Beter worden is niet voor watjes

Beter worden is niet voor watjes

Afgelopen dagen een prachtig boek gelezen, dat ik zou aanraden voor iedereen die op de een of andere manier geconfronteerd wordt met kanker. Het heet "Beter worden is niet voor watjes", geschreven door twee journalisten (Danielle Pinedo en Bart van Eldert) die beiden zelf geconfronteerd worden met kanker.

Het leest makkelijk weg en is open en eerlijk geschreven met humor en veel zelfspot. Er zit veel herkenbaarheid voor als je zelf ook kampt met je terugkeer naar de "gezonde wereld", zoals ze die typeren.
Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

6 reacties

Ik heb het boek gelezen en de schrijvers zijn op de Deelnemersdag van Kanker.nl geweest. Prachtig boek met veel herkenning, zeker een aanrader!

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 21:34

Ik heb dit boek al vaak voorbij zien komen. Ik heb wat moeite met de titel, want ik zou zo graag beter willen worden, en vind vooral níet beter worden niet voor watjes. Maar ik krijg de indruk dat het toch de moeite waard is als je ongeneeslijk ziek bent. Volgens Frie dus wel, en ik heb het van meer mensen gehoord. Wat denk jij, Mique? Zal ik het toch eens lezen?

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 21:59

Beste Viooltje,

Ik begrijp wat je bedoelt. Het boek is heel prettig geschreven met de nodige humor wat ook relativerend kan werken ook al is je perspectief drastisch gewijzigd. De kunst is om ondanks datgene dat is, toch ook de schoonheid van het nu te voelen. Ik vermoed dat je je aan de stukken van Bart waarschijnlijk kunt optrekken.
Laat me weten wat je er van vond als je besluit het toch te gaan lezen.

lieve groet,
Mique

Laatst bewerkt: 28/03/2019 - 20:38

Bart is ook niet echt beter, Hanneke, hij werkt intussen ook niet meer. Hij schrijft prachtig, zulke mooie inzichten af en toe, ik kan het niet reproduceren maar het is echt de moeite waard

Laatst bewerkt: 28/03/2019 - 19:24