Zoekresultaten Trials (43 resultaten)
-
ARCADE studie (Alvleesklierkanker)
Onderzoek naar behandeling met hoge precisie bestraling bij patiënten met lokale terugkeer van alvleesklierkanker.
-
ATAPEMBRO (Baarmoederkanker, Dikkedarmkanker, Dunnedarmkanker, Maagkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide dikkedarmkanker, microsatelliet instabiele baarmoederkanker, dunnedarmkanker en maagkanker. Onderzocht wordt of het toevoegen van een nieuw middel aan de behandeling met immunotherapie effectief is in het tegenhouden van de ziekte. * Toelichting microsatelliet instabiele (MSI) tumor: Normaal gesproken worden fouten in het DNA gerepareerd. Bij kanker kan er iets mis zijn met de reparatiemechanismen van het DNA. Als dit bij de tumor aan de hand is, wordt het een microsatelliet instabiele tumor (MSI) genoemd.
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Momenteel kunnen patiënten deelnemen aan de afzonderlijke onderdelen 1.1A (registratiestudie), deel 1.2 (psychologische vragenlijsten) en deel 2 (opvolging van het kind). De inclusies voor de overige onderdelen zijn in Nederland afgerond.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUG Access Protocol (alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
FLUOPANC-II studie (Alvleesklierkanker)
Studie voor patiënten met alvleesklierkanker die worden behandeld met chemotherapie en/of bestraling voor de operatie. Nieuw is dat de patiënt voor de operatie een speciale stof (SGM-101) in een bloedvat gespoten krijgt. Door deze stof kan de chirurg de tumor beter zien en nauwkeuriger verwijderen.
-
INT-1B3 - studie (Meerdere solide kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met verschillende soorten solide kanker in een gevorderd stadium. Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe medicijn INT-1B3.
-
GO42144 - studie (Gevorderde of gemetastaseerde vaste tumoren met een KRAS G12C-mutatie, waaronder niet-kleincellige longkanker (NSCLC), colorectale kanker (CRC) en andere vaste tumoren)
GDC-6036 is ontworpen om een specifieke mutatie (G12C genaamd) in het KRAS-gen, die de groei van kankercellen kan bevorderen, te blokkeren. Toen muizen met tumoren met de KRAS G12C-mutatie GDC-6036 kregen toegediend, vertraagde of stopte dit de groei van kankercellen. GDC-6036 is een onderzoeksmiddel. Dit betekent dat de gezondheidsinstanties het middel ofwel als monotherapie, ofwel in combinatie met andere kankergeneesmiddelen niet hebben goedgekeurd voor de behandeling van kanker. Vóór dit onderzoek is het niet getest bij mensen. Dit is de eerste keer dat GDC-6036 aan mensen wordt gegeven. In dit onderzoek wordt GDC-6036 gegeven aan patiënten met niet-kleincellige longkanker (een type longkanker), colorectale kanker (kanker van de darmen) of andere kankertypes.
-
LAPC registry (Alvleesklierkanker)
De LAPC registry is een internationaal cohortonderzoek, waarin alle patiënten met een lokaal niet resectabel pancreascarcinoom geregistreerd worden. Met het doel een overzicht van deze patiëntengroep te verkrijgen en inzicht te krijgen in waar de zorg in de toekomst verbeterd kan worden. Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.