Dit onderzoek is inmiddels gesloten voor deelname. Indien er informatie beschikbaar is over onderzoeksresultaten, dan wordt dit getoond onder het kopje 'onderzoeksresultaten'.
Effectiviteit van immuuntherapie in de behandeling van niet uitgezaaide dikkedarmkanker die te uitgebreid is voor operatieve verwijdering. Daarnaast worden ook biologische kenmerken (biomarkers) in bloed en tumorweefsel onderzocht. Deze kenmerken kunnen mogelijk voorspellen bij welke patiënten de behandeling zal aanslaan en wat de effecten van de behandeling zijn op uw afweersysteem.
Patiënten worden elke 3 weken behandeld met pembrolizumab. Gedurende de behandelperiode zullen verschillende onderzoeken verricht worden, onder andere dikke darmonderzoek (endoscopie), CT-scan en bloedafname.
De behandeling wordt gestopt als:
Bijwerkingen van immuuntherapie hebben te maken met de (over)activering van het eigen afweersysteem. Dit kunnen bijvoorbeeld reacties van de huid, schildklier, longen en dikke darm zijn.
De meest voorkomende bijwerkingen van pembrolizumab zijn:
Antoni van Leeuwenhoek (AvL) / NKI, Amsterdam
Het onderzoek naar deze nieuwe behandeling is getoetst door een erkende medisch-ethische toetsingscommissie. Deze heeft geoordeeld dat het verantwoord is om de medewerking van patiënten te vragen. Voor meer informatie zie: CCMO.
Vermelding in Trialregister:
Nederlandse titel:
Pembrolizumab voor niet-resectabele dikkedarmkanker zonder uitzaaiingen
Wil je meedoen aan deze trial? Bespreek dit dan met je arts. Hij of zij kan beoordelen of je in aanmerking komt. Ook kun je inhoudelijke vragen over de trial met je arts bespreken.
Tip: Neem in elk geval de naam van de trial mee naar je arts.