Hersentumor en vliegen : meer kans op epileptische aanval?

Openbaar gesprek
6 november 2015 om 11.29,
gewijzigd 8 maart 2016 om 09.43
3210 x gelezen
Mijn goede vriend, sinds drie maanden bekend met astrocytoom in het achterhoofd, inmiddels geopereerd en chemo, gaat met ons op vakantie . De oncoloog waarschuwde voor epileptische aanvallen tijdens de vlucht van ruim 10 uur .Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kun je het beste doen vooraf of als zoiets gebeurd?

2 reacties

Hi,
mijn man heeft een gbm, geopereerd in juni bestraald en nu chemo en vliegt vaak, hij heeft epilepsie en daar ook medicatie voor. Nog nooit last gehad tijdens het vliegen en ook nog nooit van een arts gehoord dat vliegen de kans op een aanval vergroot.
mijn man heeft een neusspray voor als hij een aanval heeft om die te stoppen. Dat heeft hij altijd bij zich. Misschien kun je dat met de arts bespreken.

Hoop dat je er wat aan hebt
Succes en fijne vakantie!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Sinds mijn operatie in april vorig jaar heb ik in de zomer en in oktober 2015 tweemaal gereisd met het vliegtuig naar Griekenland. Het zijn weliswaar geen erg lange vluchten en ik heb helemaal nergens last van gehad. Ik moet wel erbij vermelden dat ik geen last heb van epileptische aanvallen. Mijn astrocyten zitten ook op een andere plek: het is een glioom supra tentorieel rechts.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14