Brachytherapie ervaringen

Openbaar gesprek
11 juni 2018 om 17.48,
gewijzigd 7 november 2019 om 10.46
1019 x gelezen

Heb medio maart Brachytherapie gehad. Sinds medio april heb ik een blaasafsluiting en hierdoor aan een verblijfskatheter. Heeft iemand ervaring mee zoals hoelang gaat dit duren en zelf heb ik zeer veel last van deze katheter. Zijn er mensen met deze brachytherapie ervaringen?

4 reacties

beste jan60,
ik heb ook in maart een Brachy ondergaan en moet voorlopig aan het handmatig katheteriseren. dit is mij niet van te voren gezegd dat dit kon gebeuren. ben nu op zoek naar een prostaat kliniek voor evt een second opinion. kan dit ook iets voor jou zijn? groet; Roediegoo
Laatst bewerkt: 11/09/2018 - 17:44
Beste Roediegoo,
bedankt voor je reactie. Eind jullie had ik zoveel pijn van de verblijfskatheter dat ik met de ziekenwagen naar het ziekenhuis ben gebracht en daar 5 dagen heb mogen doorbrengen. Daar aangeleerd om zelf te kathariseren en dat moet ik nu nog steeds ongeveer 6 keer per dag. Het schiet allemaal niet op. Volgens de uroloog gaat het goed komen maar kunnen en willen niet aangeven hoe lang dit nog gaat duren. Ben inmiddels vanaf half maart ziek thuis. Ik zie nog niet veel vooruitgang. Plassen gaat soms een heel klein beetje. Is er bij jou al verbetering. Bij 5% van de brachybehandelingen is dit wel een risico. Dit is mij wel verteld maar ook andere behandelingen brengen risico’s met zich mee. Maar dat dit mij zou overkomen had ik totaal niet verwacht en is een behoorlijke tegenvaller. Eind deze week weer op controle. Mijn PSA is inmiddels wel van 11,6 naar 1,35 gedaald. Dit is wel positief. Ben wel een bang dat dit niet goed meer gaat komen. Maar het beste van hopen. Hebben ze jou een toekomst beeld gegeven?
Laatst bewerkt: 11/09/2018 - 17:44

Beste Roedigoos,

Ook ik heb nog steeds problemen na een brachy in september 2017, de problemen begonnen in april 2019 met pijnen en na verloop ook meer problemen met plassen. 

Naar de huisarts daar ik niet snel bij de specialist terecht kon.

Op 5 augustus een turp ondergaan die geen oplossing gaf, op 30 september de 2e turp ondergaan ik kon weer plassen maar de pijnen blijven.

Ik vraag me af of jij nog bij andere specialisten bent geweest en wat die dan voor oplossing hebben kunnen bieden.

Mvg Alex 

 

Laatst bewerkt: 05/11/2019 - 11:34

Dag Alex, sorry voor dit zeer late antwoord. Ik heb nog geen 2e option gedaan maar denk dit wel te gaan doen. Inmiddels 2,5 jaar geleden van die brachy maar zit nu wel in een moeilijke periode met de bijwerkingen. Veel last van kramp als ik moet plassen, kan nog steeds niet gewoon uitplassen en gebruik elke dag iets 5 a 6 katheters. Een hoop gedoe dus. Binnenkort wordt er een cystoscopie gedaan om te kijken of er iets niet goed zit in de urineleider of blaas. Vanwege het vele katheriseren krijg ik ook met elke aandrang een witte afscheiding aan einde plasbuis. Dus Alex allemaal niet prettig en belemmert mij vaak in mijn dagelijkse leven. Hoe gaat het met jou nu? Weet jij soms of er een ziekenhuis is die mij hiermee kan helpen?

Laatst bewerkt: 23/11/2020 - 19:49