Verwerking voor mijn jonge kinderen van mijn diagnose kanker

Openbaar gesprek
16 december 2017 om 18.13,
gewijzigd 8 juni 2018 om 09.22
287 x gelezen
Ik weet sinds kort dat ik endeldarmkanker heb en ik heb nog 2 jonge kinderen van 4 en 5 jaar oud..... Ik voel me radeloos als ik eraan denk hoe moeilijk het voor mijn kinderen zal zijn als ik er niet meer ben, hoeveel verdriet ze zullen hebben. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan want mijn eigen hart lijkt op dit moment ook wel gebroken en ik weet me er even echt geen raad mee....

3 reacties

Lieve Sisca, ik kan me goed voorstellen dat je bezorgd bent. Is er uitgesproken dat je terminaal bent? Of spreek je nu alleen je grootste angst uit?
Verdrietig zijn, en bang zijn hoort bij het krijgen van deze diagnose. Ik kan je aanraden om erover te praten met je man/ familie en vrienden. Als je het idee hebt dat het verdriet of de angst te groot is voor jou en je omgeving zou ik hulp zoeken. Een psycholoog die bekend is met kanker kan echt veel voor je doen!
Veel sterkte!
Liefs, Viola
Laatst bewerkt: 31/12/2017 - 20:30
Hoi Sisca,
hoe gaat het nu met je? En hoe gaat het met je lieve kindjes?
Ben je in behandeling?
Laatst bewerkt: 08/06/2018 - 09:22

Hallo,

Ik heb al vanaf mijn 10e vhl en zit dan ook op bijna alle plekken.Vorig jaar nog geopereerd en heb ook 2 kleine jongens nu dan 9 en 7.Ook die snappen het soms nog niet zo..alleen dat mem een vreemde ziekte heeft. Ik weet hoe moeilijk dit is voor jou ook! Maar ik ben al blij dat beide jongens het niet hebben geërfd!! En ik probeer ook zoveel mogelijk van ze te genieten. Wij zijn nu  nog jong en probeer nog zoveel mogelijk van alle mooie tijden en momenten te genieten! Nu kan het allemaal nog..Zo doe ik het ook!

Ook al is het lastig en moeilijk..Pak zoveel mogelijk mooie momenten  nog van je leven en je kinderen zolang het verder geen kwaad kan..en anders ook natuurlijk..

Ik hoop dat ik je er een beetje mee heb geholpen.

Groeten Geertje

Laatst bewerkt: 19/03/2019 - 20:56