Zoekresultaten Trials (11 resultaten)
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Momenteel kunnen patiënten deelnemen aan de afzonderlijke onderdelen 1.1A (registratiestudie), deel 1.2 (psychologische vragenlijsten) en deel 2 (opvolging van het kind). De inclusies voor de overige onderdelen zijn in Nederland afgerond.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUG Access Protocol (alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
INTERACT MESO (Mesothelioom)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een zeldzame vorm van asbestkanker in het buikvlies, het peritoneaal mesothelioom. Onderzocht wordt wat de beste dosering is voor behandeling met chemotherapie (paclitaxel) direct in de buikholte. Er wordt gekeken of deze behandeling veilig en effectief is, en daarbij minder bijwerkingen veroorzaakt dan de huidige standaardbehandeling met chemotherapie in de bloedbaan.
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.
-
NK4AML- studie (Acute myeloïde leukemie (AML), Myelodysplastisch syndroom (MDS)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met acute myeloïde leukemie (AML), waarbij natural killer cellen worden gegeven in combinatie met voorbereidende chemotherapie en het medicijn Interleukine-2.
-
OMAMA- studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar het voorkómen van obstipatie bij patiënten met gevorderde kanker die vanwege pijn gaan starten met sterke pijnstillers (bijvoorbeeld morfine). De werking van twee laxeermiddelen in het voorkomen vanobstipatie (harde ontlasting) door gebruik van de pijnstilling wordt onderzocht.
-
OncoLifeS - studie (Alle kankersoorten, behalve borstkanker)
Onderzoek naar gezond ouder worden na kanker. Hiertoe kunnen kankerpatiënten gegevens en lichaamsmateriaal afstaan aan een oncologische data-biobank (OncoLifeS) waarmee onderzoek naar kanker wordt gedaan.
-
TEG001 - studie (Acute Myeloïde Leukemie, Myelodysplastisch syndroom, Multipel myeloom)
Deze studie onderzoekt de veiligheid van een nieuw soort genetisch bewerkte afweercellen in uitbehandelde patiënten met kanker van het beenmerg (Acute myeloïde leukemie (AML), Hoog risico myelodysplastisch syndroom (MDS), Multipel myeloom (MM)).