Zoekresultaten Trials (12 resultaten)
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Momenteel kunnen patiënten deelnemen aan de afzonderlijke onderdelen 1.1A (registratiestudie), deel 1.2 (psychologische vragenlijsten) en deel 2 (opvolging van het kind). De inclusies voor de overige onderdelen zijn in Nederland afgerond.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.
-
M20SCP / SCOPES - studie (Sarcoom)
In deze gerandomiseerde studie wordt bij sarcoom patiënten dievolgens de geldende behandelrichtlijnen preoperatieve bestraling moeten ondergaangeloot tussen het standaard schema van 25 bestralingen enerzijds en 14 bestralingenanderzijds.
-
NEOASIS - studie (Meerdere kankersoorten)
Patiënten met een MSI/dMMR of MSS/pMMR-tumor zonder uitzaaiingen worden voorafgaand aan de operatie behandeld met immuuntherapie.
-
OMAMA- studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar het voorkómen van obstipatie bij patiënten met gevorderde kanker die vanwege pijn gaan starten met sterke pijnstillers (bijvoorbeeld morfine). De werking van twee laxeermiddelen in het voorkomen vanobstipatie (harde ontlasting) door gebruik van de pijnstilling wordt onderzocht.
-
OncoLifeS - studie (Alle kankersoorten, behalve borstkanker)
Onderzoek naar gezond ouder worden na kanker. Hiertoe kunnen kankerpatiënten gegevens en lichaamsmateriaal afstaan aan een oncologische data-biobank (OncoLifeS) waarmee onderzoek naar kanker wordt gedaan.
-
Registratiestudie sarcomen (Wekedelentumoren, Sarcomen)
Een lange termijn onderzoek naar de behandeling en uitkomsten van bot- en wekedelensarcomen.
-
SADDRIN-I studie (Sarcomen)
In dit onderzoek worden patiënten met een weke delen tumor (sarcoom) die voor een operatie bestraald worden, behandeld met een nieuw middel genaamd AZD1390. Er zal ook een groep patiënten zijn die worden behandeld met dit middel in combinatie met het immuuntherapiemiddel durvalumab. Het middel AZD1390 remt het herstelproces na DNA-schade. Door onherstelbare DNAschade in tumorcellen worden deze cellen opgeruimd. De verwachting is dat het middel AZD1390 in combinatie met bestraling meer tumorcellen doodt dan door bestraling alleen. Daarnaast is de verwachting dat het middel AZD1390 in combinatie met de bestralingen sarcomen vatbaar maakt voor het immuuntherapiemiddel durvalumab waardoor meer tumorcellen doodgaan. Dit onderzoek is een zo genoemde fase 1 studie, waarin onderzocht wordt of het middel AZD1390 met of zonder durvalumab veilig kan worden gecombineerd met de standaard bestralingsbehandeling van sarcoom patiënten. De dosering van het middel AZD1390 binnen in dit onderzoek wordt stapsgewijs verhoogd terwijl de dosering van de bestraling en durvalumab gelijk blijven. In totaal zullen er ongeveer 30 patiënten aan deze studie deelnemen.