chondrosarcoom in het onderste deel van mijn bovenbeen

Openbaar gesprek
4 januari 2018 om 07.00,
gewijzigd 5 januari 2018 om 10.01
865 x gelezen
Ik zoek lotgenoten die ook te maken hebben met een chondrosarcoom. Ik zelf heb een chondrosarcoom in het onderste deel van mijn bovenbeen. In juli heb ik een zware ingreep ondergaan in het UZ Gent. Het bot is boven en onder doorgezaagd, verwijderd, bestraald en teruggeplaatst. Er zit ook een plaat in zodat het bot niet zou kunnen verschuiven. Het bot moet nu weer aangroeien en daardoor maak ik nu een moeilijke en lange revalidatie periode mee. Ik heb sowieso om te beginnen een steunverbod voor de eerste negen maanden, afhankelijk van hoe het bot weer aangroeit. Daarna zal het weer een kwestie worden van leren steunen, stappen, lopen, enz.
Momenteel maak ik nog gebruik van de Kine Tec, totdat ik rond kan trappen op de hometrainer. Als ik dat kan mag ik stoppen met de Kine Tec, Gisteren heb ik voor het eerst volledig rond kunnen trappen op de hometrainer, zowel voor- als achteruit, onder toezicht van de fysiotherapeut. Door mijn immobiliteit ben ik aan huis gebonden en heb ik het behalve fysiek mentaal ook heel moeilijk. Ik zit hier te vereenzamen, gezien ik geen uitgebreid sociaal netwerk heb en zoals bij velen waarschijnlijk wel bekend : "in tijden van nood leert men zijn vrienden kennen", en dat zijn er bitter weinig. Ik vind ook weinig begrip bij mensen, gezien dit type kanker niet erg bekend is.
Wie maakt iets gelijkaardigs mee ? Wie heeft tips of advies voor mij ? Wie wil er "ervaringen" e.d. uitwisselen ? Ik zit met zoveel vraagtekens en vragen en voel me zo onbegrepen.

3 reacties

Beste Patrice, Ik heb ook een chondrosarcoom gehad in mijn bovenbeen bij mijn knie. Bij mij is het verwijderd en heb ik donorbot gekregen wat moest hechten. En ik ook niet mocht belasten. En zat tijden in het gips van lies tot enkel. Ik heb een scootmobiel gekregen. Vreselijk vond ik het. Maar zo kon ik wel naar buiten en kwam ik uit mijn isolement. Het is een lange weg. Maar ik ben er ook gekomen. En dat gaat jou ook lukken. Sterkte! Groetjes, Sandy
Laatst bewerkt: 05/01/2018 - 10:01

Hallo Patrice,

Ik ben in 2016 geopereerd aan clearcell chondrosarcoom in mijn heup. Het bot is ruim eromheen verwijderd en ik heb een kunstheup gekregen. Na 3 jaar gaat het goed, heb weer leren lopen en zelfs (een beetje) sporten. Mentaal slijt de sschade wat langzamer dan lichamelijk, dat zal bj iedereen anders zijn. Ook ik heb een paar maanden een scootmobiel gehad, dat herken ik van Sany's verhaal. Hoe is het inmiddels met je? Ik hoop goed.

Laatst bewerkt: 26/11/2019 - 12:55