Van me afschrijven blijkt 'doos van pandora'

"Prettige Feestdagen" of toch maar niet?

Ugc

Inmiddels zijn we alweer 6 weken verder na het overlijden van mijn geliefde partner.
Het werken gaat me redelijk goed af, volop afleiding en zowaar wordt er af en toe weer gelachen, al blijft het onwerkelijk en nog steeds 'niet waar'.

Het lichamelijke herstel vordert gestaag, al weet ik nog steeds niet of de lichamelijke 'klachten' te wijten zijn aan de bestralingen of door de emoties van het verlies.
Eigenlijk doet het er ook niet toe, plat gezegd, op sommige momenten voel ik me echt klo..... en dat accepteer ik en laat het gebeuren.
Ik zou het vreemder vinden als ik geen pijn meer zou hebben.

De stilte in huis overvalt je op de meest onmogelijke momenten, je beseft je ineens dat je de kleine dagelijkse dingen niet meer kunt delen.
Gisterenmiddag nog, het was lekker weer dus ik dacht 'ik zal de bladzuiger eens door de tuin halen,' verder niets bijzonder natuurlijk, alleen hebben wij 2 klimop planten aan de zijkant van het huis die nu uiteraard bladloos zijn, (vandaar ook de bladzuiger) nu viel het me op dat door het extreme warme weer voor december er al knoppen inzitten!?!
Mijn eerste impuls was om naar binnen te lopen en mijn vrouw te roepen, direct 'knalt' het erin, "er zit niemand binnen".

In deze periode komen ook de jaarlijkse kerstkaarten op de mat, gelukkig zijn er heel veel bij waarover nagedacht is over het feit dat op mijn adres er niet echt sprake is van 'prettige feestdagen'.

Toch zitten er ook helaas kaarten tussen die op automatische piloot zijn verzonden met (overgebleven van vorig jaar?) etiketten waarop onze beide namen vermeld zijn, de standaard tekst in de kaart is alleen voorzien van afzender, verder geen extra woordje, terwijl deze personen toch echt op de crematie aanwezig waren.

Ondanks dat wij al jaren niet echt de Kerstdagen vierde, lijkt het nu toch als een zware deken over me heen te vallen, uitnodigingen genoeg gehad en op visite gaan is een optie, echter wat me tegenhoud is het feit dat ik de 'gezelligheid' niet aan kan en afhaak, wat dan weer voor de achterblijvers ook niet leuk is.

Ik heb nog tijd om te beslissen wat te doen en zal zeker niet zielig 'wegkwijnen' in mijn eentje, het is dan een bewuste keuze die ik maak en misschien is het ook zo dat ik die dagen me echt kan laten gaan in mijn verdriet, want dat is iets waar ik nog steeds uitstel.

Ik wens iedereen fijne dagen, en 'fijne' kan op vele manieren! :-)

2 personen waarderen dit
  • 591 x bekeken
  • 2 reacties
Meer dan 2 jaar geleden

Ja Wim. Het is een zware tijd en rond de feestdagen voel je je nog meer alleen. Ga er maar gewoon op uit, dan ontmoet je misschien meer warmte en begrip dan je verwacht. Heel veel sterkte.
Ab


Meer dan 2 jaar geleden

Beste wim,

Ik wens je veel sterkte en warmte toe.

Anna