Wie ben ik?

Openbaar gesprek
20 september 2013 om 13.17,
gewijzigd 23 december 2014 om 09.03
169 x gelezen

beste allen,

Nee we gaan niet het spelltje wie ben ik spelen. Maar ik vond het toch wel zo netjes om mezelf even voor ste stellen. Dus vandaar de discussie wie ben ik?
Ik ben Jaya Boland 36 jaar en werkzaam in het St Radboud UMC Nijmegen. Ik ben hier al 14 jaar werkzaam. Begonnen in 1999 als Neurologie verpleegkundige. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar Polikliniek Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie waar ik tot maart van 2013 werkzaam was als Oncologie verpleegkundige. Per 1 maart ben ik werkzaam als Community Manager voor AYA4. AYA staat voor adolescenten en jongvolwassen in de leeftijdscategorie 18-35 jaar met kanker.
Vandaar uit gezien wilde ik ook graag moderator worden van de groep jong en kanker. Vanuit met expertise en alle kennis en kunde die er bij kanker.nl ligt hoop ik dat door samen te werken de zorg rondom jongeren en jongvolwassen met kanker verbeterd. Want samen staan we sterker en kennis is macht.

Mocht jullie vragen hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Jaya Boland

3 reacties

Hallo Jaya

Ik stel het zeer op prijs dat jij je, als onderzoeker bij ons als jonge kankerpatienten introduceert.

Dat waardeer ik erg!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Jaya, ik vind het erg goed dat u dit doet voor mensen. Waarschijnlijk zal dit wel heel erg gewaardeerd worden, ook ik heb het zelf mee gemaakt. Het is voor mij 3 jaar geleden dat het begon met een speegselklier in mijn nek waar goed aardige cellen in zaten. Dus kreeg daarvoor een operatie, en vanaf januari werd ik heel erg ziek. Begon met buikpijn ik kon bijna niet lopen zo erg, de dokters dachten dat het blinde darm was. Dus werd ik best snel weg gestuurd ect, volgende ben ik terug gegaan en werd er door iemand daar gezegd van: daar heb je haar weer. Maar die dag werd ik wel beter onderzocht, ik werd eindelijk opgenomen. En ik kreeg allerlei onderzoeken, en bleek toch erger te zijn dan zij dachten. En gebeurde toen zoveel opeens, en vanaf half februari moest ik beginnen met chemotherapie. Dat was wel zwaar, maar in het begin praatte ik er nooit over. Ik dacht altijd dat het beter is gewoon voor mezelf houden, er over heen zetten en veel lachen laten zien dat ik sterk ben. Maar er zijn zeker wel tijden geweest dat ik er toch wel moeite mee had, ook omdat ik jong ben en al zoveel mee heb gemaakt. Ik was benieuwd of er meerdere waren, en daarom had ik mij ook aangemeld hier toen ik een folder zag. Groetjes, Suraya
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Suraya,
Je bent echt niet de enige die in deze situatie zit. Hoe rot en moeilijk het nu ook voor je is. Het is zeker niet goed om er niet over te praten. Juist praten met fam. en vrienden geeft je ruimte om dingen te verwerken. Ook lotgenotencontact is zeer belangrijk.
We houden trouwens vanuit het Nationaal AYA Platform op 5 maart 2015 een Seminar voor jonge mensen met kanker. Kijk maar eens op www.space4aya.nl daar vind je de informatie over deze dag. En hier zullen ook AYA's aan wezig zijn. Want samen met jullie kunnen we de zorg in Nederland verbeteren. Er is ook een poli waar je met je vragen terecht kunt. We hebben een verpleegkundige die gespecialiseerd is in leeftijdspecifieke zorg. Misschien is het iets om een keer met haar te praten. Want het klopt op zo'n jonge leeftijd en dan geconfronteerd worden met kanker is zeer zwaar. Je draagt het de rest van je leven mee.
Je kunt ook kijken op www.aya4net.nl hier staat ook heel veel informatie in over verschillende onderwerpen, zoals vermoeidheid, voeding, sprituatliteit enz.
Mocht je vragen hebben of andere dingen schroom dan niet om deze te stellen.
gr. Jaya
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51