Zoekresultaten Trials (10 resultaten)
-
BUDDY - studie (onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van mindfulnesstraining* voor patiënten met kanker of mensen die in het verleden kanker hebben gehad en die hun leven weer willen oppakken. *Toelichting mindfulnesstraining: Mindfulness is aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier. Door de training leert de patiënt bewuster aanwezig te zijn en onder ogen te zien wat er aan de hand is, ook als dat moeilijk of confronterend is. De patiënt leert op een andere manier omgaan met stress, nare gevoelens, gedachtes of ervaringen. Ook leert de patiënt wijzere keuzes maken, waarmee de patiënt beter voor zichzelf zorgt.
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Patiënten kunnen deelnemen aan afzonderlijke onderdelen.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
i-Worc - studie (Meerdere kankersoorten (m.u.v. hersentumoren)
Werken na een diagnose kanker blijkt soms niet gemakkelijk. Problemen met het geheugen of met concentreren kunnen ervoor zorgen dat het werk minder goed uitgevoerd kan worden. Deze problemen noemen we cognitieve klachten. Uit onderzoek is gebleken dat werken de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Daarom is het belangrijk de juiste ondersteuning te bieden aan patiënten met kanker die cognitieve klachten ervaren op de werkvloer.
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.
-
MATCH - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van psychologische behandeling van vermoeidheid, angst voor terugkeer van kanker en depressieve klachten na kanker. Onderzocht wordt of een nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie beter werkt in vergelijking met de reeds bestaande cognitieve gedragstherapie. Aan dit onderzoek kunnen alle patienten met een diagnose kanker deelnemen.
-
Nieuw OMAMA- studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar het voorkómen van obstipatie bij patiënten met uitgezaaide of lokaal uitgebreide kanker die vanwege pijn gaan starten met sterke pijnstillers (bijvoorbeeld morfine). De werking van twee laxeermiddelen in het voorkomen van obstipatie (harde ontlasting) door gebruik van de pijnstilling wordt onderzocht.
-
Pijnstilling door hypofysestimulatie-studie (alle kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met ernstige pijnklachten als gevolg van uitgezaaide kanker. Onderzocht wordt of door stimulatie van de hypofyse* de pijn kan verminderen. *Toelichting hypofyse:De hypofyse is de hormoonklier van de hersenen, gelegen achter in de neusholtes. De hypofyse vormt de schakel tussen het centrale zenuwstelsel en het hormoonstelsel buiten de hersenen. De pijnsignalen komen in de hypothalamus binnen, de neuronen van de hypothalamus vormen de achterkwab van de hypofyse.
-
SEC - studie (Alle kankersoorten)
Vragenlijstonderzoek naar sociale en economische gevolgen van kanker vanuit het oogpunt van de patiënt.
Tip: Zet een trial-alert aan. Je krijgt dan een berichtje als er een nieuwe trial voor jouw kankersoort online staat. Om deze trial-alert te ontvangen, moet je deelnemer zijn van kanker.nl. Lees hoe een trial-alert werkt.