Open Dag Oncologische Revalidatie

Openbaar gesprek
3 februari 2015 om 12.45,
gewijzigd 4 februari 2015 om 20.59
14 x gelezen
Via de mail kreeg ik onderstaande uitnodiging.
Wellicht interessant voor mensen uit het noorden van het land.
-Otto-
 
==================================================


Open Dag Oncologische Revalidatie

Als u voor kanker wordt behandeld of behandeld bent, kunt u last hebben van bijkomende problemen. Vermoeidheid, verminderde fitheid of angstige gevoelens kunnen uw dagelijks functioneren in de weg staan. Oncologische revalidatie kan u helpen deze klachten te verminderen of te voorkomen. Oncologische revalidatie biedt advies en begeleiding bij het omgaan met de gevolgen van kanker, conditieverbetering en herstel.

U maakt kennis met het revalidatieprogramma. Patiënten die het programma hebben gevolgd, vertellen over hun ervaringen. U kunt de informatiemarkt bezoeken, deelnemen aan workshops en een rondleiding door het mooie gemoderniseerde revalidatiecentrum krijgen.

Meer informatie over het revalidatieprogramma vindt u op www.revalidatie.umcg.nl -> volwassenen/ziekte, onderzoek en behandeling

Wij nodigen iedereen met een oncologische aandoening uit voor de Open Dag Oncologische Revalidatie. Ook familie, naasten, mantelzorgers en zorgprofessionals zijn van harte welkom.

U kunt zich tot 10 februari opgeven met een mail aan ts-reuma@cvr.umcg.nl , onder vermelding van naam en aantal personen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.


Programma Open Dag Oncologische Revalidatie

Vrijdag 13 februari 2015 van 13.45 tot 17.00 uur
UMCG Centrum voor Revalidatie
Locatie Beatrixoord, Dilgtweg 5 in Haren

13.45-14.15 Inloop en bezoek informatiemarkt
14.15-14.35 Welkom en uitleg oncologische revalidatie
14.35-15.00 Patiëntervaringen
15.00-15.30 Pauze en bezoek informatiemarkt
15.30-16.45 Workshop of rondleiding naar keuze
16.45-17.00 Bezoek informatiemarkt en afsluiting

De workshops die u kunt volgen en de vragen waarop u antwoord krijgt:
  • Fysieke training Ik ben zo moe, kan ik toch gaan trainen? Hoe voorkom ik overbelasting? Hoe bouw ik mijn conditie weer op?
  • Coaching en energiebalans Ik wil graag het zelfde blijven doen, maar ik heb minder energie, hoe pak ik dat het beste aan?
  • Psycho-educatie Hoe kan ik aan de slag met de verwerking na de diagnose kanker? En hoe kan ik mijn dagelijkse leven weer oppakken?
  • Arbeid Hoe verloopt doorgaans re-integratie? Wat zijn mijn verplichtingen ten aanzien van mijn werkgever?
  • Voeding Ik ben aangekomen door de medicijnen, hoe krijg ik dat er weer af? Ik heb weinig eetlust, hoe krijg ik toch genoeg vitamines binnen?

U kunt zich tot 10 februari opgeven met een mail aan ts-reuma@cvr.umcg.nl , onder vermelding van naam en aantal personen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.