Het gaat beginnen

Vanmorgen kennisgemaakt met mijn nieuwe case manager. Deze A. stortte een uur lang de nodige info over ons uit over de behandeling en hoe alles in zijn werk gaat. De eerste chemo is aanstaande dinsdag. Op mijn verzoek in het begin van de week. Kan ik hopelijk in de weekenden nog iets gezelligs doen. Ik spiek ook gauw even hoe het schema zich verhoudt met de Lazarus musical in november: dat had ik niet beter kunnen plannen. Ik had al eens de tip gekregen om wat paaltjes te slaan om naar uit te kijken en deze musical is beslist zo'n paaltje.

Bij het afsprakenbureau de verdere afspraken gemaakt en daarna zijn we een paar verdiepingen hoger vast gaan kijken bij de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Een warme ontvangst, helemaal prima dat we even kwamen gluren. 

We kunnen nog niet weg uit het ziekenhuis: er moet nog bloed geprikt worden bij het lab en dan door naar de apotheek. Daar krijg ik een flink pakket aan medicamenten mee: pillen die ik hoe dan ook moet slikken en pillen voor zo nodig tegen onder meer misselijkheid en ook nog een injectie voor de dag na de chemo. Daar komt iemand thuis voor langs.

In het ziekenhuis zijn we klaar, maar nu moeten we nog langs de huisarts. Een griepprik leek me een goed idee en dat vonden ze in het ziekenhuis ook. Ik ben vandaag al wel flink verkouden, dus daarvoor is de prik helaas te laat. Nu ik er toch ben, wil de huisarts me ook wel even spreken en dat vind ik ook wel zo fijn.

Ik kijk nu uit naar 3 dagen zonder medische afspraken en dan gaat het beginnen.