Herstel periode na halsklier dissectie

Openbaar gesprek
5 november 2015 om 22.01,
gewijzigd 13 november 2015 om 21.21
3030 x gelezen
Hallo
vorige week als gevoel for van uitzaaing melanoom een halsklier dissectie gehad. Heb veel pijn aan rechterkant van mijn gezicht, oor zeker pijnlijk, borst, schouder. Lijkt wel dood
iemand hier ervaring mee?

7 reacties

Hallo Anna,

Gelukkig heb ik zelf geen ervaring met deze operatie maar ik ken wel mensen die hier ervaring mee hebben gehad. De pijn gaat voor zover ik weet over. Of er ook andere blijvende gevolgen zijn verschilt per persoon en de tijd zal dat uitwijzen. Ik heb een eigen website waarop verschillende mensen hun ervaringsverhaal vertellen en die, indien ik hun email adres vermeld heb, bereidt zijn op al je vragen antwoord te geven. Als je in de rechter bovenhoek halsklier dissectie intik kom je op onderstaande pagina http://www.komteenvrouwbijdetandarts.nl/?s=halsklier+dissectie Als je in het rechter menu op verhalen van lotgenoten klikt kun je de volledige verhalen lezen.

Liefs,
Marga.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Je kunt ook onder het artikel met de geel gearceerde woorden halsklier dissectie op deze tekst klikken Dit bericht is geplaatst op (en daarna volgt de link). Je komt dan direct op het verhaal van de betreffende persoon.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Anna,

Al dat gewroet in je hals is niet fijn, dat herinner ik mij ook nog goed.
Ik hoop voor je dat de beursheid en bijbehorende operatiepijn snel verdwijnt.
Een halsklierdissectie kan soms wel een aantal restverschijnselen geven die soms nog behandeling behoeven om de klachten te verminderen. Maar na een week is het echt nog te vroeg om daar nu al iets zinnigs over te kunnen zeggen want sommige gevolgen verdwijnen binnen enkele weken uit zichzelf.

Heb je al uitslag of ze alle uitzaaiingen hebben kunnen weghalen?
Ik wens je een voorspoedig herstel.
-Otto-
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Otto
realiseer me ook wel dat ik te veel verwacht, operatie was 28 Oktober en heb nog geen verdere uitslagen
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Voor wie er wat aan heeft :

Na een operatie van bijna 8,5 uur en het verwijderen van niet alleen de tumor maar ook een halsspier, ader en de zenuw van mn rechterarm werd ik best monter wakker. Het herstel gaat best snel. Althans herstel in de zin van de gewone dingen kunnen doen. De 7 weken bestraling waren zwaarder vond ik.

 De nek blijft stijver en beperkter dan voorheen en in mijn geval een definitieve beperking van de mobiliteit van mn arm. Ik ben nu 1,5 jaar verder en je went er snel aan. Ik vond het best meevallen. Wat wel fijn was is dat ik in het UMC Groningen ben behandeld en dat is juist voor deze klacht een zeer ervaren ziekenhuis. Ik word dit jaar 60 en was topfit toen ik deed kreeg. 

Laatst bewerkt: 14/02/2019 - 22:58

Hallo Peter, wat fijn om te horen dat het nu zo goed gaat.

een vraag;  bij mijn man ook zo’n soortgelijke situatie maar in zijn geval niet te opereren zei de arts. Risico zou te groot zijn. Het gebied is al eens bestraald en zou dan niet of nauwelijks meer te opereren zijn. Zou een huidtransplantatie etc aan te pas komen. En hoe hij uit de operatie zou bijkomen was ook niet te voorspellen.

Ik kan er nog steeds niet bij dat hij nu uitbehandeld is. De second opinion in t AvL was gelijk aan die van het Erasmus MC in Rotterdam.

Heel veel beterschap!

 

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 15:45

In 2017 keelkanker (tumor op ting) en uitzaaiing in halsklier geconstateerd  Hiervoor behandeld met 36 bestralingen 

December 2019 weer een uitzaaiing Zelfde plek Klier spier en uitzaaiing verwijderd dmv halsklierdissectie Aansluitend in februari 6 chemokuren en 25 bestralingen gehad

Dat dode gevoel van oor kaak hals is er bij mij nog steeds Verwachten dat gevoel ook niet terug komt Loop nu om het wat soepeler te krijgen bij een oedeem therapeut (vocht) en orofaciaal therpaeut (bewegen nek hals) Nog niet heel veel vooruitgang ggeboekt Heeft veel tijd nodig en anders er zo goed mogelijk mee leren omgaan

Laatst bewerkt: 04/11/2020 - 14:40