Boek over kanker... maar gebrek aan betrouwbare info

Openbaar gesprek
9 november 2014 om 20.16,
gewijzigd 30 november 2014 om 21.30
7 x gelezen
Hallo allemaal,

Ik ben een 16-jarig meisje en zit in mijn examenjaar. In mijn vrije tijd schrijf ik veel en ik heb al maanden een idee voor een boek dat ik graag wil schrijven. Het gaat over twee broers (of vrienden) waarvan de één kanker (bijv. maagkanker) krijgt, uitzaaiingen en eraan overlijdt.

Dit onderwerp spreekt me aan, omdat ik drie familieleden ben verloren aan deze ziekte en ik wil een verhaal kwijt dat mensen een beeld geeft van de band tussen deze twee jongens in het verhaal en de invloed van de ziekte daarop. 

Ik zit alleen met een probleem: ik ben niet heel goed op de hoogte van het medische proces dat komt kijken bij het hebben van kanker. Hoe vertelt de arts (of oncoloog?) het nieuws, waar wordt de behandeling op gebaseerd; krijgt iedereen chemo? Wanneer moet je in het ziekenhuis blijven? Dat zijn een paar vragen die ik heb, maar ik heb nog een hele lijst...

Kan iemand mij helpen antwoord op deze vragen te vinden of kan ik zomaar naar een ziekenhuis bellen om mijn vragen aan een oncoloog te stellen, misschien?

Reageer hier en mail lange verhalen s.v.p. naar zakiaschrijft@gmail.com

2 reacties