National Cancer Institute(Verenigde Staten) geeft toe dat marihuana kankercellen doodt!

Openbaar gesprek
16 september 2015 om 12.37,
gewijzigd 6 april 2016 om 14.12
30 x gelezen
Eindelijk, het U.S. National Cancer Institute geeft toe dat cannabis kankercellen doodt.
Link:

http://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/patient/cannabis-pdq/#…

Voor meer info, mail naar: nectarius@hmamail.com

http://www.ninefornews.nl/amerika-geeft-toe-dat-cannabis-kankercellen-d…

Met vriendelijke groet,

Nectar



2 reacties

In dat artikel staat: 7. Have any clinical trials (research studies with people) of Cannabis or cannabinoid use by cancer patients been conducted?   No clinical trials of Cannabis as a treatment for cancer in humans have been found in the CAM on PubMed database maintained by the National Institutes of Health. Cannabis and cannabinoids have been studied in clinical trials for ways to manage side effects of cancer and cancer therapies, including the following:...

In sommige proeven op muizen en in petrischaaltjes in het lab heeft het een effect in het terugdringen van sommige tumorgroei. Er zijn andere studies bekend waaruit blijkt dat de situatie ongewijzigd blijft en er geen effect is qua tumorgroei. En sommige proeven laten zelfs een stimulerend effect op de tumorgroei zien: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15026328 .

Kortom: Niks nieuws onder de zon en het bewijs dat cannabis in algemene zin kankercellen dood is er (ook volgens de door jou aangehaalde website) absoluut niet. Wel weten we inmiddels dat elke tumor uniek is en bestaat uit een aantal genetische afwijkingen. Dat maakt ook duidelijk dat een brede algemene aanpak nooit voor 100% zal werken.

We zullen toe moeten naar personalised medication, waarbij de (mix van) medicatie gericht is op die specifieke combinatie van DNA-afwijkingen in die specifieke tumor. Dat betekent dat de medicijnregistratie af moet van orgaanspecifieke registratie waarvan toediening volgens protocol gebeurt, (bijv. een medicijn tegen borstkanker) en dat we toe moeten naar registratie op basis van gen-mutatie (bijv. BRCA of PTEN). Op die manier kun je patiënten sneller, goedkoper en gericht behandelen zonder hen eerst te belasten met middelen die niet (optimaal) werken. Daarmee voorkom je niet alleen onnodig lijden voor de patient, maar krijg je betere resultaten en bespaar je enorm op kosten van niet of onvoldoende werkende medicatie.


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Medicinale wietolie staat zeer in de belangstelling. Er zijn kankerpatienten die hier positief resultaat mee behalen. Zelf ben ik er ook mee aan het experimenteren. Ik zoek contact met mensen die hier ook mee bezig zijn.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14