Zoekresultaten Trials (38 resultaten)
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Momenteel kunnen patiënten deelnemen aan de afzonderlijke onderdelen 1.1A (registratiestudie), deel 1.2 (psychologische vragenlijsten) en deel 2 (opvolging van het kind). De inclusies voor de overige onderdelen zijn in Nederland afgerond.
-
COLDFIRE-III studie (Dikke darmkanker, Endeldarmkanker)
Patiënten met meerdere uitzaaiingen in de lever van dikke darm- of endeldarmkanker worden behandeld met stereotactische bestraling (SBRT) of elektrische stroomstoten (irreversibele electroporatie/IRE). De resultaten van de behandelingen worden met elkaar vergeleken.
-
COLLISION RELAPSE -studie (Dikkedarmkanker en endeldarmkanker)
Onderzoek naar de toegevoegde waarde van chemotherapie voorafgaand aan de lokale behandeling bij recidief van leveruitzaaiingen van dikke darm- en endeldarmkanker.
-
COLLISION-XL - studie (Dikkedarmkanker, Endeldarmkanker)
Een studie om twee behandelingen te vergelijken bij leveruitzaaiingen van dikke darm- en endeldarmkanker: bestraling versus verhitting door microwave.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUG Access Protocol (alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
IMARI - studie (Endeldarmkanker)
Onderzoek naar naadlekkages* na een operatie voor patiënten met endeldarmkanker. Onderzocht wordt hoeveel naadlekkages er optreden en hoeveel naadlekkages er genezen zijn na een jaar. En hoe naadlekkages in de toekomst kunnen worden voorkomen of vroeg kunnen worden behandeld. *Toelichting naadlekkage: Bij patiënten met endeldarmkanker, die in aanmerking komen voor een operatie, wordt tijdens de operatie het stuk darm met de tumor verwijderd. Daarna wordt de dikke darm en de endeldarm weer aan elkaar vastgemaakt. Het punt waar deze twee darmdelen aan elkaar worden vastgemaakt heet ‘de naad’ of ‘de nieuwe darmverbinding’. De operatie kan een ernstige complicatie geven: namelijk dat er een lek optreedt bij de naad. Dit is een naadlekkage. Door naadlekkage kan er ontlasting in de buikholte terechtkomen, dat zorgt voor ontsteking en pusvorming rondom het lek.
-
Nieuw INJECTABL-II (Dikkedarmkanker, Endeldarmkanker)
Onderzoek voor patiënten met dikkedarm- of endeldarmkanker met uitzaaiingen in de lever.Patiënten worden tijdens dit onderzoek behandeld met immuuntherapie(IP-001)die na verhitting (ablatie) van de uitzaaiingen direct wordt ingespoten.
-
INT-1B3 - studie (Meerdere solide kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met verschillende soorten solide kanker in een gevorderd stadium. Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe medicijn INT-1B3.