Helpen jullie ons jullie helpen?

Openbaar gesprek
29 december 2014 om 20.53,
gewijzigd 5 januari 2015 om 09.25
202 x gelezen
Mijn naam is Diana en ik ben oprichtster van Roparun Haken. Door gebruik te maken van mijn hobby en het verkopen van de creaties die ik en haakmaatjes maken, steunen wij de Stichting Roparun. De opbrengst gaat namelijk (minus materiaalkosten) volledig naar de Stichting Roparun. In 2014 heb ik een totaal bedrag van € 1000,00 kunnen doneren!
In 2014 organiseerde ik voor de eerste keer een 5 uur durende haakmarathon en in 2015 gaan we dit nog eens doen. De datum staat vast en de locatie. Op 25 aprl 2015 in safaripark de Beeksebergen. Zij boden ons een ruimte aan voor maximaal 40 deelneemsters en we vonden dit wel een hele aparte locatie. Het inschrijfgeld voor deze haakmarathon komt volledig ten gunste van de Stichting Roparun en we worden door diverse bedrijven gesponsord d.m.v. wol.
Tijdens de eerste haakmarathon hebben we diverse dingen gehaakt en tijdens de haakmarathon en later via mijn website en diverse markten verkocht. Dit jaar willen we iets anders doen en daarom hebben we jullie hulp nodig.
Wij zouden heel graag doelgericht iets haken. Bijvoorbeeld een knuffelkussen of mutsen voor patiënten die door chemokuren kaal geworden zijn. Zowel ik, als vele andere deelneemsters hebben iemand in de kennissen/familie kring die kanker heeft of helaas daaraan overleden is. Toch blijft het lastig om iets goeds/nuttigs te bedenken.
Graag horen wij dus van jullie hoe wij jullie kunnen helpen. Dus vandaar de vraag "helpen jullie ons jullie helpen".
Heb je een vraag, dan hoor ik  het graag en zal mijn best doen om z.s.m. te reageren, ik werk echter fulltime, dus zal voornamelijk in de avonduren zijn.
Vol haak enthousiasme en ons motto "haken voor een doel, haken met gevoel" wachten wij de reacties af.

3 reacties

Leuk idee. Toen ik kaal was had ik graag wat gebreide / gehaakte mutsen gehad voor 's nachts en voor als ik ziek was van de chemotherapie. Die zouden dan wel van zacht katoen of viscose en naadloos moeten zijn. veel succes.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Wat misschien een idee is om van die poppen te haken met een ritsje erin waar je je zorgen in kwijt kan.
Zelf was ik er naar op zoek voor een vriendin maar ze zijn zo duur!
Toen ik zelf zoiets kreeg ontroerde het me erg omdat het vrolijk was maar tegelijk er begrip uit sprak dat er dingen zijn die moeilijk zijn en je niet verteld.
Ze worden met name aan kinderen gegeven maar voor het kind in de volwassenen zijn ze even geweldig!
Ook om te haken lijkt het me een leuk karwei want je kan er de gekste en vrolijkste gezichten van maken en eindeloos mee variëren.

groetjes Tiny.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
haken kan ik niet maar ik weet wel wat je kan maken? 

toen mijn beide borsten geamputeerd werden had ik een soort van kussentje nodig voor onder mijn armen , de amputaties veroorzaken bij de borstspieren natuurlijk napijn , eerst moet je zittend slapen en langzaam kan je weer wat platter maar de armen met name de borstspieren naar de rug toe doen zeer , een kussentje onder de armen verlicht hier de pijn van .....een soort van boemerang model is dat waar je dan de bovenarm in haakt , ach ik heb een nek kussentje gebruikt , zoiets bedoel ik ....

misschien een idee , het kussentje gebruik ik nog steeds .....
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51