De kat uit de boom kijken

Eerst een korte nieuwsbulletin:

 

  • De uitslag van de MRI was goed! De tumor in mijn borst is kleiner geworden (van 21 x 21 x 11 mm naar 7 x 16 x 11 mm) naar en mijn oksel ziet er nog hetzelfde uit. Héél goed nieuws dus;
  • Mijn bloedwaardes zien er ook goed uit, dus ik mag door met de volgende kuur: elke twaalf weken Taxol.

De Taxolkuur wordt gemaakt van bomen en struiken van de Taxus familie (coniferen) en heeft minder heftige bijwerkingen dan de AC-kuur die (blijkbaar) veel synthetischer is. Binnen twee dagen is het je systeem alweer uit en je witte bloedplaatjes houden zich hierbij beter staande. Klinkt mooi, toch?

Daarom werd door vrijwel iedereen gezegd dat deze kuur een stuk makkelijker te verdragen is dan de AC-kuur. 

En tot nu toe, ben ik het met ze eens. Ik hoef thuis geen medicatie te slikken, voel me niet misselijk en op slaperigheid na voel ik me redelijk goed.

Alleen is het daarom misschien juist zo jammer, dat ik bang ben gemaakt met verhalen over de heftige allergische reactie die je kan krijgen tijdens het infuus:

 

  • "Als je een reactie krijgt, dan merk je het echt meteen."
  • "Het lijkt op een opvlieger, maar dan tien keer erger."
  • "De kans dat je het krijgt, is het grootst de eerste drie keer, maar het kan ook nog bij de twaalfde keer je overkomen."
  • "Spierpijn, rugpijn, hartkloppingen, benauwd, koortsgevoel..."
  • "We sluiten je aan aan een bloeddrukmeter die elk kwartier je bloeddruk en polsslag automatisch controleert, zodat we je goed in de gaten kunnen houden."

Resultaat:

Geen allergische reactie gehad, maar wel overgegeven van de stress dat ik er een zou krijgen...

En volgende week mag ik weer! Hoera! En vanaf dan zonder vriend naast me om me af te leiden met foto's van katten. (Dankjewel Corona <3)

Maar even kijken hoe het zich gaat ontwikkelen... Het is nu nog erg vroeg om de chemokuren met elkaar te vergelijken, dus dat proberen we dan nog maar niet te doen. 

Iets over een kat in een Taxusboom.