Vernieuwd

header vernieuwd

Het nieuwe kanker.nl

Kanker.nl is vernieuwd. Het heeft een frissere uitstraling en een betere navigatie. Ook is het platform beter voorbereid op de toekomst en op nieuwe ontwikkelingen.   Kanker.nl wordt vernieuwd

Alle betrouwbare informatie en ervaringen van anderen die we in de afgelopen vijf jaren hebben opgebouwd, zijn mee verhuisd naar het nieuwe platform. Het was een hele klus maar bijna alle waardevolle informatie is bewaard gebleven.

We zijn nog niet klaar. Aan sommige onderdelen van de website wordt de komende tijd nog hard gewerkt. Maar dat hoort bij een platform als kanker.nl; elke dag werken we aan verbeteringen en nieuwe onderdelen.

Kanker.nl ziet er heel anders uit. Dat is misschien even wennen. Kan je iets niet vinden of heb je een vraag over het nieuwe platform. Laat het ons weten. We horen heel graag wat je ervan vindt.

Je kunt je vraag mailen aan info@kanker.nl

We zijn benieuwd naar jouw reactie. Laat het ons weten in de gespreksgroep ‘feedback over kanker.nl’. Daar zijn wij elke dag aanwezig om op jouw vraag of opmerking te reageren!

Veelgestelde vragen over onze nieuwe website

Waarom is kanker.nl vernieuwd?
We spelen met ons nieuwe platform in op de behoeften van onze bezoekers. Zo is het menu verbeterd en kunnen patiënten en naasten gerichter naar informatie zoeken. In de toekomst wordt het ook makkelijker om informatie op maat te krijgen. Bijvoorbeeld als er nieuwe ontwikkelingen zijn over een kankersoort of de behandeling daarvan.

Wat is er nieuw voor jou?
Het onderdeel ‘Hulp en ondersteuning’ is nieuw. Je kunt het herkennen aan de paarse kleur. Via dit onderdeel kun je verschillende soorten hulp en ondersteuning vinden. Zo kun je via de Verwijsgids deskundige hulpverleners bij jou in de buurt vinden. Ook kun je via Hulp en ondersteuning vragen stellen aan deskundigen. Verder staan er in dit onderdeel ook handige vragenlijsten en online instrumenten, zoals de Lastmeter, die je kunnen helpen om met kanker om te gaan.

De discussiegroepen heten op het vernieuwde platform gespreksgroepen. Je kunt hier nog steeds met elkaar in gesprek over een onderwerp dat jou bezighoudt. Alleen de naam is veranderd.  

Een andere verandering is dat de contactverzoeken uit kanker.nl zijn verdwenen. Op het nieuwe platform kun je voortaan iedereen direct een bericht sturen zonder eerst een verzoek te doen. Dit doe je in ‘Mijn omgeving’. Daar vind je onder ‘Opgeslagen’ een lijst met de personen die je volgt of die jou volgen. Je kunt hier nieuwe personen aan toevoegen.

Is er ook nieuwe informatie bij gekomen?
Nee. De informatie is nu alleen in een nieuw systeem geplaatst. Natuurlijk blijven we onze informatie altijd aanvullen en actualiseren. Dat is onze standaard werkwijze die niet verandert.

Hoe vind ik nu ‘mensen zoals ik’?
Voorheen hadden we de knop ‘Mensen zoals jij’. Op het nieuwe platform kun je nog steeds mensen vinden die in een soortgelijke situatie zitten. Dat kan via Menu > Ervaringen van anderen > Personen. 

Waar kan ik de discussiegroepen vinden?
De 'Discussiegroepen' heten nu 'Gespreksgroepen'. Je vindt ze via het menu  ‘Ervaringen van anderen’. Onder Gespreksgroepen vind je een lijst met alle onderwerpen waarover je online in gesprek kunt gaan.  

Waarom zie ik bij sommige berichten en bijdragen aan gesprekken niet meer wie het heeft geschreven?
Als er geen afzender staat bij een gesprek, is die persoon niet meer actief in de community. We laten de bijdrage wel staan voor geïnteresseerde bezoekers.

Ik kan mijn privéberichten niet vinden?
Je vind je privéberichten door in te loggen, op je profielfoto rechts bovenin te klikken en vervolgens op berichten klikken.

Ik wil een blog gaan starten, hoe doe ik dat?
Ga naar de blog overzichtspagina (https://www.kanker.nl/ervaringen-van-anderen/blogs). Rechts bovenin vind je de knop ‘Schrijf een blog’

Wie zijn de mensen op de grote foto’s?
Dat zijn onze ambassadeurs Leontien, Han, Paul, Tom & Marjo, Carla en Brigitte. Zij zijn actieve deelnemers van kanker.nl. Je ziet hen op meerdere plekken op ons platform, maar ook in onze nieuwe flyer en in de nieuwe film over kanker.nl.

Is de bibliotheek in het menu verdwenen?
De informatie uit de bibliotheek is via het nieuwe menu te vinden via 'Kankersoorten' en 'Algemene onderwerpen'. Via de homepage is de informatie ook te vinden, door op het icoon bibliotheek te klikken.

Hoe gaat het nu verder? 
Het platform wordt continu vernieuwd. De komende tijd gaan we de wetenschappelijke onderzoeken (trials) sneller vindbaar maken. Ook de Verwijsgids wordt nog verder verbeterd.

Heb je een andere vraag ?
Stuur die aan info@kanker.nl. Of stel je vraag in de gespreksgroep ‘Feedback op vernieuwde kanker.nl’