Goed nieuws

Eindelijk een keer goed nieuws. Er zijn geen uitzaaiingen in mijn hersenen. De verpleegkundig specialist vertelt het meteen als we binnenkomen. Pfffffffff. Ik moet zeggen dat ik er niet eens heel erg over inzat, ging er vanuit dat het goed was, maar ja, ik had eerder ook niet verwacht dat er uitzaaiingen zouden zijn. Dus de opluchting is nu dus toch groot.

Daarmee is alles in kaart gebracht. We kunnen ons opmaken voor het starten van de behandeling. Mijn vragen hierover aan de specialist van vandaag (een andere A., die nu zelf ziek is) leveren weinig antwoorden op; het zijn allemaal vragen die ik morgen aan de oncoloog moet stellen. Of aan wéér een nieuwe A., want nu ik van de chirurg naar de oncoloog ga, krijg ik ook weer een ander aanspreekpunt (verpleegkundig specialist, of case manager zeggen ze ook). Die kan me alles vertellen over chemo en wat daar bij hoort.

De A. van vandaag is vooral van de fase van de diagnoses. Mijn vragen daarover kan ze wel beantwoorden. Zo wordt me nu pas duidelijk dat er via de eerdere MRI 2 tumoren in de borst zijn te zien met een omvang van 2 en 1,5 cm. Die 2 sliertjes waarmee het allemaal begon gingen dus alleen over het biopt.

Intussen wordt er nog een afspraak ingepland: morgenvroeg mag ik komen om alsnog twee markers te laten plaatsen op plekken waar eerder een biopt is weggenomen.

De bestraling volgt pas ná de chemo en de operatie, maar het eerste gesprek was vandaag al. Ik moet me te zijner tijd  opmaken voor 3 tot 4 weken dagelijkse bestraling (5x per week) van een vrij groot gebied. Bij een enkele tumor kun je nog denken in termen van een precisiebombardement, bij uitzaaiingen in lymfeklieren wordt het een brede aanpak. Niettemin klonk de arts bemoedigend over de resultaten.

Ik wist niet dat je het met kanker zo druk kan hebben. Deze week opgeteld 9 afspraken: de MRI, de bestralingsarts, bij de ziekenhuisapotheek, de oncoloog, de vervanger van A., de nieuwe A., de markers en dan nog een intake voor oncologische fysiotherapie en een eerste afspraak bij de haarwinkel voor het geval. Intussen zoek ik (met hulp ban mijn schoonzus) naar info over de Oligo studie, soorten chemo en wat al niet. Ik zit echt niet als een malle te Googlen, maar wil wel en en ander weten over soorten chemotherapie. Ik wil vooral de opties weten en welke afwegingen er te maken vallen. Ik heb inmiddels de nodige vragen op een rij voor morgen. 

En gelukkig kan ik het ook druk hebben met alle vormen van belangstelling: kaarten, appjes, telefoontjes en afspraken. Dat doet me geweldig goed. Het speciaal aangeschafte prikbord is al te klein.

 

1 reactie

Mensenkriebels, wat heb je het er druk mee.

Wel heel fijn dat je koppie niet is aangetast

Ik heb bewondering voor de manier waarop je het alles ondergaat. 

Wat schrijf je fijn, overigens.

Keep strong! 

Laatst bewerkt: 10/10/2019 - 11:41