Goed nieuws

De oncoloog valt meteen met de deur in huis: goed nieuws: de chemo slaat aan. De PET-scan laat zien dat nog maar weinig contrastvloeistof wordt opgenomen, dus de chemo doet goed werk. Bij een PET-scan spuiten ze een contrastvloeistof in die vooral door tumorcellen goed wordt opgenomen. Hoe minder dat gebeurt, hoe minder tumor. In mijn geval gaat het om nog een minimale opname op enkele plekken.

Ik ben onbeschrijflijk opgelucht.  Ik ging er tot dusver voornamelijk van uit dat de chemo en wat daarna nog volgt zijn werk wel zal doen. En dat de zorgen vooral gericht zijn op wegblijven of terugkomen van kanker. Als je echter  zit te wachten op uitslagen van scans over de tussentijdse resultaten, gaan er toch ook heel andere dingen door je hoofd.  Wat als er helemaal geen effect zou zijn te zien?

De arts is zeer tevreden. Normaal gesproken maken ze niet al na 3 chemokuren zulke scans (bij mij wel vanwege de Oligo studie). Het valt dus extra op dat zo snel al zulke resultaten zijn geboekt. Dit geeft mij hoop, ook al ben ik me ervan bewust dat je hieruit niet Ć”lles kun concluderen. Overigens is de uitslag van de MRI nog niet binnen, maar de PET-scan vertelt al wel het belangrijkste nieuws.

Dit nieuws betekent betekent ook weer een ronde verder voor de Oligo studie. Wordt vervolgd.

Intussen verwerk ik de derde ronde chemo. Gaat redelijk, het geleidelijk afbouwen van de 'boostmedicijnen' bevalt me tot dusver beter. Vandaag de laatste halve pil genomen. Ik ben niet echt in een enorme dip beland. Benieuwd hoe het morgen gaat. De problemen met smaak zijn er evengoed niet veel minder door. Eten lukt me naar omstandigheden redelijk, al is er weinig waar ik lol aan beleef. Het lukt me wel om soepjes en rauwkost te nuttigen en als het even kan een ei erbij. Met ook nog de nodige yoghurtjes en wat fruit zal ik de belangrijkste dingen toch wel binnenkrijgen. Slapen is nog wel eens een probleem en dat is best vermoeiend. En net als half Nederland heb ik ook nog een verkoudheidje weg te werken.