerkingen, emotioneel / relationeel / lichamelijk, zijn bij tijden zo mogelijk nog heftiger dan de kanker zelf.

Dit is een confronterende stap in de afbraak van mijn leven.

8 reacties

Ik heb 30 augustus getekend en ben 1 september officieel uit dienst. Ik merk, als ik jouw verhaal lees, dat het bij mij nog niet geland is ofzo- ik voel niets, het is nog te onwerkelijk.
Heb je een plan, ideeën om je tijd (meer) betekenis te geven?
Ik wens je veel sterkte om deze pijn te verwerken, zo'n andere dan lichamelijke pijn..  
Laatst bewerkt: 02/09/2018 - 12:46
Frie,  mijn werk was mijn hobby. Dus dat kan een verschil zijn. 

Ik ga in de wijk (50.000) bewoners palliatieve bijeenkomsten opzetten in samenspraak met de WMO medewerkers van de gemeente.
Laatst bewerkt: 02/09/2018 - 13:47
Dag Paul,

Wat een emotionele stap, afscheid nemen van het werk waarvan je zoveel houdt... Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken van dit verdriet. Maar wat goed om te lezen dat je, naast dit afscheid, zulk prachtig werk in de wijk gaat verrichten! Daar wens ik je heel veel succes en een groot gevoel van zingeving bij!

Warme groet,

Carolina 
Laatst bewerkt: 03/09/2018 - 15:31
Hoi Paul,

Ja, dat is heel confronterend. Ik zit nog in de ziektewet, eind october een jaar. Ik wil eind september gaan proberen, "voelen" geestelijk en lichamelijk. Ik vind het heel spannend, met in mijn achterhoofd wat, als....Gisterenavond ook bericht gekregen, dat mijn broer waarschijnlijk ook darmkanker heeft. Er zijn ook uitzaaiingen. zijn dochtet is ook zwanger. Ik zat in dezelfde situatie, ook een zwangere dochter.  Ja, ik ben schoon en toch, wanneer ik alle berichten lees.
Ik wens jou en jouw gezin heel veel sterkte, hou je taai

Joke
Laatst bewerkt: 04/09/2018 - 11:28
Erg heftig, emotioneel en confronterend voor je. Ik snap je verdriet over deze noodgedwongen beslissing. Je hebt er immers niet zelf voor gekozen en was ook nog niet klaar voor deze vroegtijdige beëindiging van jouw baan. Ik hoop dat je na een tijdje een zinvolle besteding kunt vinden die je weer het gevoel kunnen geven 'nuttig' te zijn! Voor nu heel veel sterkte gewenst.

Groet, Rita.
Laatst bewerkt: 04/09/2018 - 15:26
Balen voor je dat het nu rond is het stoppen met werken.. Super cool om te horen dat je een nieuw project hebt gevonden/bedacht! 👍👍 Liefs
Laatst bewerkt: 05/09/2018 - 19:58
Wat een confronterend moment Paul. Ik wens je heel veel succes met de nieuwe uitdaging waar je voor staat. 
Laatst bewerkt: 12/09/2018 - 11:59