Neuropathie

Openbaar gesprek
29 april 2018 om 11.15,
gewijzigd 3 mei 2018 om 13.44
84 x gelezen

Hallo Lieve leden,


Mijn man heeft erg last van neuropathie dat komt door de chemo en door de wisselingen in zijn suikerspiegel.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en nog belangrijker een remedie hebben tegen deze nare bijwerking.

Hij heeft het in voeten en handen maar hij heeft het meeste last van zijn handen...hij kan bijna niets meer met zijn handen..

2 reacties

Hallo Tosie,

Bij mijn man wordt er voordat de Folfirinox aangesloten wordt, op dit moment driewekelijks, uitgebreid ingegaan op de neuropathieklachten. Dat vinden ze heel belangrijk. De laatste keer werden de infuuszakken die klaar lagen teruggestuurd naar de apotheek en er werden nieuwe gemaakt met 25% minder Oxaliplatin. Dat is eerder gebeurd; hij zit nu op de helft van waarmee we begonnen. Jammer maar het is niet anders.
Bij hem zijn de klachten erger in zijn voeten en veel minder in zijn handen. Loopt op watten en wolkjes zoals hij het beschrijft.
Of er een andere remedie bestaat dan het terugdraaien van de concentratie weet ik niet.
Ik wens iedereen weer veel kracht en uithoudingsvermogen.

Marijke

Laatst bewerkt: 29/04/2018 - 18:57
Hoi,
Bij zijn na 6 keer gestopt met de oxiplatine te geven wegens te toxisch en te veel last met oa neuropathie. Ik heb er 2 jaar na de chemo nog last van maar vooral in de winter als het koud en vochtig is. Warmte is het ook het enige wat bij mij echt helpt; warmte in de vorm van handschoenen, dikke kousen overdag en 's nachts. En veel kersenpitjkussentjes. Ik heb er in de zomer weinig last. Behalve als ik heel moe ben, dan krijg ik ook meer last. Maar, ik kan nog wel doen, dus het beperkt me niet echt, is gewoon "lastig".
Maar, ik zou het zeker aankaarten bij de arts die je opvolgt. Ze nemen die klachten echt wel zeer ernstig omdat het ook redelijk onomkeerbaar is voor een stuk.
veel succes en geluk,
Elke
Laatst bewerkt: 03/05/2018 - 13:44